Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


MARKETING - PREZENTAREA SOCIETATII

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micPRACTICAMARKETING

PREZENTAREA SOCIETATII

Societatea comerciala S TRAD GRUP SRL a fost infiintata in anul 2004 de catre doi asociati.

Sediul societatii este in Bucuresti , Sector 1, B-dul Ion, nr. 0. In toate actele, facturile, anunturile emanand de la societate, denumirea societatii va fi precedata sau urmata de initialele 'SRL', sediul societatii, capitalul social si numarul de inregistrare din Registrul Comertului.

SC Sadco Trad Grup SRL este persoana juridica romana avand forma juridica de societate cu raspundere limitata cu capital privat. Societatea isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane si cu prevederile din contractul si statutul societatii. Functionarea societatii este nelimitata cu incepere de la data inregistrarii in Registrul Comertului.

Obiectul de activitate al societatii SADCO TRAD GRUP SRL este productia de alcool, iar acesta va putea fi modificat prin hotararea AGA.

Capitalul social al societatii este de 280.000 Ron si este in intregime privat. El este format din 28.000 actiuni cu o valoare nominala de 10 Lei/act. Fiecare asociat detine cate 50% din actiunile societatii, adica cate 14.000 actiuni cu o valoare nominala de 10 lei. Capitalul este in intregime subscris si varsat.

Actiunile sunt nominative si cuprind toate elementele prevazute de lege. Actiunile au valoare egala si confera posesorilor drepturi egale. Ele nu vor putea fi emise pentru o suma mai mica decat valoarea nominala.

Structura organizatorica a societatii cuprinde compartimente de productie si compartimente tehnice si functionale,in care se desfasoara activitatile necesare executarii operatiilor si lucrarilor care conduc la realizarea si valorificarea productiei.

In cadrul societatii S TRAD GRUP SRL activitatile ce tin de domeniile de vanzari, marketing, se desfasoara in cadrul unui singur compartiment condus de directorul comercial.

Compartimentul de marketing are atributiuni multiple si relatii cu toate celelalte compartimente din cadrul societatii.

STRATEGIE BRAVO'S

I. Analiza concurentei;

II. Strategie de investigare a pietei

(a) Strategia produsului;

(b) Strategia' pretului;

(c) Strategia distributiei;

(d) Strategia promovarii.

S.C. SADCO TRAD GRUP S.R.L., fabrica de alcool, este nou construita si dotata cu echipamente occidentale de ultima generatie, care permit ca productia de 20 000 litri/zi de alcool etilic rafinat de concentratie 96 sa se situeze la cei mai inalti indici calitativi de puritate, concentratia tipica fiind de 96.5.

Oferta SADCO TRAD GRUP S.R.L. se compune din circa 20 000 litri/zi alcool etilic rafinat si aproximativ 30 000 litri total zilnic de bauturi alcoolice (rom, vodca, lichioruri si diverse alte bauturi alcoolice ).

I.     ANALIZA CONCURENTEI

Piata bauturilor alcoolice este intr-o continua schimbare, ceea ce implica adaptarea firmei la cerintele pietei.

Se observa ca ofertele firmelor concurente se modifica, atat in ceea ce priveste gama sortimentala, cat si cea a modului de prezentare, a pretului etc.

In continuare vom prezenta oferta concurentilor si locul ocupat de acestia pe piata bauturilor alcoolice, defalcata pe produsele similare cu ale brandului 'BRAVO'S'.

LICHIORURI

Odata cu introducerea pe piata a noii game de lichioruri am constatat o crestere considerabila a vanzarilor, aceasta datorita faptului ca a fost schimbat aspectul ambalajului, care este o noutate pe piata lichiorurilor.

Pentru a creste cererea pentru aceste produse ar trebui sa propunem gama de lichioruri crema (vezi 'Lady M', 'Tanita'). Acest produs are un aspect mult mai comercial si este mai atractiv pentru consumatorii de aceste bauturi.

VODCA si BRANDY

In ceea ce priveste situatia acestor produse pe piata ne confruntam cu o concurenta acerba ('Stalinskaya', 'Hermannstadt', 'Stalingrad', 'Scandic', 'Perfect', 'Boero') atat in ceea ce priveste calitatea, cat si pretul, modul de prezentare al produselor, sustinerea media, etc.

Problema cea mal dificila in ceea ce priveste brandul 'BRAVO'S': este aceea ca produsul nu este cunoscut de catre consumatori, acestia preferand marcile deja cunoscute si consacrate pe piata.

GIN

In perioada efectuarii practicii la firma SADCO TRAD GRUP am participat activ la intocmirea unor studii de piata concretizate in vizite pe teren la firmele concurente si la culegerea de informatii cu privire la preturi practicate, regim de lucru cu distribuitorii, politica de marketing etc.

Din studiile efectuate am observat ca piata gin-ului este o piata relativ noua, ceea ce creaza posibilitatea penetrarii acesteia cu o mai mare usurinta fata de celelalte produse alcoolice unde concurenta este acerba.

Exista marci deja consacrate pe piata gin-ului (vezi 'Bartender's','Gordon's', 'Seagram's' etc) care se bucura de incredere si fidelitate din partea consumatorului.Gin-ul 'Bravo's' din punct de vedere al calitatii si al pretului este apropiat de'Bartenders' .

Exemplificare:

II. STRATEGIA DE MARKETING

Elaborarea unei strategii de marketing, implica in primul rand, fixarea obiectivelor de atins si apoi stabilirea mijloacelor necesare pentru realizarea obiectivelor adoptate.

Decizia de adoptare a unei strategii de marketing, trebuie sa aiba la baza studierea mai multor alternative posibile din care se poate alege varianta cea mai buna cu ajutorul strategiilor de pret, produs, distributie si promovare.

A) Strategia de produs

Pentru elaborarea unei strategii de produs trebuie intotdeauna avut in vedere:

i)Piata potentiala a produsului, respectiv cantitatea totala de produse care poate fi absorbita de piata in conditiile economico- financiare existente;

ii)Puterea de cumparare;

iii)Preturi practicate.

Una din strategiile cele mai importante ale produsului este cea a diversificarii prin lansarea de noi produse, fiind adresate unor noi consumatori sau celor existenti, toate acestea ducand la crearea unor noi piete de desfacere. De aceea propunern introducerea pe piata a gamei de produse 'Bravo's' imbuteliate la 0.2 l (pentru vodca si brandy), deoarece potentialul consumator trebuie sa testeze mai intai produsul, dar si pentru a satisface acea categorie de eonsumatori care prefera acest mod de prezentare.

B) Strategia de pret

In ultima perioada preturile ocupa o pozitie din ce in ce mai importanta in tematica cercetarilor de piata. Explicatia rezida in rolul pretului ca unul dintre factorii determinanti ai cererii (decizia cumparatorului de a achizitiona produsul respectiv) cat si al pietei ca instrument de conducere a activitatii economice.

In aceste conditii firma ar trebui sa supravegheze atent pretul pietei, sa-i diversifice tendintele si sa-i anticipeze evolutia pentru a-si plasa produsele in conditii cat mai bune.

In urma studiului concurentei, se constata ca firmele deja consacrate in producerea bauturilor alcoolice practica preturi apropiate de preturile gamei 'Bravo's'.

De aceea, ca strategie de pret propunem ca fiind cea mai potrivita scaderea pretului pentru o perioada scurta de timp, acest lucru fiind sustinut prin mijloace media.

C) Strategia privind distributia produselor

In cele ce urmeaza ma voi referi la colaboratorii firmei SADCO TRAD GRUP S.R.L., la problemele cu care se confrunta acestia in incercarea de a plasa pe piata bauturile 'Bravo's' si cateva solutii la problemele enuntate.

In momentul de fata SADCO TRAD GRUP lucreaza cu 4 distribuitori pentru Bucuresti si pentru celelalte orage din tara. Acesti distribuitori sunt:

TGD Romania - distributie in orasele din tara, in Bucuresti neavand distributie

Reteaua URSUS- distributie in Bucuresti si in orasele din tara

SALAMANDRA- distributie numai in Bucuresti

TARGET MEDIA- distributie numai in Bucuresti

Din discutiile avute cu distribuitorii firmei a rezuItat faptul ca acestia intampina o serie de probleme cu distributia produselor.

Probleme cu care se confrunta acestia in incercarea de a plasa produsele pe piata sunt urmatoarele:

- produsele nu sunt cunoscute de catre agentii economici, ceea ce face dificila intrarea in multe magazine,

- nefiind cunoscute produsele, agentii comerciali ai firmelor de distributie nu sunt interesati in a gasi noi c1ienti pentru gama 'Bravo's', intrucat ei, pe langa salariul fix primesc comision la vanzare. Nefiind stimulati, agentii comerciali nu-si dau interesul in pozitionarea corespunzatoare a produsului pe raft, produsul nu ajunge la consumatorul final;

- distribuitorii nu au fast sustinuti cu produse promotionale de promovare a produselor 'Bravo's'.

O parte din aceste probleme si-ar gasi rezolvarea prin urmatoarele masuri:

Intrucat incepand cu luna septembrie perioada bauturilor alcoolce este caracterizata printr-o crestere a vanzalrilor, ar trebui inceputa o campanie de mediatizare a produselor, atat pe Bucuresti, cat si in orasele unde exista distributie pentru aceste produse. Aceasta campanie se poate concretiza in mediatizare prin radio, prin spoturi publicitare si organizarea de concursuri cu premii in produse si materiale promotionale (tricouri, sepci, borsete, afise etc), mediatizarea prin presa locala, care sa aduca in atentia consumatorilor brandul 'Bravo's';

Pentru stimularea agentilor economici ai firmelor de distributie trebuie sa se conceapa un target pe vanzari si incasari, organizandu-se o competitie intre acestia.

Premiul oferit pentru cel mai bun agent economic trebuie sa fie ceva incitant (aparate electro- casnice, telefoane mobile etc.);

Sustinerea distribuitorilor cu materiale promotionale care sa poata fi impartite odata cu marfa la punctele de vanzare.

O alta problema pe care am constatat-o este aceea ca produsele 'Bravo's' nu exista in foarte multe magazine din Bucuresti. Acest lucru face ineficienta mediatizarea produsului, deoarece consumatorul are cunostinta de existenta sa (vezi campania radio, TV, presa), insa nu are de unde sa il achizitioneze.

O propunere pentru solutionarea acestei probleme ar fi aceea ca agentii InterAgro sa acopere zonele unde distribuitorii nu au contactat firmele respective, urmand ca aceste zone sa fie predate, ulterior distribuitorilor. Pentru aceasta trebuie sa fIe stabilita o grila de salarizare care sa cuprinda un salariu de baza, la care sa se adauge comisionul obtinut din vanzari. Prin aceasta masura vor fi stimulati si agentii InterAgro.

D) Strategia de promovare

In ceea ce urmeaza va prezint cateva opinii menite sa faca cunoscuta marca'Bravo's' pe piata bauturilor alcoolice din Romania.

Strategiile de marketing in acest domeniu stint, in mare masura, determinate de ' deciziile strategice privind produsul care formeaza obiectul actiunilor de publicitate si promovare.

I

Cu ocazia ofertei speciale (reducere a pretului brand-ului 'Bravo's') ar trebui sa se faca publicitate intensiva- actiunea de 'bombardare' a potentialilor clienti. Aceasta publicitate intensiva se poate realiza prin mai multe cai:

inchirierea intre anumite ore de maxima audienta a unor pasaje de timp la radio;

inchirierea unor spatii in ziarele si revistele de mare tiraj;

organizarea unor.concursuri cu premii atat pe posturile de radio cat si in presa (din Bucuresti si din tara);

sustinerea comerciantilor si a distribuitorilor cu materiale promotionale (tricouri, sepci, borsete, brichete etc.) inscriptionate cu sigla 'Bravo's';

participarea la targuri si expozitii de profil;

organizarea de sampling-uri cu ocazia participarii la diferite evenimente.

Aceasta ofera posiblitatea cunoasterii produsului din punct de vedere al calitatii de catre consumatori;

organizarea de seri speciale 'Bravo's' in baruri si discoteci insotite de concursuri cu premi.

Acest sistem al publicitatii intensive este bazat pe factori psihologici, urmarind ca prin captarea atentiei, potentialii clienti sa-si transforme atitudinea in acea actiune de cumparare a brand -ul Bravo's'.

CONCLUZII:

O parte din aceste obiective s-au realizat, restul ramanand la faza de propuneri ce se vor avea in vedere pe viitor, in functie de evolutia vanzarilor si de strategia adoptata de firma.

Obiective nerealizate:

- propunerea privind introducerea in fabricatie a lichiorurilor crema nu este posibila, firma neputand sustine din punct de vedere tehnologic procesul de fabricatie;

- scaderea pretului pentru o perioada scurta de timp nu a fost acceptata, pe

motiv ca nu exista o justificare reala.

Obiective realizate:

- firma SADCO TRAD GRUP S.R.L. a fost dispusa sa sustina distribuitorii sai cu materiale promotionale care sa fie impartite odata cu marfa la punctele de vanzare: pliante de prezentare a produselor, pixuri, brichete si tricouri personalizate cu brand-ul 'Bravo's';

-elaborarea target-ului pe vanzare si incasari pentru distribuitori,cu premierea celui mai bun agent economic comercial si a celui mai bun distribuitor pe Bucuresti si pe toata tara.

Obiective in curs de realizare:

Propunerea privind inceperea in luna septembrie a unei campanii de mediatizare a produselor a fast amanata pentru luna octombrie cu incepere pe data de 4 . Campania va include publicitate pe radio (in Bucuresti pe doua posturi reprezentative, iar in tara s-a mers pe reteaua Europa FM). Saptamanal vor fi concursuri ce au ca premii bauturile 'Bravo's'. De asemenea odata cu mediatizarea pe posturile de radio au fost inchiriate si spatii in 4 cotidiene + reteaua Monitorul.

Participarea la targuri si expozitii a fost considerata foarte importanta, drept pentru care firma si-a anuntat deja participarea la targul din complexul expozitional ROMEXPO din luna noiembrie, iar in luna septembrie va participa la targul contractantilor.

RAPORT DE CERCETARE CALITATIVA

Pentru consumul de bauturi alcoolice (vodca, lichior, coniac)

CAPITOLUL 1

Propuneri de nume rezultate din Focus-Group.

1.1 Vodca

TOP MIDDLE LOW

Straight Rekomandat Carpati

Glacial Implosion Standard

Transparence Protocol Solitar

Argumente -top

TOP:

1. STRAIGHT: sugereaza ideea de curat, direct, simplu; din cercetarile noastre anterioare reiese faptul ca oamenii prefera vodca altor bauturi alcoolice in principal deoarece este o bautura simpla, onesta, greu de falsificat, curata. Capteaza din limba engleza si ideea de 'drinking straight', a bea simplu, fara adaosuri, fara diluari. Se poate prelua vectorul de imagine construit de alte marci de vodca ('merge la , inima', 'incalzeste inima'), dar intr-un mod rafinat si adaptat unui target- group cu venituri, educatie si grad de cultura superioare ('straight to the heart').

2. GLACIAL: bautorii consacrati de vodca asociaza calitatea cu adevarat superioara a acestei bauturi nu cu zona ruseasca, ci cu zona nordica (Suedia, Norvegia etc.). Acest nume poate prelua un alt vector de imagine, care si-a dovedit validitatea pe piata romaneasca, prin vodca 'Skandic' - bineinteles rafinat si adaptat unui target-group mal pretentios. Sugereaza ca este o vodca 'gata de a fi bauta', rece, cu gheata. Se poate jongla foarte usor cu diferite variante de arome: 'Glacial Lemon', 'Glacial Orange', 'Glacial Mint' etc.

3. TRANSPARENCE (Clarity): din cercetari anterioare reiese ideea ca bautorii de vodca prefera aceasta bautura deoarece nu are impuritati, nu are coloranti sintetici.Numele acesta implica ideea de deschidere, o vodca limpede, clara .Se poate construi pe decorul de imagine propus si de unele campanii recente la alte tipuri de vodca ( Smirnoff de ex.)

Argumente - middle & low

MIDDLE:

1. REKOMANDAT se poate construi pe sloganul 'Rekomandat cu tarie', care implica ideea de vodca cu caracter, care se recomanda singura, cu un grad inalt de a1cool (vodca de calitate).

2. IMPLOSION este un nume care contine in el o tensiune semantica, bazata pe faptul ca vodca presupune o expansivitate deosebita; sugereaza o valtoare de senzatii, dar mai apropiate, mai interiorizate. Se leaga direct de senzatia pe care o resimte omul, cand consuma o vodca tare.

3. PROTOCOL este un nume care sugereaza calitate si rafinament, aspiratie pe care o au toti consumatorii de bauturi alcoolice middle sau low.

LOW:

1. CARPATI -se poate realiza o promotie de succes impreuna cu tigarile Carpati, care ar avea sanse foarte mari de reusita la segmentul low de consumatori, si care chiar ar putea sa rastoame suprematia 'Skandic' pe piata.

2. STANDARD- sugereaza faptul ca este o vodca onesta, care isi pastreaza calitatile. Una din problemele de care se plang in mod constant consumatorii de nivel low este faptul ca, desi toate marcile noi sunt la inceput ieftine si bune, devin repede ieftine si proaste.

3. SOLITAR-sugereaza solitudinea in actul tipic al consumatorilor de bauturi alcoolice

CAPITOLUL II

Concluzii calitative rezuItate din analiza secundara a cercetarilor

anterioare

2.1 Consum si consumatori de bauturi alcoolice .

2.2 Reclama si marketing in vanzarea bauturilor alcoolice

2.3 Decizia de eumparare - reactia in fata raftului

2.4 Impresiile consumatorilor privind vodca

2.5 Impresiile consumatorilor privind lichiorul

2.6 Impresiile consumatorilor privind coniacul

2.1 Consum si consumatori

Barbatii prefera vodca, vinul si berea

Femeile prefera lichiorul, ginul si vinul

Bauturile stint privite ca o modalitate de expresie a personalitatii

Bauturile se aleg in principal in functie de:

L Gust, aroma, parfum, senzatie gustativa

L Efecte asupra consumatorului (dupa consum)

L Gradul in care induc o stare de euforie si relaxare

. Reclama este considerata a fi esentiala pentru vanzarea unei bauturi alcoolice

. Deoarece bautura preferata exprima intr-o mare masura personalitatea, reclama ii confera acesteia un set de valori si atribute cu care individul se poate identifica.

2.2 Reclama si marketing

Cea mal importanta forma de publicitate pentru bauturile alcoolice (ca influenta asupra deciziei de cumparare) este considerata a fi cea TV, urmata de reclama la locul de vanzare (POSM-display-uri, sticke-ere etc) si cea in reviste si presa scrisa;

Consumatorii prefera o campanie TV inteligenta, cu umor, neagresiva, dar incisiva, cu spoturi de idee, care sa surprinda si sa fie diferita de campaniile pana acum la diverse marci de bauturi alcoolice;

-Numele cu rezonanta ruseasca sau poloneza (care se sfarsesc in 'skaya') sunt privite -ar putea sa para paradoxal- ca indici ai calitatii scazute a produsului. Calitatea garantat superioara a unei bauturi alcoolice este legata de denumiri care evoca spatiul nordic (Norvegia, Suedia, Finlanda) sau anglo-saxon;

Cele mal eficiente forme de promovare pentru bauturile alcoolice stint considerate a fi actiunile de promotions sail sampling (degustari, oferte gratuite etc) in special in discoteci, 1ocaluri, baruri, pe litora1.

Campania de tasting este de asemenea privita ca forma eficienta de promovare, deoarece poate crea un sentiment de nou, de inedit, de altceva.

2.3 Decizia de cumparare- reactia in fata raftului

-Decizia de cumparare a bauturilor alcoolice este influentata in primul rand de pret- desi se considera ca acesta nu este neaparat o garantie a calitatii marcii;

-Urmatorul factor care influenteaza decizia de cumparare este reclama, in special cea de la locul de vanzare, care trebuie sa vina pe fondul unei cunoasteri prealabile a produsului de catre consumator;

-Un alt factor de influenta este noutatea produsului- foarte multe persoane deschise sa testeze un produs nou;

-Este puternic influentata de gustul produsului, renumele si prestigiul marcii;

-Se peate spune ca se cumpara si ambalajul, nu numai produsul, de aceea grafica etichetei si forma sticlei joaca un rol foarte important in luarea deciziei, in special pentru produsele de calitate medie si joasa;

-In ceea ce priveste forma sticlei, se cere ca aceasta sa fie eleganta, sa fie 'altfel' si sa identifice in mod unic produsul;

-Sticla si eticheta sa prezinte elemente de siguranta, de identificare a producatorului si de transmitere a unui sentiment de siguranta vis-a-vis de autenticitatea si seriozitatea acestuia.

2.4 Impresii privind vodca

-Este curata, limpede si este privita ca esenta alcoolului;

-Este considerata o bautura masculina prin excelenta, mai aspra;

-Consumatorii apreciaza gustul curat, la care se pot adauga alte ingrediente daca se doresc combinatii;

-Este considerata o bautura curata, produsa din cereale, apropiata de obiceiurile de consum autohtone, rnai specifica rornanilor decat alte bauturi ce sunt cornercializate (nu intra aici in discutie productia proprie- vin, palinca etc);

-Principala temere vis-a-vis de vodca este faptul ca aceasta poate fi falsificata ;

-Consurnatorii apreciaza la vodca in principal faptul ca este originala, produsa in conditii sigure si cu gust placut;

-O vodca buna inseamna in primul rand un gust moale, catifelat, care nu zgarie, cu miros cat mai slab;

-Vodca poate fi consumata de oricine, este neutra;

-Cine bea vodca poate varia usor intre una de calitate superioara si una de calitate mai joasa, spre deosebire de un bautor de gin sau whisky de calitate care renunta mai greu la marca sa, preferand sa nu consume altceva daca nu gaseste marca preferata;

-Alegerea se face mai usor decat in cazul altor bauturi ;

-Numele produsului este foarte important, el jucand un rol crucial in decizia de cumparare a marcii;

-Zonele in care vodca este bautura alcoolica preferata in cea mai mare masura sunt Bucuresti, urmat de Banat, Ardeal si Muntenia. In restul tarii se bea mai putina vodca, si mai degraba vin;    .

-Predilectia pentru locul in care se consuma de obicei vodca difera de la o regiune la alta. Consumul de vodca se face cu predilectie in localuri publice in primul rand in Banat si Ardeal (nord-vest), apoi in Muntenia si Ardeal (centru), Bucuresti si Oltenia, iar pe ultimul loc se afla Moldova si judetele Constanta, Tulcea, Braila, Galati si Buzau (unde se consuma de obicei in casa);

-Ca idee 'novatoare' in vanzarea vodcii a fost prospectata posibilitatea dotarii sticlelor cu dispozitiv de picurare si/sau ambalaj exterior (cutie). In principiu, dispozitivul de picurare este agreat in cea mai mare masura in Bucuresti, Ardeal (centru), Moldova si Oltenia. Ambalajul exterior pentru sticla de vodca este agreat in Muntenia, Ardeal (centru), Banat si Oltenia;

-Probabil ca cel mai interesant aspect observat vis-a-vis de preferintele consumatorilor de vodca este preferinta cu totul speciala a acestora pentru 'vodca lemon', mai precis ''PERFECT LEMON'. In mod evident, consumatorii de vodca savureaza mai mult o 'vodca cu aroma' decat preparatul in forma sa 'simpla', cel mai probabil pentru ca in acesta forma vodca nu mai are gustul de 'spirt' de care dealtfel destul de multi consumatori se plang. Obiceiul de consum al segmentului low este de altfel de a amesteca vodca cu suc, concentrat de suc sau chiar Tang, pentru a-i pierde aroma de spirt ;

-Un alt element sesizat prin analiza secundara a datelor aflate la dispozitia noastra este faptul ca in mod evident chiar si nebautorii de vodca cunosc cel putin doua marci de vodca pe care tin sa le mentioneze printre preferintele lor. Aproape toti respondentii din cercetari anterioare cunosc cel putin o marca de vodca- lucru care nu se poate semnala cu aceeasi intensitate si la alte tipuri de bauturi alcoolice. Probabil ca acest fapt se datoreaza in parte si unei afinitati 'geografice' pe care romanii o au pentru aceasta bautura alcoolica;

-Desi nesemnificativ din punct de vedere statistic, mai ales in Ardeal un mare numar de respondenti a facut referire la 'Saniuta' ca fiind vodca preferata. Din discutiile purtate cu unii operatori de interviuri, la finalul cercetarilor precum si din analiza bazei de date, a rezultat ca probabil, 'Saniuta ' este denumirea generica folosita pentru a descrie vodca 'Scandic'. Concluzionam in acest gens ca o vodca de nivel low, cu un appeal suficient de mare ar putea avea un succes imens .

CAPITOLUL III

Concluzii finale

Concluzii la analiza calitativa:

1) Dupa cum se remarca in material, consumatorii de bauturi alcoolice nu au preferinte profunde in ceea ce priveste o marca sau un tip de bautura

2) Tendinta consumatorilor de bauturi alcoolice este aceea ca acestia sunt

dispusi sa incerce si alte bauturi existente pe piata sau nou lansate. Totusi, aceasta preferinta de a incerca si noi tipuri de bauturi alcoolice depinde de anumite aspecte :

-Pretul,

-Prezentarea bauturilor respective,

-Promovarea lor.

3) Fidelitatea fata de marca nu a reiesit ca o caracteristica a cercetarii. Faptul

ca exista predispozitia publicului pentru noi bauturi arata ca o firma producatoare trebuie sa creeze o relatie speciala marca-consumator ca sa poata spera la o pozitie stabila de piata. De accea este necesara promovarea unei imagini pe termen lung.

4) Listele de nume rezultate au fast constituite dupa criteriile exprimate in

focus-group si dupa segmentele mentionate in capitolul II al prezentarii. Totodata, s-a remarcat in sedintele de focus-group tendinta tineretului pentru denumiri 'exotice' sau chiar romanesti, dar care sa includa in transcriere litera 'k', in locul literei 'c' (exemplu: 'Rekomanadat', 'Konspekt', 'Fiksativ').

5) Denumirile iesite din comun nu asigura intotdeauna un succes garantat pe

termen lung firmei producatoare. La fel este si cazul denumirilor stranii, care pot crea probleme de interpretare si chiar de pronuntie (exemplu: 'Juggemaught').

6) Toate denumirile rezultate au adus in atentie nivelul de intelegere al

consumatorului, reprezentand mentalitatea publicului asupra bauturilor alcoolice legata in special de anumite afinitati 'geografice' pe care romanii le au vis-a-vis de bauturile alcoolice (exemple: 'London Gates', 'La Fayette', 'Pegassus', 'Branderburg', 'Tapae'.)

7) Tot in ceea ce priveste mentalitatea pentru produse in stare lichida existente pe piata si denumirea acestora, putem face comparatie cu uleiul. Dintre toate tipurile de ulei singurul ulei care are o denumire ce il pozitioneaza foarte clar este'untedelemn de la BUNICA'.

O denumire de acest fel duce la fixarea in memorie pe termen lung.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2424
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved