Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Secrete & Smecherii despre CV

Resurse umane+ Font mai mare | - Font mai micSecrete & Smecherii despre CV

Prezentarea.

Este extrem de important ca CV-ul tau sa atraga vizual  angajatorul. Foloseste fonturi uzuale si ai grija ca marimea lor sa fie suficient de potrivita pentru a fi citit usor. Limiteaza folosirea caracterelor italice sau bolduite. Culoarea foii de hartie ar trebui sa fie conservatoare. Noi sugeram alb, gri deschis sau fildes. Nu s-a ajuns la un consens inca in privinta lungimii CV-ului. Aceasta depinde de multitudinea si scopurile experientelor individuale. Incearca sa te  rezumi la una sau doua pagini pline. Nu este profesional sa lasi CV-ul de o pagina si  jumatate.

Paragrafele trebuie sa fie scurte, nu mai mult de 4-6 linii. Daca ai un paragraf foarte lung in CV, imparte-l in cateva mai mici. De asemenea, elimina cuvintele de prisos. 

Formatul CV-ului.

Asigura-te ca CV-ul tau cuprinde toate informatiile esentiale, incluzand numele, adresa, numarul de telefon si adersa de email. Cand descrii locurile de munca anterioare, precizeaza numele firmelor, orasul, perioada angajarii si numele posturilor avute. 

Include numele diplomei obtinute, precum si data absolvirii si institutia de invatamant urmata.Informatiile despre atestate trebuie sa contina numele institutiilor care le-au eliberat si data eliberarii. 

Scrie subiectele de activitate intr-un mod accesibil. De exemplu, daca esti un IT-ist si ai un atestat in programare, scrie mai intai " Cunostinte PC", apoi "Experienta profesionala". Cei mai multi recrutatori prefera CV-urile scrise  in ordine invers cronologica. Totusi daca ai schimbat multe slujbe, ai avut multe in acelasi timp sau ai multe goluri in evolutia ta profesionala, foloseste stilul CV-ului functional. 

Ortografia si gramatica.

Angajatorii si recrutatorii se asteapta sa primeasca CV-uri fara greseli de gramatica si ortografie. Nu fa astfel de greseli care dau de inteles ca nu ai avut timp sa iti pregatesti suficient CVul. 

Continutul.

CVul tau trebuie sa fie axat pe rezultate. Trebuie sa fie concis si sa contina date importante. Este mai mult decat o lista de descrieri a posturilor ocupate in trecut. In lumea afacerilor de azi, recrutatorii cauta persoane care si-au ajutat fostii angajatori in moduri cuantificabile. Unul din modurile in care poti scoate in evidenta acest lucru este sa folosesti verbe si cuvinte care sugereaza forta, putere.

Verbe si cuvinte ce imprima forta.

Verbele de acest tip denota ca ai fost implicat in diverse actiuni. Exemple de astfel de verbe sunt : " realizat", "obtinut", "reusit". Cand recrutatorii vad aceste verbe de actiune, isi dau seama ca esti o persoana careia ii place sa ia initiativa: esti o persoana care porneste singura de la zero.       

Folosirea cuvintelor ce sugereaza forta da masura actiunilor pe care le-ai intreprins. Exemple de astfel de cuvinte sunt :

"pozitiv", "rezultate", "semnificativ". Oricand este posibil, cuantifica rezultatele obtinute in cifre, de exemplu: "am obtinut o reducere a costurilor cu 50 %", " am economisit 10milioane".

Pune accent pe cele mai recente experiente de munca. In lumea in schimbare de astazi recrutatorii nu mai tin cont de ca faceai acum 10-15 ani.

Incearca sa iti pui in evidenta punctele forte si minimizeaza-le pe cele slabe.

Focusul. 

Daca nu prea ai experienta de munca, creeaza un "Obiectiv" orientat. Acesta este singurul mod in care recrutatorul isi poate da seama de pozitia pe care ai vrea sa o ocupi.

Daca totusi ai o oarecare experienta profesionala, include in un "Profil al Carierei", un " Rezumat al abilitatilor" sau   "Aptitudini profesionale" la inceputul  Cvului.

In concluzie. 

CVul este un instrument pentru a te vinde unui potential angajator. Sunt de ajuns doar 20 - 30 de secunde pentru a hotari daca sa te cheme la interviu. De aceea asigura-te ca ca iti pui in evidenta calitatile si reusitele intr-o maniera concisa si clara.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1570
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved