Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Introducere in studiul limbajului economic

Marketing

+ Font mai mare | - Font mai micIntroducere in studiul limbajului economicIn economie, desi se intalnesc tipuri diverse de limbaj vorbit, gestual, sonor, vizual ,al corpului cel mai important pentru aprofundarea cunostintelor economice este limbajul scris si vorbit.

Limbajul economic scris si vorbit se prezinta cu o structura complexa aflata intr-o continua schimbare si imbogatire. Se poate spune ca modificarile din ordinea economiei induc la modificari ale limbajului economic. Oamenii schimba idei, informatii, opinii in mod voluntar, la fel cum economie schimba bunuri, oamenii de stiinta coopereaza intre ei comunicandu-si ideile. Toti sunt beneficiarii diviziunii cunoasterii, toti castiga de pe urma schimbului de idei cu ceilalti, toti folosesc limbajul pentru a-si realiza interesul personal.

Limbajul economic ne apare astazi ca un amestec greu de separat intre limbajul propriu-zis al stiintei economice si limbajul imprumutat din alte domenii ale cunoasterii. Limbajul traditilonal s-a dovedit a fi insuficient pentru a explica situatii economice noi. Dificultatile legate de limitele limbajului traditional de a explica unele fenomene economice au determinat economistii sa recurga fie la imprumuturi lingvistice (din fizica, medicina, psihologie, sport, etc ) fie la inventarea unui nou limbaj .Toate acestea au condus la afirmatia , destul de repede imbratisate de o bun parte a comunitatii stiintei economice, potrivit careia stiinta economica ar suferi de "balcanism lingvistic" si in consecinta orice incercare de comunicare a rezultatelor sale ar fi nepotrivita, fiind lipsita de sens.

Din perspectiva comunicarii, limbajul economic se dovedeste a fin nu numai "moneda" schimbului de idei, ci si o buna sursa de subiecte ale controverselor dintre economisti.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1224
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved