Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


PREZENTARE GENERALA A FIRMEI MMSERVICE. S.R.L

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micPREZENTARE GENERALA A FIRMEI MMSERVICE. S.R.L

1. Istoria mobilei

Chiar dacǎ reconstructia unei locuinte preistorice este practic imposibilǎ se pare ca acestea aveau totusi piese de mobilier, chiar dacǎ cele mai multe improvizate din piatrǎ sau bucǎti de lemn, fiind in principal mese sau scaune grosolane. O istorie documentata e mobilei si a evolutiei acesteia in timp trebuie sa inceapa deci cu Egiptul antic. Din punct de vedere istoric materialul cel mai folosit in productia de mobilier este lemnul, dar si alte materiale, precum metalul sau piatra au fost folosite. Designul mobilierului reflectǎ moda diverselor perioade istorice, din antichitate pana in prezent. Daca in trecut in majoritatea perioadelor predominǎ un singur stil, astǎzi designul mobilierului este influentat de numerosi factori, stiluri si directii. Unele dintre cele mai pretuite piese de mobilier folosite in locuintele moderne de astǎzi sunt antichitǎtile atent reconditionate, care au in medie o vechime cuprinsǎ intre 50 si 300 de ani sau chiar mai mult. Astǎzi majoritatea designerilor anordeaza un stil eclectic, adaptat fiecarui proiect in parte, mobilierul putand avea un design inovator sau sa fie o adaptare moderna a modelelor istorice..Chiar elementele de baza ale designului de mobilier sunt de fapt foarte complexe, pentru cǎ aspectul a fost mereu cel putin la fel de important ca functionalitatea, iar tendinta generalǎ este de a crea mobilǎ in conformitate cu interiorul arhitectural. Unele piese de mobilier au fost realizate in conformitate cu elemente arhitecturale, avǎnd picioare de tip coloanǎ, altele erau cel putin in parte antropomorfe, cu baza in forma de animale. Designul variaza de la foarte simplu la deosebit de complex, mai curand in functie de scopul mobilierului decǎt de perioada de constructie. Primele mǎrturii ale acestei fascinante istorii provin din Mesopotamia, unde interioarele erau deosebit de bogate, mobilierul fiind inpodobit cu ornamente din aur si deosebit de complex. Unele exemple egiptene demonstreazǎ cǎ dacǎ existau piese aurite si foarte complexe se fabricau in acelasi timp si modele simple, destinate celor cu nevoi si posibilitati mai mici. In istoria mobilei cele mai cunoscute piese - si cele mai elaborate - sunt cele de lux, cel mai bine pǎstrate. Mai mult decat atat designul foarte elaborat ofera mai multe informatii despre o anumitǎ perioadǎ deoarece gusturile celor din high class se schimbǎ mai repede decǎt alte stiluri pentru a reflecta noile idei si tendinte. Cele mai simple exemple, destinate muncitorilor si agricultorilor au doar un rol functional, forma de bazǎ fiind reprodusǎ de-a lungul timpului cu modificǎri minime.

2. Mobilierul Egiptean

Climatul foarte uscat al regiunii si complicatele traditii sepulcrale sunt in parte responsabile pentru pǎstrarea in bune conditii a numeroase piese : mese, scaune, bǎnci, etc. O altǎ sursǎ importantǎ de informatie sunt picturile murale, care prezintǎ in repetate randuri interioarele egiptene din epoca.Tehnica de fabricare folositǎ de vechii egipteni, care acordau o deosebitǎ atentie atat designului cat si constructiei, este aproape identicǎ celei utilizate si astǎzi. Pentru piesele de mari dimensiuni, in special pentru scaune si mese se foloseau cepurile, o tehnicǎ popularǎ si astǎzi, chiar dacǎ de multe ori cepul este inlocuit de un pivot pentru a usura fabricarea. Laturile pieselor mai delicate precum cutiile sau lǎzile erau imbinate cu grijǎ pentru a mari rezistenta. Un vechi scaun egiptean care incǎ se pǎstreazǎ la Muzeul din Cairo are suporturi in forma de picioare de animale, o tendintǎ care se pare ca se generalizase in epocǎ.Un set de mobilier - scaun, masǎ, pat si baldachin - descoperit la Giza, in mormantul reginei Hetepheres a fost reconstruit si reconditionat cu migala de specialisti, oferind cercetǎtorilor informatii pretioase. Piesele au suporturi in forma de picioare de animal, o structura rigidǎ, suporturi pentru brate in formǎ de papirus. Patul, mai ridicat in partea capului, are o tablie de mari dimensiuni, decoratǎ in relief cu simboluri ale zeilor si scene religioase. Alte piese de gen care s-au pǎstrat sunt mai putin elaborate ca design, mult mai simple, desi se presupune cǎ initial acestea erau impodobite cu ornamente din metal.

Exemplele oferite de picturile murale sugereazǎ cǎ mobilierul destinat celor bogati era amplu ornamentat cu diverse decoratiuni. Picioarele meselor si scaunelor erau acoperite cu foite de aur, alte suprafete, mai ales cele ale lǎzilor fiind acoperite cu straturi de fildes sau din alte materiale. Formele erau in general antropomorfice.

Mobilierul din Mesopotania

Chiar dacǎ nu s-au pǎstrat piese din aceastǎ perioadǎ, basoreliefurile si imaginile oferǎ informatii despre mobila acestei civilizatii. Mesele, scaunele si tronurile erau amplu decorate, asa cum se poate vedea din picturile si sculpturile pǎstrate, fiind deseori decorate cu ilustratii din scoici, pǎstrand totusi o linie generalǎ simplǎ si sobrǎ. Printre putinele obiecte care au supravietuit trecerii timpului se numǎrǎ si o harpǎ sumeriana cu ilustratii bogate si colorate, avand in partea de sus un cap de bivol sculptat in relief si acoperit initial cu foitǎ de aur.   Pe o placǎ de piatrǎ este sculptat un tron foarte simplu si inalt, fǎrǎ spǎtar, care pare sǎ aibǎ o tapiterie foarte elegantǎ. Mobilierul prezent intr-un basorelief pǎstrat la British Museum, din perioada regelui asirian Ashurnasirpal II este mult mai elaborat, mesele si tronul avand baza in formǎ de trompete si de labe de animale, fiind impodobite cu decoratiuni in relief.

4. Mobilierul din Minoa si Mycene

Sunt greu de gǎsit si piese de mobilier din epoca de Bronz a culturilor din Micene sau din regiunea Insulelor Egee. Majoritatea dovezilor se gǎsesc pe reprezentǎrile in relief de pe bijuterii sau pe mici lucrǎri in bronz sau teracota. O splendida exceptie este tronul din Sala Tronului din Knossos, care aratǎ cǎ functionalitatea si materialele erau mult mai importante decǎt designul, piesele fiind aproape intotdeauna lipsite de decoratiuni. Au fost insǎ descoperite si douǎ lucrǎri care fac referire la piese cu incrustatii sau podoabe din aur, destinate doar mobilierului de lux. O asemenea exceptie este si un picior de mobila, realizat in intregime din fildes bogat sculptat, provenind din Theba.

5.Stiluri de mobilier

Cele mai importante momente din viatǎ sunt, poate, petrecute acasǎ. Reuniunile de familie, aniversǎrile, diferitele sǎrbǎtori din an, toate au loc in mediul intim din camin, intre mobilierul si decoratiunile alese cu grija. La sfarsitul unei zile lungi de muncǎ, nimic nu poate fi mai relaxant decat cateva clipe petrecute in fotoliul preferat. Pentru a sti care stil anume de mobilier vǎ place, mai bine zis pentru a il identifica, iatǎ o listǎ cu cele mai importante stiluri de mobilier. Este construit din lemn de culoare mai inchisa si este acoperitt cu sculpturi decorative care ii dau un aspect maiestuos. Stilul decorativ este mai aglomerat, de aici si detaliile ornamentale mai complicate se numeste mobilier traditional.

Secolul al XVIII-lea;

In aceastǎ perioadǎ au apǎrut mai multe stiluri, pe care fabricantii de mobilier le-au adoptat imediat. Altii au impǎrtit perioada in sub-stiluri ca Queen Anne, Chippendale, Hepplewhite, Sheraton si Federal.Majoritatea mobilierului din secolul al XVIII-lea este construit din lemn de mahon. Liniile tind sǎ fie elegante, sculpturi ornamentale si un design care graviteazǎ frecvent in jurul liniilor curbe (mai ales Queen Anne si Chippendale, celelalte pereferand liniile mai curate, drepte).In ceea ce priveste forma si ornamentele, stilurile federal si Sheraton incorporeazǎ elemente clasice - creaturi mitologice, zei din Grecia anticǎ, steaguri, animale, urne si medalioane. Totusi, aceste stiluri nǎscute in America incearcǎ sǎ urce pe acelasi loc si vulturul. Decoratiunile sunt mai degrabǎ plate, impletite.

Queen Anne
]

Este folosit mai ales lemnul de nuc, desi unii fabricanti utilizau artar si cires. Caracteristice mobilierului sunt picioarele subtiri, unor curbe, cu baza intoarsǎ in afara (la mobilierul Chippendale, terminatiile picioarelor au forma rotundǎ, de minge sau ghearǎ. Queen Anne si Chippendale folosesc sculpturi ornamentale si de cele mai multe ori designul mobilierului graviteazǎ in jurul acestui tip de decoratiuni, bazate pe cerc si linii curbe. Spatare de scaun in forma de S, frontoane sparte, motive marine (scoici), manerele sculptate sunt cateva din motivele de baza.

Mobilierul tip Louis Philippe

Este simplu, cu linii rotunjite si cu putine elemente ornamentale. Se preferǎ lemnul de culoare inchisǎ, mai ales de nuc sau mahon. Mesele (si alte piese de mobilier care presupun suprafete plate) sunt de cele mai multe ori acoperite cu marmura si uneori au marginile sculptate.

Neo Classic

Imprumutǎ din abundentǎ motivele clasice din mitologia greco-romanǎ. Altfel, stilul este elegant si oarecum mai simplist decat Queen Anne sau Chippendale.

Colonial

Stilul colonial simplifica aspectul mobilierului european, imprumutand in mare parte elemente din stilurile Queen Anne si Chippendale. Scaunele tinad sǎ aiba picioarele simple si spǎtarele formate din bare de lemn, mai degraba decǎt sa fie sculptate.etc

6. Mobila. Aranjarea mobilei

Majoritatea caselor pun o grǎmada de probleme cand vine vorba de aranjarea mobilierului. Existǎ intotdeauna solutii pentru a rezolva aceste probleme.

1.Masuratori
Primul pas in amenajarea interioarelor este stabilirea dimensiunilor cu care se lucreazǎ. Cu o ruletǎ masurati dimensiunea camerei; dacǎ nu aveti ruleta, incercati cu pasul (un pas mare are aproximativ 1 metru). Trebuie sǎ cunoasteti si dimensiunile holului, a scǎrilor si latimea usilor, pentru ca nu va fi tocmai plǎcut sǎ nu puteti sǎ bǎgati in casa mobila nou cumpǎratǎ.

2.Dimensiunile    mobilierului
Obiectele sunt, intr-un fel, ca oamenii, pentru cǎ si ele au caracteristici fizice (inaltime, lungime, etc.), la fel ca noi. ''Populati'' incaperea cu piese de mobilier cat mai variate ca dimensiuni, forma si culoare, pentru a crea o atmosferǎ mai interesantǎ si provocatoare. Dacǎ vǎ doriti un mediu in care sǎ vǎ relaxati si care sǎ emane o atmosferǎ plinǎ de serenitate, atunci alegeti mobilier cu inaltimi asemanatoare.

Raportul    dintre obiecte
Dimensiunile pieselor de mobilier, raportate una la alta si apoi la dimensiunea camerei, trebuie sǎ creeze un raport armonios. Din nou, mobilierul care are dimensiuni asemanatoare ajutǎ la crearea unei atmosfere linistite, dar cand exista un dezechilibru, fie el si mic (un covor e mai mic si nu acoperǎ toatǎ podeaua sau un dulap este foarte mare, etc.), impresia generala este de nepotrivire.

4.Aranjarea obiectelor
Aranjarea obiectelor in camera presupune automat si crearea unei relatii, a unui echilibru intre ele. In ceea ce priveste modul de aranjare, le puteti grupa simetric sau asimetric.

Simetria este definitǎ ca proprietatea unui ansamblu spatial de a fi alcǎtuit din elemente corespondente, lucru care duce la aparitia unui echilibru intre elementele sale - de exemplu,

amplasarea unor masute de aceasi dimensiune de o parte si cealaltǎ a unei canapele, etc. Asimetria este exact opusul - un exemplu in acest sens ar fi crearea unui grup decorativ din lumanari de diferite dimensiuni. Simetria ajutǎ la crearea unei atmosfere relaxante, pe cand asimetria este folositǎ mai mult pentru a da o notǎ interesantǎ si miscare din punct de vedere vizual.

5.Colorati camera
Acest indemn nu se referǎ la zugravirea peretilor, asa cum poate pǎrea la prima vedere, ci la modul in care ar trebui sǎ priviti incǎperea. Gǎnditi-vǎ la ea ca la un intreg si priviti-o la fel cum un pictor isi priveste panza de lucru sau o opera de artǎ. Existǎ o grǎmada de trucuri vizuale de care am mai vorbit in articole si care vǎ ajutǎ sǎ creati impresia de spatiu mai larg, de profunzime. Revenind la pictori, acestia folosesc doua trucuri:

- triangulatia, care se referǎ la faptul ca un pictor lucreazǎ panza incepand din coltul stanga-jos si cele douǎ colturi din dreapta, toate obiectele formand un varf putin mai sus de mijlocul panzei. Aceastǎ tehnicǎ atrage privirile spre scena reprezentatǎ. Cel mai simplu exemplu de aplicare a triangulatiei in amenajarile interioare este plasarea unor mǎsute la fiecare capǎt al canapelei.

- al doilea truc se referǎ la modul in care reusesc sǎ creeze senzatia de perspectivǎ. Picturile sunt realizate pe mai multe planuri: prim plan, mai multe planuri intermediare si punctul de perspectivǎ. Dacǎ ar fi sǎ analizǎm de exemplu un tablou care reprezintǎ un peisaj de munte, am vedea ca rǎul sau campia ar fi in prim-plan, pǎdurea ar fi zona intermediarǎ si muntii in perspectivǎ, la linia orizontului. Pentru a aplica aceastǎ tehnicǎ atunci cand vǎ amenajati incaperea, asezati-vǎ la intrare si priviti in jur. Amplasati un scaun undeva mai aproape. Masa de cafea (dacǎ vorbim de amenajarea sufrageriei) ar fi planul intermediar, iar in fundal puteti amplasa o lucrare de arta.Iatǎ cateva sfaturi in plus de care puteti sa tineti cont cand vine vorba de amenajarea interioarelor:
- nu grupati toate piesele de mobilier si elementele decorative intr-un colt. De exemplu, nu asezati televizorul pe o masutǎ, imediat langa semineu.
- desi poate pǎrea un exercitiu ciudat, ganditi spatiul de locuit ca un oras cu cateva artere importante si transpuneti aceastǎ imagine in incǎperea pe care doriti sǎ o amenajati. In functie de zonele pe care se vǎ circulǎ, lasati aproximativ 1 metru lǎtime pentru calea principalǎ de acces, 50-60 centimetri in fata ferestrelor, a sobei sau semineului si 40-50 cm distanta intre mobilier (de exemplu, intre masa de cafea si canapea).
- Aranjati mobila pe unghiuri si, cand intindeti covoarele, asezati-le unul peste celalat, pentru a crea senzatia de adancime.

S.C. Mobservice S.R.L. este o firma producǎtoare de mobilǎ care comercializeazǎ in bune conditii mobila, si de aceea are un renume pe piata romaneasca.
Elementele de identificare pentru aceasta societate sunt urmatoarele:
Sediul: Brasov, municipiul Sǎcele, str. Mercur, nr. 25, Romania.
Forma juridicǎ: societate cu raspundere limitatǎ
Nr. de inregistrare, in registrul comertului: J08/17 din 07.02.2000.
Cod fiscal: R1207721.
Telefon: 0268/527.359
Fax: 0268/428.235
Durata de functionare: nelimitatǎ, punctul de inceput fiind data de inregistrare in Registrul Comertului.
Capital social: 300.000.000 lei, reprezentand 3000 de pǎrti sociale valoarea nominalǎ fiind de 100.000 lei, detinut de cǎtre 3 asociati in pǎrti egale a cate 100.000.000 lei fiecare.
Asociati: Ionescu Andrei, cetǎtean roman nǎscut la data de 06.08.1944 in Bran, jud. Brasov ,domiciliat in Brasov, str. Uranus, nr. 12, bl. 17D, ap.16;
Popa Valentin, cetǎtean roman nǎscut la data de 05.0 1946, in Brasov, jud. Brasov, domiciliat in Sǎcele, str. Apei, nr. 24, bl. 18C, ap. 12;
Duicu Liviu, cetǎtean roman nǎscut la data de 006.1946, in Brasov, jud. Brasov, domiciliat in Sǎcele, str. Mercur, nr. 19.
Furnizori:
S.C. Lindab Topline S.R.L
S.C. Oritec S.R.L
S.C.
Calimex S.R.L.

7. Scurt istoric al firmei Mobservice

S.C. Mobservice S.R.L. a fost infiintatǎ in anul 2000 si are ca obiect de activitate productia de mobilǎ si comertul cu mobila en-detail si en-gros. De-a lungul timpului firma a avut o dezvoltare ascendentǎ, urmǎrind sǎ dezvolte reteaua de desfacere en-detail si en-gros. Propria retea de magazine de prezentare si de desfacere de mobilier in productie proprie.
In Brasov sunt 4 magazine, in Sibiu 3, in Sf. Gheorghe 2, in Bucuresti Magazinele din toate orasele sunt situate in punctele cheie ale acestora astfel incat sǎ acopere cat mai multe segmente de piata si sǎ raspunda cerintelor diversificate ale clientilor.
In ce priveste clientii firmei, acestia alcǎtuiesc cercul firmelor, institutiilor si a persoanelor individuale. Ascensiune deosebitǎ a firmei se datoreazǎ echipei managere si a personalului bine instruit, care in prezent sunt in numar de 80 de persoane.

Furnizorii fortei de muncǎ
S.C. Mobservice S.R.L. are un numar de 80 de angajati, impǎrtiti in cele 12 magazine din toatǎ tara. Fiecare magazin are cate 5 angajati, iar sediul din Brasov, are 20 angajati, acolo fiind si conducerea firmei, care se ocupǎ de tot ce tine de managementul si contractele firmei. Firma are incheiate contracte cu anumite agentii de plasare a fortei de muncǎ, care face anunturi atunci cand este cazul, sau vreun post liber. Toti angajatii firmei sunt angajati cu experientǎ, mai multa sau mai putinǎ, in special cei din cadrul conducerii, si de aceea rezultatele s-au vazut in ultima perioadǎ, si se vǎd in continuare, fiind de remarcat profesionalismul acestora.

8. Prestatorii externi de servicii pentru societate

Firma ,,Mobservice" are contracte de colaborare incheiate cu multe firme, bǎnci, agentii de publicitate,cu ziare, reviste sau televiziuni.
Firma colaboreaza cu mai multe bǎnci, prin care se poate face plata produselor, dacǎ este cazul, in special in cazul cumpǎrǎrii produselor de cǎtre unele firme, care preferǎ sǎ facǎ plata prin ordine de platǎ, cec-uri, sau alte modalitǎti, iar pentru a ii ajuta sǎ facǎ cat mai usor acest lucru, si fǎrǎ comisioane, sau alte cheltuieli, are incheiate contracte cu urmatoarele bǎnci: BANCA TRANSILVANIA, BRD, RAIFFEISEN BANK, BCR, BANCA ION TIRIAC.

Marketingul modern reprezintǎ mai mult decat simpla distributie a bunurilor de la producǎtor la consumator. El contine toate etapele cuprinse intre realizarea produsului si eventuala sa vanzare. Una dintre aceste etape este promovarea.
Firma noastrǎ este o firmǎ modernǎ, iar promovarea ocupǎ un loc important in departamentul de cercetare-dezvoltare,asigurand prosperitate si renume.
Publicitatea
S.C. Mobservice SRL a alocat o suma considerabila publicitǎtii, intrucat reprezintǎ un proces de informare indirectǎ incitativ, nominativ si rentabil.
Reclama si campania de reclamǎ
Reclama reprezintǎ o comunicare nepersonalǎ, plǎtitǎ, persuasivǎ, a unui mesaj referitor la bunuri, servicii sau idei transmis unui public tintǎ, larg dispersat, de cǎtre un sponsor, prin intermediul unui mijloc de comunicare in masǎ.
Ca instrument de marketing, reclama se foloseste in cadrul firmei pentru:
- comunicare unor informatii despre produsele noastre si anume despre sortimentele de mobilǎ.
- pentru a stimula alegerea pentru un produs de cǎtre noi segmente de consumatori (persoane fizice si juridice).
- cresterea cererii pentru mobilǎ
- eliminarea reclamei concurentelor
Ca tehnicǎ de promovare, reclama pentru S.C. Mobservice SRL are anumite avantaje:
- cost mic, avand in vedere ca mesajul ajunge la milioane de oameni chiar dacǎ se cheltuiau sume mari pentru realizarea si difuzarea lui.
- usurintǎ repetǎrii necesarǎ pentru a face mai usoarǎ realizarea si difuzarea lui.
- permite un grad mare de flexibilitate si creativitate comparativ cu alte mijloace promotionale

S.C.Mobservice.S.R.L. isi doreste sǎ reprezinte pentru fiecare client un model spre care tind firmele de pe piatǎ europeanǎ specializate in servicii aferente lucrǎrilor de constructii, inclusiv, design mobiliar, proiectare, consultantǎ si dirigentie de santier. Targhetul societǎtii este de a acoperi intreaga plajǎ de servicii si produse (materiale de constructii) necesare imobilelor, locuintelor, sediilor de firmǎ, spitale, bǎnci, restaurante, magazine, etc., care conduc la economisirea timpului si oferirea de servicii specializate. Spre exemplu, cand incepi o afacere in domeniul comercial (magazin alimentar) dupǎ achizitionarea/inchirierea spatiului, urmatoarea etapa este amenajarea interioara si exterioarǎ . In situatia in care tamplǎria este degradatǎ, mobilierul inadecvat sau vechi, zugravelile deteriorate, pardoselile improprii, iluminatul insuficient, radiatoarele colmatate, grupurile sanitare insalubre, iti doresti ca firma ta, sǎ aibǎ un aspect plǎcut cu tavane de rigips, tencuieli decorative, corpuri de iluminat, spoturi in scafe sau pereti de rigips, parchet stratificat, melaminat, sau "mocheta", faianta sau gresie de calitate, grupuri sanitare moderne, tevi si centrala termica proprie, sǎ atragǎ clientii, iar tu sǎ simti potentialul real al firmei tale. Pentru a atinge acest nivel, trebuie sǎ cauti pentru fiecare categorie de lucrǎri, cate o firmǎ specializatǎ. Acest fapt implicǎ studiu de piattǎ, anumite termene de livrare, cheltuieli suplimentare, stres, care la final te epuizeazǎ. executa lucrǎri de constructii, renovari, reamenajari, modernizari de case, vile, sedii de firmǎ etc., se ocupǎ cu proiectarea acestora, arhitectura, rezistenta, instalatii termo-sanitare, electrice, ventilatie si climatizare, gaze, curenti slabi (voce-date, incendiu, efractie si control acces). Asigurǎ asistenta tehnica si dirigentie de santier. De asemenea, Mobservice executǎ lucrǎri remarcabile de mobilier (bucǎtǎrii, dormitoare, camere de tineret), precum si mobilier pentru recetpii hoteliere, restaurante, sedii de bǎnci si firme. executǎ mobilier la comanda din PAL melaminat. Oferim proiectare, design si executie mobilier de calitate superioarǎ executat la comandǎ, dupa proiectele noastre sau ale dumneavoastrǎ adaptate in functie de spatiul si preferinte si aveti posibilitatea de a realiza produsele dupǎ reviste, cataloage sau idei proprii la preturi avantajoase de producator. Mobilǎ la comanda: mobilǎ de bucǎtǎrie, mobilǎ de sufragerie, mobilǎ living, mobilǎ dormitor, dormitoare, mobilǎ tineret, mobilier birou, mobilier hol, mese bucatarie, comode tv, bucǎtǎrii, paturi, sifoniere, dulapuri, biblioteci, mobilier magazine, mobilier restaurante, mobilier baruri, mobilier mansardǎ, camera tineret, patuturi copii, amenajǎri bucǎtǎrii. Colaboreazǎ cu mai multe firme producatoare termopane, tamplarie PVC si aluminiu, precum si pentru usi interioare si exterioare din lemn si fier. Vǎ oferǎ o gama largǎ de servicii profesionale in domeniul sonorizǎrii, filmarii (generice si efecte speciale), foto, editare si montajelor video pentru nunti, botezuri, zile onomastice, petreceri firme, petreceri private, promotii, ceremonii, baluri, banchete, evenimente festive, party etc..

Se analizeaza urmatorii indicatori:

1) Structura veniturilor totale, a cheltuielilor totale si a cifrei de afaceri a firmei de mobilǎ:

-lei (RON)-

Anii

Venituri totale

Cheltuieli totale

Cifra de afaceri

2005

2347095

2242238

2337041

2006

2609907

2451605

2583324

2007

2920627

2713194

3020177

Sursa: date din bilantul contabil al firmei de mobilǎ

2) Rata rentabilitatii:

ANII

Profit net

Profit brut

Rata rentabilitatii comerciale (%)

2005

2006

2007

MC= 2920627- 2713194= 207433 RON

Marimea marjei comerciale sau a adaosului comercial este cuprinsa in pretul de vanzare al marfurilor astfel incat sa fie posibila recuperarea cheltuielilor efectuate, precum si obtinerea unui profit corespunzator

productia marfa fabricata (Qm

Qm = Qv + ( Pf2 - Pf1 ) + Qi in care

Qv + ( Pf2 - Pf1 ) reprezinta valoarea produselor finite si a semifabricatelor vandute sau destinate vanzarii, fabricate in perioada pentru care se face calculul productiei marfa, inclusiv contravaloarea lucrarilor executate si serviciilor prestate. Aceasta expresie valorica este denumita productia marfa destinata vanzarii (livrarii);

analiza relatiei de proportionalitate dintre dinamica cifrei de afaceri si dinamica numarului mediu al personalului. Daca indicele de dinamica al cifrei de afaceri (ICA) depaseste ca marime indicele de dinamica al numarului mediu al personalului (IN) se evidentiaza consecinta cresterii eficientei utilizarii fortei de munca exprimata prin sporirea productivitatii muncii valorice respectiv a veniturilor realizate din activitatea economica pe un salariat,

;

Concluzii:

Produsele firmei sut diferentiate de concurentǎ are un raport calitate -pret diferentiat.

Isi pǎstreazǎ clientii datoritǎ reducerilor,si gamei de produse diversificate,datoritǎ calitǎtii si deoarece produce mobilǎ la comandǎ in functie de dorintele si cererile clientilor

Organigrama firmei S.C.Mobservice S.R.L.

Desi cunoastem oglinda incǎ din secolul al XIV-lea, aceasta a fost incorporatǎ in mobilǎ mult mai tarziu. Astǎzi oglinzile fac parte din orice casǎ, orice camerǎ ,dar mai ales din mobilier. Oglinda conferǎ mobilei o anumitǎ elegantǎ chiar dacǎ este vorba de o mobilǎ in stil traditional sau modern. Fie cǎ aveti un dulap cu oglinda sau o comodǎ pentru machiaj, toate acestea ne duc cu gandul la anii de glorie ai Hollywoodului, cand in filmele dar si in casele vedetelor la modǎ exista cel putin o oglinda mare sau cu forma interesantǎ, pe perete sau pe o piesa de mobilier. Nevoia de iluzie a spatiului dar si de reflectare a frumosului au fost principalele motive pentru care oglinda a insotit mobila..

Oglinzile inserate pot fi simple sau din cristal. Lemnul va fi pus in valoare de oglindǎ, la fel si obiectele de metal. Existǎ mobilǎ cu panouri de oglindǎ, de exemplu dulapurile


Dulapuri suspendate, cu oglindǎ, intalnim an orice baie. Paravanele din metal si oglindǎ, precum si dulapurile joase cu sertare sunt cele mai des intalnite in dormitoare. Dulapurile mari cu oglinzi de sus pana jos sunt folosite in dormitoare dar si pe holuri.

In cazul in care vǎ doriti un decor deosebit, pasionant, adoptarea stilului safari poate fi exact raspunsul pe care il cautati. Safari se caracterizeazǎ ca stil decorativ prin folosirea materialelor naturale, organice combinate cu modele si culori indrǎznete. Locuinta in stil safari se realizeaza punandu-se accentul pe detalii. Elementul central il reprezintǎ animal print-ul. Covoarele, pernele, sau draperiile sunt confectionate din materiale in culori naturale (culorile leopardului, de exemplu) si sunt completate de accente aurii sau de o zugravealǎ oranj sau galben citron, care aminteste de soarele torid al desertului. Din acest punct de vedere interiorul capatǎ aspectul unei case de vacanta sau a unei locuinte pe plajǎ. Obiectele decorative caracteristice stilului safari sunt tablourile, statuetele si vasele din ceramica cu imprimeuri animaliere. In ceea ce priveste mobilierul acesta este confectionat din lemn de mahon.

Daca veti opta pentru o masa de mijloc multifunctionalǎ veti castiga mai mult spatiu iar toate obiectele necesare vor fi la indemana. Aceasta masa va fi ca o adevaratǎ insula in mijlocul bucǎtǎriei, ea poate fi simplǎ sau mai complexǎ, electrificatǎ, cu aragaz si chiuvetǎ incorporatǎ, cu multe rafturi si sertare ba chiar si cu un mic frigider. Pentru cele mai elaborate este nevoie de spatiu suficient. Sunt foarte scumpe dar foarte practice. Unele au inclusiv suport pentru sticle si pahare si se pot transforma la nevoie intr-un bar perfect. Pot fi folosite si ca suprafatǎ de gǎtit dar si de servit masa. Designerii creazǎ modele de bucǎtǎrii cat mai performante, compacte. Se pare ca bucǎtǎriile devin din ce in ce mai mari la fel si mobila de bucǎtǎrie.

Cea mai simpla optiune este un corp de bucǎtǎrie cu suprafatǎ planǎ, o masa cu sertare si blat de lemn deasupra. Mai nou desi simpla aceasta devine punct focal prin culoare sau forma.

Un lucru e sigur, nu puteti amplasa oricum masa insula. In primul rand camera trebuie sǎ fie destul de mare pentru a va ramane spatiu in jurul ei pentru a va putea deplasa comod si pentru a avea acces la celelalte eloctrocasnice din bucǎtǎrie.

Daca aveti spatiu foarte mult atunci vǎ puteti orienta catre o piesa de mobilier cu margini rotunjite, cu doua niveluri de depozitare. Spatiul de acces intre mobila centralǎ si aparatura sau dulapurile de pe pereti trebuie sa fie de cel putin 1m. Distanta va trebui mǎritǎ dacǎ aveti masinǎ de spalat vase sau frigider pentru cǎ trebuie luat in consideratie si deschiderea usilor acestora. Aria de miscare intre chiuveta, frigider si aragaz sau plitǎ electricǎ este numitǎ tehnic triunghi de aceea incercati sǎ nu obturati accesul la vreuna din ele atunci cand vǎ instalati mobilierul insula.

Amenajǎrile sunt executate de o firma de redesign din Atlanta-Georgia.Faianta si gresia sunt travertin ( adicǎ piatra naturalǎ prelucratǎ si tratatǎ, costa aprox 4$/sq f, adicǎ 30cm/30cm, blatul este granit Touba-Touba(asa se numeste culoarea) si costa cam 20$/sq feet.Mobilierul e stejar dar pe lemnul crud e pus un stain ( colorant natural care intrǎ in fibra lemnului si ii schimbǎ aspectul, dar respecta fibra si structura, nu o acoperǎ ca si o vopsea)iar apoi e lǎcuit. Toate bateriile sant crome mate.E simplu, relativ ieftin, usor de intretinut si de curǎtat, dar si previne alunecǎrile si accidentele care sant caracteristice unei gresii lucioase. Este doar o idee , asta nu inseamnǎ cǎ toatǎ lumea trebuie sǎ o accepte. Este putin altceva decat se face acum in Romania

Mobila de bucǎtǎrie alcǎtuitǎ din corpuri modulare realizate din PAL melaminat, canturi ABS, blat termorezistent pentru bucǎtǎrie, accesorii pentru mobilǎ import Italia si Austria.
Aceste piese de mobilier se realizeazǎ la comandǎ in functie de preferintele si necesitǎtile clientului (se pot modifica dimensiunile, culorile, accesoriile, compozitia, structura etc.). Mobila prezentatǎ in fotografie nu se aflǎ pe stoc si este cu titlu informativ. Pretul este pentru compozitia standard si include doar mobilierul, restul accesoriilor (chiuveta, plita, hota, cuptor, etc.) fiind optionale.

Caracteristici tehnice

Materiale folosite: PAL melaminat de grosime 18 mm
Pfl melaminat de grosime 4 mm
Blat termorezistent de grosime 28mm
Canturi ABS de grosime 0.4 mm (la cutii)
Canturi ABS de grosime 2 mm (la fetele de usi si sertare)
Antiscurgere apa (Inaltator de blat)
Geamuri sablate
Protectie antifoc din aluminiu
Alte accesorii de provenienta Italia si Austria

Accesorii optionale: Picurator vase
Chiuveta Electrocasnice

Mobilier hol

Mobila pentru hol realizata din PAL melaminat de 18mm.
Pretul este pentru compozitia standard si include doar mobilierul.

Dimensiuni: Corp stanga mic: 80/35/80 cm
Corp stanga mare: 80/50/200 cm
Corp dreapta: 80/35/45 cm

Materiale folosite PAL melaminat de grosime 18 mm
Pfl melaminat de grosime 4 mm
Canturi ABS de grosime 0.4 mm (la cutii)
Canturi ABS de grosime 2 mm (la fetele de usi si sertare)
Balamale Hettich
Alte accesorii de provenienta Italia si Austria

Mobilier tip dressing realizat din PAL melaminat, canturi ABS, sisteme si accesorii import Italia si Austria.
Aceste piese de mobilier se realizeazǎ la comandǎ in functie de preferintele si necesitǎtile clientului (se pot modifica dimensiunile, culorile, accesoriile, compozitia, structura etc.). Mobila prezentatǎ in fotografie nu se aflǎ pe stoc si este cu titlu informativ. Pretul este pentru compozitia standard si include doar mobilierul.

Biblioteca alcatuitǎ din corpuri modulare realizate din PAL melaminat de 18mm.
Pretul este pentru compozitia standard si include doar mobilierul.

Dimensiuni: Dimensiunea totala:
lungime 280 cm
inaltime 200 cm
adancime 30/50 cm
Componenta de la stanga la dreapta:
Modul A 80/30/200 cm
Modul B 100/50/45 cm
Modul C 45/40/200 cm

Mic mobilier realizat din PAL melaminat de 18mm.
Pretul este pentru compozitia standard si include doar mobilierul.

Dimensiuni:Dimensiunea totala:
lungime 100 cm
inaltime 75 cm
adancime 50 cm

Materiale folosite PAL melaminat de grosime 18 mm
Pfl melaminat de grosime 4 mm
Canturi ABS de grosime 0.4 mm (la cutii)
Canturi ABS de grosime 2 mm (la fetele de usi si sertare)
Balamale Hettich
Alte accesorii de provenienta Italia si Austria

Mic mobilier realizat din PAL melaminat de 18mm.
Pretul este pentru compozitia standard si include doar mobilierul.

Dimensiuni: lungime 90 cm
inaltime 110 cm
adancime 25 cm

Mobilier de birou realizat din PAL melaminat de 18mm.
Pretul este pentru compozitia standard si include doar mobilierul.

Dimensiuni: Birou: 110/70/80 cm
Extensie stanga: 90/70/77 cm
Rollbox: 40/45/65 cm

Finisaje: PAL: Mahon
Pfl: Negru
Manere: Cromate
Canturi: ABS

Canapea cu sistem de extensie cu role si structura din lemn.
Pretul este pentru compozitia standard si include doar mobilierul.

Caracteristici generale: Spatiu ocupat ergonomic
Perne detasabile din fulgi de burete
Sistem de extensie cu role
Structura realizata din lemn de fag si brad
Lada de lenjerie

Saltelele Grand Premier conferǎ pe deplin senzatia de fermitate si rezistentǎ sporitǎ la deformare. Arcurile Bonell cu 5 inele tratate electronic, confectionate din sarmǎ de 2.2 mm, avand o inǎltime de ~12,5 cm si un diametru de arc de 80/44 mm, sunt legate cu sarmǎ elicoidalǎ, formand un pat de arcuri ce numarǎ ~123 arcuri/mp, pat invelit cu plasa PVC, cu un strat de spuma PU de 10 mm si cu o placǎ de spuma PU compactatǎ de 25 mm pe fiecare parte. Pentru sǎnǎtatea dvs., pe latimea retelei de arcuri se gǎsesc suporti ortopedici de spumǎ, iar pe laturile retelei de arcuri se gǎsesc margini de spumǎ cu grosime de 40 mm ce conferǎ saltelei atat aspectul cat si proprietǎtile necesare pentru un somn linistit si sanatos.

Masa metalicǎ fixǎ cu blat de sticla de grosime 10 mm si bazǎ cromatǎ. Blat sticla - 140x90 cm
Inaltime - 76 cmwww.artline.ro

www.incasa.ro

www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1180801-istoria-mobilei

www.121.ro

www.mobservice.ro

www.kaboo.ro

www.sifolt.ro

www.mobilǎ.ro

www.mobservice.ro

www.mobilǎ_online.ro

www.mobilǎ.ro;

www.mobila-online.ro

www.staer.ro

www.mobservice.roPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 4216
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved