Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


CV de prima clasa

Resurse umane+ Font mai mare | - Font mai micCV de prima clasa

Inarmeaza-te cu un CV de prima clasa.

Cv-ul tau are doar cateva secunde sa impresioneze sau sa sfarseasca in cosul de gunoi. Un CV puternic are nevoie de o fundatie solida. Nici o suma de trucuri nu poate masca o organizare saraca. Incepe cu lucrurile elementare. 

INFORMATII DE CONTACT.

Introduceti datele de contact la inceputul CV-ului. Includeti numele intreg, adresa , numarul de telefon si adresa de e-mail. Daca ai o adresa de web personala, introdu si URL-ul doar daca acest site iti evidentiaza aptitudinile sau se incadreaza in obiectivele carierei tale.

OBIECTIVE.

Sectiunea obiectivelor da recrutatorului o imagine imediata despre cine esti si ce cauti, fara sa-l fortezi sa studieze intregul CV. Daca decizi sa incluzi un obiectiv, intareste imbunatatirile pe care le poti  aduce companiei, nu ceea ce vrei sa iei. 

Experienta.

Enumera-ti experienta in ordine cronologica, incepand cu cel mai recent job. Daca acesta nu reprezinta cea mai impresionanta experienta, ordona-ti lista in ordinea importantei. Include numele companiei unde ai mai lucrat, adresa, postul ocupat si perioada angajarii. Totodata, include o scurta descriere a realizarilor. 

Nu uita aceste trucuri (TIPS):

Pune in evidenta cele mai importante responsabilitati, chiar daca ele n-au fost responsabilitatile tale principale.

Foloseste diateza activa. Propozitiile puternice sunt acelea in care un subiect opereaza o actiune (diateza activa) fata de o actiune operand asupra unui subiect (diateza pasiva). `Am organizat un anumit lucru` creeaza o impresie mai puternica decat `Lucru respectiv a fost planuit de mine`.

Impresioneaza-ti angajatorul cu relatii de tip cauza-efect si rezultate tangibile. Califica-ti realizarile cu procentaje(procente) si numere ca `cresterea cifrei de afaceri cu 20%` si `am avut in subordine o echipa formata din trei oameni`.

Foloseste descriei pentru a evidentia spiritul tau de initiativa. Creeaza-ti o imagine de om activ, folosind verbe puternice de genul `propus`, `lansat` si `descurcat`.

Abilitati/hobby-uri.

Angajatii din ziua de azi sunt mai initiati in tehnologie ca niciodata, deci asigura-te ca mentionezi cunostintele tale PC si tehnice. Enunta limbaje de programare, soft-uri si sisteme de operare pe care le-ai folosit, la fel ca si atestatele pe care le ai. Nu uita de limbile straine sau abilitatile oratorice.

Include intotdeauna statutul de membru pe care il ai in diverse organizatii profesionale, pentru ca asta denota seriozitate in privinta carierei tale. Mentionarea hobby-urilor este optionala. Enumerarea acestora va poate crea o imagine de persoana deschisa pentru orice activitate, dar poate ridica sprancene in egala masura. Deci fii atent la ce spui. (Poate ar fi mai mai bine sa tii pasiunea pentru wrestling doar pentru tine.) 

EDUCATIE. 

Enumera mai intai cele mai recente experiente educationale si apoi pe cele de munca. Declara-ti nivelul studiilor, perioada de studii, numele si adresa facultatii/liceului. Poti sa incluzi si nota de licenta/bacalaureat (daca e suficient de mare).

Referinte. Nu pierdeti timp valoros cu referinte. Angajatorii presupun ca le vei procura la cerere. 

ALTE DETALII.

Fa-ti mai multe variante ale CV-ului, fiecare croit pe tipul de job pentru care aplici. Scrierea mai multor CV-uri poate consuma mult timp, dar e un pret mic pentru a obtine job-ul pe care-l vrei.

Daca aplici pentru un job specific, afla informatii despre acea pozitie si companie. Fiti atenti la cerintele job-ului, si pune-ti in evidenta care reflecta cel mai bine acele nevoi ale companiei.

Fii concis. Nu te intinde pe pagina. Fii sigur ca fiecare cuvant are semnificatie.

Alege caractere usor de citit, curate si consistente. Nu utiliza fonturi netraditionale sau prea creative.

Citeste, corecteaza si reciteste CV-ul pentru a te asigura ca e bine scris, clar si concis. Refa-l daca e cazul. Apoi roaga-ti prietenii sau familia sa-si spuna parerea.

Cand completezi un CV on-line, salveaza o versiune de text (cu extensia `.txt`) ce arata bine pe orice calculator. Trimite-ti CV-ul ca document atasat si totodata copiaza-l si ca email doar pentru a fi siguri. CV-urile online pot cuprinde si o multime de cuvinte cheie, de vreme ce acestea pot fi cautate cu motoare de cautare. 

Cu o doza de autoevaluare, organizare corespunzatoare si o atenta alegere a cuvintelor, CV-ul tau se ridica singur la suprafata pe biroul oricarui angajator.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1619
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved