Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Piata productiei piscicole (oferta, cerere, filiera)

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micPiata productiei piscicole (oferta, cerere, filiera)

Atat prin valoarea nutritiva si dietetica, dar si a posibilitatilor de prelucrare industriala, carnea de peste are o importanta deosebita. Ca oferta a productiei piscicole utilizarile sunt: in consumul oamenilor ca atare (proaspat, congelat sau conservat) si in obtinerea fainurilor furajere, a unor ingrasaminte, uleiuri si produse farmaceutice.Criteriile conform carora putem caracteriza valorificarea ofertei productiei piscicole se pot referi: - la starea de prezentare a pestelui, distingandu-se: peste viu, proaspat (refrigerat sau congelat) si conservat (sarat, afumat, uscat); - la specie, putand exista: crap, salau, scrumbie, pastrav etc.; - dupa continutul in grasime: gras, semigras, slab.

Principalele operatii in fluxul de valorificare se refera la sortare, ambalare, refrigerare si transport etc. Toate aceste etape se efectueaza in functie de cerintele pietei si totodata conform prevederilor in vigoare.

Probleme carateristice urmarite in cadrul pietei de peste si produse din peste: - Realizarea unui sistem modern de colectare, procesare, transport si distributie a pestelui si a produselor din peste. - Infiintarea de asociatii si organizatii de producatori in zonele cu potential piscicol ridicat. - Modernizarea sistemului de monitorizare a pestelui si a altor vietuitoare acvatice. - Stimularea comertului responsabil, care sa contribuie la conservarea resurselor acvatice. - Imbunatatirea calitatii produselor pescaresti, transparenta pietei si informarea consumatorului.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1492
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved