Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Oportunitati privind politica de filiera la produsul lapte (la nivelul fermei, sectorului de procesare si comercializare)

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micOportunitati privind politica de filiera la produsul lapte (la nivelul fermei, sectorului de procesare si comercializare).

Fluxurile comerciale mondiale pentru derivate lactate si lapte praf au inregistrat cote inalte cu tendinte de stabilizare. Este necesara cunoasterea oportunitatilor politicilor pentru fiecare etapa a filierei laptelui.a). - La nivelul fermei de productie oportunitatile au la baza urmatoarele:

- imbunatatirea ratei de conversie a furajelor prin acordarea de cosultanta privind planurile de furajare corespunzatoare si producerea furajelor; - imbunatatirea calitatii laptelui prin acordarea de consultanta si instruire privind conditiile si procedurile igienice; - investitii in animale cu potential genetic ridicat, in adaposturi si depozite de furaje, ce au ca rezultat productii si productivitati ridicate. Posibilitatile de investitii prin cofinantarile SAPARD trebuie mai mult fructificate in acest sector din Romania; - platile regulate creeaza posibilitati de investitii din propriile resurse.

b). - Pentru etapa de procesare a laptelui prin politica de filiera se pot delimita oportunitati privind:

- ridicarea cantitatii si calitatii laptelui livrat prin investitii in tehnologie moderna (sistemele de colectare), la care va fi completata cu perfectionarea sistemelor de plata; - dezvoltarea produselor pe baza unor cunostinte mai bune privind piata si cerintele consumatorilor; - gama si caliatate imbunatatite ale produselor pe masura ce se dezvolta cererea, odata cu cresterea veniturilor consumatorilor; - cresterea eficientei sectorului prin restructurari determinate de piata (fuziuni si achizitii care permit realizarea unei productii la scara mare si specializarea productiei).

c). - In comercializarea laptelui si produselor derivate apar oportunitati legate de urmatoarele:

extinderea ariei teritoriale ale pietelor prin retelele de achizitie si livrare ale agentilor economici de pretigiu distribuitori cu amanuntul; investitii straine ulterioare permit asigurarea cu capital, expertiza de management si productie (investitiile straine ar sprijini de asemenea sectorul vanzare cu amanuntul); - accesibilitatea de cunoastere a pietei, cu referire la cerintele consumatorului pentru lapte si derivate lactate.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1355
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved