Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

CUM SA INVINGEM DIABETUL PRIN ALIMENTATIE

sanatate

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Educatia sexuala : obiectul de studiu, obiective, perspectiva istorica in studiul sexualitatii, discipline corelate
PENICILINELE
TOXIINFECTIILE ALIMENTARE
Copiii si animalele de casa
Retea neuronala Braincel
Nefropatia cu membrana bazala subtire (hematuria benigna familiala)
Histopatologia ganglionului limfatic
Pneumonia cu Pneumocystis carinii
MECANISMELE RUPERII TOLERANTEI
ZONULA LUI ZINN

CUM SA INVINGEM DIABETUL PRIN ALIMENTATIE

Jumatate din ce mancam ne ajuta sa traim; cealalta jumatate face sa traiasca medicii.

Sanatatea nu este contagioasa. Sanatatea nu poate fi nici cum-V»J parata, nici vanduta; ea nu vine nici prin pilule si nici prin potiuni. Sanatatea este rezultatul multor ani de alegeri intelepte. Si chiar daca nu avem ultimul cuvant privind felul cum vom muri, sta in puterea noastra sa decidem cum sa traim. A face alegeri care sa promoveze sanatatea nu inseamna un sacrificiu, ci un privilegiu, care trebuie pretuit. Cu un veac in urma, filozoful elvetian Henri Frederick Amiel scria: „In sanatate este libertate, sanatatea fiind prima dintre toate libertatile'.
Poate ca nicio alta boala nu este intr-o mai stransa legatura cu stilul de viata ca diabetul zaharat. Iar modul de alimentatie constituie un element primordial care, in ciuda naturii progresive a acestei afectiuni, poate ameliora tulburarile metabolice majore ale diabetului de tip 2, intr-o asa masura incat folosirea medicamentelor sa nu fie necesara.

in diabetul de tip 1, rolul alimentatiei este dublu: in primul rand, sa ajute la minimalizarea fluctuatiilor de scurta durata ale glicemiei (in special sa reduca orice tendinta la hipoglicemie) si, in al doilea rand, sa reduca riscul complicatiilor pe termen lung, contribuind la mentinerea glicemiei si a lipidemiei la un nivel cat mai bun cu putinta.

Sfaturile dietetice pentru diabetul de tip 1 si tip 2 sunt asemana­toare, principiul de baza fiind oferirea alimentelor care sa poata fi consumate si de restul familiei.

Majoritatea persoanelor cu diabet de tip 2 sunt supraponderale, avand si alte trasaturi ale sindromului metabolic (rezistenta la insu­lina, niveluri crescute de trigliceride si LDL, si scazute de HDL, hipertensiune arteriala si, de multe ori, niveluri crescute de acid uric, pe langa hiperglicemie).

Scaderea triglicerideior si a LDL si cresterea HDL trebuie sa constituie o preocupare deosebit de importanta, deoarece in diabetul de tip 2 dislipidemia poate fi mai importanta ca indicator al riscului bolii coronariene decat la persoanele fara diabet.

Acest capitol va va ajuta in schimbarea totala a alimentatiei dumneavoastra pentru a combate sau a preveni diabetul, bolile cardiovasculare si numeroase alte boli care fac ravagii in secolul 21.

Furnizand informatiile necesare (prima etapa in luarea unor de­cizii), paginile care urmeaza va vor ajuta sa parasiti alimentele care contribuie la boala si suferinta si sa le savurati pe cele care favorizeaza sanatatea. Procesul acesta implica doi pasi: inlaturarea celor dauna­toare si folosirea celor care ajuta Ia buna functionare a masinariei umane. Care automobilist isi mai permite sa umple rezervorul cu un combustibil neadecvat?

1. Primul pas - evitarea alimentelor care contribuie Ia aparitia diabetului:a. grasimile continand acizi grasi saturati (de origine animala)

b. acizii grasi TRANS

c. colesterolul

d. glucidele rafinate

e.   proteinele animale

f. sarea

g. alcoolul, cafeaua si fumatul

h. substantele oxidante (prooxidante)

2. AI doilea pas - folosirea alimentelor bogate in componente protectoare:

a. substante fitochimice

b. antioxidante

c. fibre alimentare

d. proteine vegetale

e. acizi grasi mononesaturati si acizi grasi esentialiloading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 750
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site