Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Previziunile de marketing. Modificari intervenite in cursul perioadei de programare de marketing. Leassing-ul in agricultura.

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micPreviziunile de marketing. Modificari intervenite in cursul perioadei de programare de marketing. Leassing-ul in agricultura.

Cunoasterea orizontului de previziune a pietelor agricole din Romania delimiteaza urmatoarele forme:

Þ      Previziuni pe termen foarte scurt (sub un an), impuse de perioadele anticitat recoltarilor produselor agricole. Au ca obiective principale cererea, oferta si vanzarile din aceiasi recolta si respectiv an de piata.Þ      Previziuni pe termen scurt (1-3 ani), ce urmaresc mai ales consumurile din recoltele proprii.

Þ      Previziuni pe termen mediu (3-8 ani), cu tendinta de utilizare in urmatoarele situatii: studiile investitionale, a pragurilor de dezvoltare a productiilor, a amplasarii retelei comerciale, a retelei de depozite.

Þ      Previziuni pe termen lung (8-20 ani), cu referire la evolutia indepartata a cererii si ofertei la nivel macro si microteritorial.

Þ      Previziuni pe termen foarte lung, cu perioade de perspectiva de 20 - 30 ani.

In timpul realizarii programelor de productie frecvent pot fi semnalate modificari de sarcini-suplimentari sau reduceri - ca urmare a schimbarilor intervenite in cadrul pietei, si anume in dirijarea productiei spre export, consum intern, industrializare sau din alte motive. Modificarea planului de valorificare este de cele mai multe ori determinata de urmatoarele cauze:

o       cresterea sau diminuarea necesarului de consum intern (fondul pietei etc.) sau prelucrare;

o       angajarea la export a unor cantitati suplimentare de produse sau de noi sortimente;

o       anularea livrarilor la export pentru unele produse;

o       calamitarea productiei agricole din unele zone, respectiv neasigurarea sortimentelor de produse pentru consum in stare proaspata sau a materiei prime destinate industrializarii.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1377
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved