Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Clivia miniata

sanatate

+ Font mai mare | - Font mai micClivia miniata

Specie originara din sudul Africii, la noi este frecvent cultivata ca planta decorativa de apartament.Planta perena, cu radacini ingrosate si bulb fals, aparent. Frunzele groase, persistente, dispuse in evantai, late de 2,5-6 cm si lungi de 50-60 cm, sunt toate bazale.

Tulpina florifera comprimata, tasneste parca din mijlocul frunzelor. Flori mari, de culoare rosu-portocaliu stralucitor, unicolore sau cu centru galben, in forma de crin, reunite cate 10-20 in forma de umbrela.Ovarul inferior, tricarpelar. Fructele sunt bace ovoidale, de culoare rosie.

Aceasta specie trebuie protejata de excesul de soare din timpul verii. In aceasta perioada se uda abundent si se adauga ingrasaminte minerale solubile de doua-trei ori pe luna. Ghivecele se pot plasa vara in aer liber, dar numai in locuri semiumbrite.In timpul iernii, Clivia reclama o perioada de repaus, care este absolut necesara pentru inflorire. Plantele se conserva la o temperatura mai scazuta, sub zece grade Celsius.

Pentru a-i asigura plantei o dezvoltare armonioasa este necesar ca aceasta sa fie cultivata in ghivece mici,si transplantata numai atunci cand radacinile ascunse ies la suprafata.

Inmultirea se face prin separarea drajonilor, care se dezvolta la baza plantei mama. Se pot inmulti si prin seminte, plantele obtinute inflorind dupa 4-5 ani.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1473
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved