Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Inflamatia aparatului digestiv

sanatate

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
PENICILINA V - Prezentarea produsului.Variante tehnologice
Hiperparatiroidismul primar
MONONUCLEOZA INFECTIOASA
Pneumoconiozele - Silicoza
Importanta consilierii familiei consumatorului de drog pentru depasirea situatiei de criza
BOALA VON WILLEBRAND
CANCERUL DE COL UTERIN
Echinaceea remediul miracol
Managementul si organizarea servicilor de sanatate
CURA CHIRURGICALA A HERNIILOR OMBILICALE

Inflamatia aparatului digestiv

Se pot folosi urmatoarele plante medicinale: afin, angelica, anghinare, armurariu, busuioc, captalan, cartof, cerentel, chimion, cicoare, coada racului, coada soricelului, coriandru, crusin, cuisoare, dovleac, fasole, fenicul, feriga, fierea pamantului, ghimber, ghintura, iarba sarpelui, in, isop, lemn dulce, levantica, maghiran, mataciune, matraguna, menta, musetel, mustar alb (seminte intregi), obligeana, orz, papadie, pelin, porumb, porumbar, rachitan, revent, ricin, roinita, rostopasca, salvie, schinel, sclipeti, schinduf, stevia stanilor (fructe), tarhon, trifoiste, varza, vetrice.
Modul de folosire al plantelor medicinale

Afin (Vaccinum myrtylis) infuzie din 1-2 lingurite de frunze maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se vor face spalaturi de mai multe ori pe zi, obligatoriu dupa fiecare masa. Se foloseste in afectiuni bucale sau boli cronice ale pielii. Se pot de asemenea consuma fructe, pentru efectul antibiotic.

Angelica (angelica archangelica) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi, pentru calmarea arsurilor.

Anghinare (Cynara scolymus) infuzie din 1-2 lingurite de planta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se vor putea consuma 2-3 cani pe zi. Ajuta la dezintoxicarea organismului.

Armurariu (Sylibum marianum) 1 lingurita de seminte macinate se pun la 250 ml apa si se fierb timp de 5 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Este cea mai eficienta planta mai ales atunci cand exista si o afectiune a ficatului.

Busuioc- 1-2 lingurite de planta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi. Este cel mai bun in afectiunile gastro-intestinale, inlatura balonarile, colitele de fermentatie, durerile de burta si inlatura foarte eficient senzatia de greata. Se poate folosi si de catre adulti si de catre copii.

Captalan, 1 lingurita de radacina se pun la 250 ml apa si se fierb timp de 10 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

Cartof (Solanum tuberosum) se rade un tubercul de cartof dupa ce s-a curatat si se consuma. Amidonul din acesta va face o pelicula pe stomac si va calma durerea. Se asemenea contine solamina care este un bun calmant al durerii.

Cerentel (Geum urbanum) 1 lingurita de radacina se pun la 250 ml apa si se fierb timp de 10 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se indica in cazurile cand este asociata si hemoragie.

Chimen (Carum carvi) infuzie din 1-2 lingurite de planta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se vor putea consuma 2-3 cani pe zi. Este util si in balonari sau diferite deranjamente stomacale.

Cicoare (Cichorium intybus) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, caldute. Se foloseste mai mult pentru efectul laxativ.

Coada racului (Potentila anserina) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, caldute. Este utila atunci cand exista hemoragii sau cand este nevoie de diminuarea secretiilor.

Coada soricelului (Achillea milefolium) 1 lingurita de flori maruntite se pun peste 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi cu inghitituri mici.

Coriandru (Coriandrum sativum) se pun 1 lingurita de seminte la 250 ml apa si se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma cate 1 cana dupa fiecare masa.

Crusin (Rhamnus frangula) se foloseste coaja- 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 5 minute apoi se strecoara. Este cel mai puternic laxativ sau purgativ in functie de doza administrata.

Cuisoare (Syzygium aromaticum) se pun cateva cuisoare la 250 ml apa clocotita. Se lasa pentru 15 minute acoperite apoi se strecoara si se consuma in cazul durerilor.

Dovlecei- preparata in diferite preparate culinare (orice forma) ajuta la alcalinizarea continutului stomacal. Se poate consuma si sub forma de suc in amestec cu alte legume cu un efect mai puternic. De asemenea pulpa fiarta si mancata in orice cantitate. Este si un laxativ bland.

Fasole (Phasoleus vulgaris) se indica sa se fiarba 2 lingurite de teci pentru 5 minute, apoi se strecoara. Are actiune diurertica si laxativa.

Fenicul (Foeniculum vulgare) 1 lingurita de seminte macinate se pun la 250 ml apa si se fierb timp de 5 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. In dureri este posibil sa ajute de multe ori chiar si praful de seminte luat sub limba pentru 5 minute apoi inghitit cu apa. Are actiune carminativa si calmanta.

Feriga (Dryopteris filix mas) se pune 1 lingurita de rizom la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma in trei reprize pe zi, pentru a elimina parazitii intestinali. In cantitate mai mare este toxica. Ar fi mai bine sa se prepare la farmacie deoarece contine filicFierea pamantului (Gentiana asclepia 1 lingura de planta maruntita se va pune la 250 ml apa rece. Se pune apoi la fiert si se lasa, pana la temperatura de fierbere. Se ia apoi de pe foc. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoara si se beau 3 cani pe zi. Este foarte indicata pentru efectul de refacere al poftei de mancare datorita principiilor amare. De asemenea stimuleaza secretiile biliare, pancreatice si a sucului gastric. Se poate deci folosi in toate aceste cazuri.

Ghimber (Zinghiber officinalis) 1 lingura de planta maruntita (radacina) se va pune la 250 ml apa rece. Se pune apoi la fiert si se lasa, pana la temperatura de fierbere. Se ia apoi de pe foc. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoara si se beau 3 cani pe zi. Reda pofta de mancare si este indicata si la vomismente. Este si un calmant nervos.

Ghintura (Gentiana lutea) 1 lingura de planta maruntita se va pune la 250 ml apa rece. Se pune apoi la fiert si se lasa, pana la temperatura de fierbere. Se ia apoi de pe foc. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoara si se beau 3 cani pe zi. Este foarte indicata pentru efectul de refacere al poftei de mancare datorita principiilor amare. Stimuleaza secretiile organismului.

Iarba sarpelui (Echium vulgare) 1 lingura de planta maruntita se va pune la 250 ml apa rece. Se pune apoi la fiert si se lasa, pana la temperatura de fierbere. Se ia apoi de pe foc. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoara si se beau 3 cani pe zi. Are si principii antibiotice. Se indica sa fie folosita in toate cazurile in care sunt implicati agenti patogeni care trebuie distrusi.

In (Linum usitatissimum) se consuma cate 1 lingurita de seminte asa cum sunt pentru efectul mecanic care-l are asupra intestinelor, fiind foarte utila in constipatii. In plus ajuta intregului organism continand si o serie de hormoni.

Isop (Hisopus officinalis) 1 lingura de planta maruntita se va pune la 250 ml apa rece. Se pune apoi la fiert si se lasa, pana la temperatura de fierbere. Se ia apoi de pe foc. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoara si se beau 3 cani pe zi. Este posibil sa se faca acest tratament perioade lungi de timp. Ajuta la combaterea afectiunilor digestive.

Lemn dulce (Glycyrrhiza echinata) 1 lingurita de pulbere se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Are proprietati antiinflamatoare, antiulceroase si cicatrizante. Este interzis hipertensivilor, deoarece poate creste tensiunea arteriala.

Levantica (Leonorus cardiaca) infuzie din 1-2 lingurite de planta maruntita se vor face spalaturi de mai multe ori pe zi, obligatoriu dupa fiecare masa. Se foloseste in afectiuni bucale sau boli cronice ale pielii. Este un bun calmant local si general.

Maghiran (Majorana hortensis) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, caldute. Este un bun calmant digestiv, indicat mai ales la persoanele sensibile si copii.

Mataciune (Dracophalum moldavica) 1 lingurita de planta maruntita puse la 250 ml apa clocotita. In cazurile de ulcer se pot pune 2 linguri de frunze la 250 ml apa clocotita si se bea din 2 in 2 ore cate o inghititura. Ajuta la calmarea durerilor. Este util pentru efectul calmant.

Matraguna (Atropa belladona) este o planta foarte toxica din care se extrage papaverina, este preferabil sa fie utilizata doar sub indrumarea unui farmacist care sa masoare cantitatea care se administreaza, pentru a nu se intampla accidente ne dorite soldate cu moartea. Se indica ca un calmant puternic al durerii.

Menta (Mentha piperita) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se poate consuma cate o cana dupa fiecare masa. Stimuleaza digestia.

Musetel (Matricaria chamomilla) 1 lingurita de planta maruntita (flori)se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, caldute. Se foloseste pentru efectul antimicrobian puternic pe care-l are.

Mustar alb (Sinapis alba) seminte intregi se inghit pentru stimularea secretiilor stomacale. Se vor putea lua cate 1 lingurita de seminte o data. Nu sunt indicate la copii.

Obligeana (Acorus calamus) 1 lingurita de radacina maruntita se pune seara in 250 ml apa si dimineata se strecoara. Se consuma in cursul zilei acest lichid dupa mesele principale fiind un bun alcalinizant. De asemenea restabileste functiile stomacului foarte eficient.Orz (Hordeum vulgare) se poate folosi sucul de orz verde zilnic cate 100 ml de 3 ori pe zi in toate inflamatiile aparatului digestiv.

Papadia (Taraxacum officinalis)- 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se mai poate folosi de la aceasta planta si florile cu care se poate face un sirop foarte bun si util. Tijele florale se pot consuma cate 10 tije pe zi, inainte de aparitia florii timp de 15 zile, pentru curatirea organismului de toxine. Radacina 1 lingurita se va pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Aceasta planta are op actiune de curatire a arterelor si este totodata un tonic circulator fiind foarte indicata in bolile digestive si multe alte afectiuni.

pelin, Pelin (Artemisium absinthum) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se poate consuma cate o cana dupa fiecare masa

Porumb (Zea mays) se pun 2 lingurite de matase de porumb la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma 2-3 cani pe zi.

Porumbar (Prunus spinosa) 1 lingurita de flori puse la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, ca diuretic. Coaja 2 lingurite fiarta sau fructele 2 lingurite la 250 ml apa fierte timp de 10 minute apoi strecurat sunt un bun astringent contribuind la ameliorarea diareei. Se indica in cazurile mai usoare.

Rachitan ((Lytrum salicaria) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, caldute. Se indica in diaree. Diminueaza de asemenea secretiile.

Revent (Rheum palmatum) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, caldute. Se indica ca laxativ sau diuretic.

Ricin (Ricinus comunis) se indica folosirea uleiului contra constipatiei. Este un laxativ sau purgativ in functie de doza administrata.

Roinita (Melissa officinalis) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, caldute. Este calmant. Se poate face un vin. La 1 litru de vin se pune 20 g de planta si se tine apoi 8-10 zile agitand des, dupa care se strecoara. Se poate pune miere dupa gust. Se indica apoi folosirea a cate 50 g de vin dupa mesele principale sau o data in zi. Ajuta la disparitia melancoliei si se indica in toate afectiunile care au si substrat nervos.

Rostopasca (Chelidonium majs) 1 lingurita de frunze maruntite se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se poate consuma in cursul unei zile intrega cantitate cu inghitituri mici.

Salvie (Salvia officinalis) infuzie din 1-2 lingurite de planta maruntita se vor face spalaturi de mai multe ori pe zi, obligatoriu dupa fiecare masa. Se foloseste in afectiuni bucale sau boli cronice ale pielii. Este indicat datorita actiunii antibiotice. O alta actiune este aceia de diminuarea secretiilor, inclusiv transpiratiei si pentru faptul ca are o serie de fitohormoni.

Schinel (Cnicus benedictus)- 1 lingurita de planta se pune la 250 ml apa. Se bea cate 100 ml inainte de fiecare masa.

Schinduf (Trigonele foenum graecum) 1 lingurita de seminte macinate se pot pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se indica pentru efectul de stimulare si chiar de reglare al secretiilor pancreatice in special.

Sclipeti (Potentilla erecte) se utilizeaza in special in enterocolite, afte bucale, inflamatii diverse ale aparatului digestiv. Este utila pentru faptul ca aceasta planta contine tanin galic care este un puternic astringent. Pentru afte se face gargara si pentru celelalte inflamatii se consuma cate 1-2cani pe zi cu inghitituri rare. Se pune 1 lingurita de rizomi la 250 ml apa si se fierbe timp de 15 minute, apoi se strecoara. Se poate folosi in cure de lunga durata.

Stevia stanilor (Astranthia major) se indica consumul fructelor in afectiunile digestive, fiind cicatrizante. Se pot folosi crude sau chiar fierte. Este un bun laxativ.

Tarhon (Artemisia dracunulus) tinctura din frunze si lastari tineri de tarhon. Se pune 50 g de planta maruntita la 250 ml alcool alimentar de 70 grade, pentru 15 zile. Se strecoara si se toarna in sticle mici de culoare inchisa. Tinuta la rece bine inchisa se poate pastra timp de 2 ani. Se iau inainte de fiecare masa cate 20 picaturi diluate cu putina apa pentru majoritatea afectiunilor aparatului digestiv. Se poate lua perioade lungi de timp.Trifoiste (Menianthes trifoliata) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, caldute. Este o planta diuretica.

Varza (Brasica oleracea)- un pahar de suc proaspat de varza dupa fiecare masa. Cura de varza dureaza o luna de zile si este foarte eficienta in calmarea durerilor si chiar vindecarea bolii.

Vetrice (Chrysanthemum vulgare) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, caldute. Este un bun antibiotic.

Afectiuni acute stomacale si intestinale: matraguna, menta, roinita sau cu acelasi efect mataciunea, musetelul, coada racului, chimenul, captalanul. Toate actioneaza asupra florei patogene intestinale.

Afectiuni cronice stomacale si duodenale: ghintura, fierea pamantului, obligeana, trifoiste, angelica, schinel, pelin, coada soricelului. Refac aciditatea, redau pofta de mancare, cicatrizeaza.

Cura de dezintoxicare: dimineata la trezire se ia in gura 1 lingura de ulei de floarea soarelui cu care se clateste gura timp de 15 minute, fara sa se inghita absolut nici o picatura (devine foarte toxic). Se arunca la Wc-u si se clateste foarte bine gura cu mai multe ape. Se spala bine pe dinti. Dupa ce se clateste gura cu uleiul, acesta trebuie sa fie alb la culoare, in caz contrar inseamna ca nu s-a clatit cu suficienta forta. Se face timp de 15 zile apoi se face o pauza de 7 zile si in cazurile mai grave se poate repeta. Nu se va intrerupe tratamentul chiar daca apar anumite tulburari, pentru ca in acest caz inseamna ca tratamentul a fost eficient. Se dovedeste util in toate afectiunile ficatului, in boli cronice respiratorii, oboseala cronica, afectiuni renale, ginecologice, intestinale, bolile pielii, afectiuni articulare, flebite, tromboflebite, migrene, varice, etc.

Carbunele de lemn.

Tratamentul cu carbune de lemn dateaza de mii de ani, fiind inca si astazi folosit in multe sate. Actiunea sa terapeutica se bazeaza pe proprietatile sale antitoxice, absorbante, calmante, cicatrizante, antispastice si antiinfectioase. Este indicat in intoxicatiile cu ciuperci sau alte plante otravitoare, cu pesticide, etc., in afectiunile digestive precum diareea, dizenteria, arterita, astma bronhic, alergie, hipercolesterolemie. In uz extern se foloseste pentru tratarea eczemelor, ranilor, gangrenei, urticariei. Este contraindicata administrarea carbunelui celor care sufere de constipatie.

In cazurile de intoxicatie se da bolnavului 1 lingura de praf de carbune intr-un pahar cu apa, de 2-3 ori la rand. In toate celelalte cazuri se ia dupa fiecare masa 1 lingurita de pulbere in 200 ml apa sau ceai de sunatoare.

In ulcer stomacal si duodenal, gastrite- se indica folosirea sucului de cartofi, suc de sfecla, suc de varza, sunt alcaline si contracareaza excesul de acid din stomac calmand durerile provocate de arsuri stomacale.

Constipatie- bauturi din dovleac fiert, zeama de varza murata, suc de varza alba cruda, decoct din radacina de revent. Prune uscate, curmale sau smochine consumate cu multa apa produc o usoara purgatie. Se mai poate folosi zmeura si taratele de ovaz.

Meteorism- foarte folositoare pentru inlesnirea evacuarii gazelor sunt: infuzia de seminte de marar, decoct din seminte de patrunjel sau macerat din seminte de patrunjel.

Balonari- chimenul face adevarate minuni, se pune la orice mancare in orice cantitate mai ales la mancarurile care produc balonari (fasole uscata, linte, varza, etc). Se face urmatorul amestec: 10 g seminte de marar, 10 g seminte de anason, 10 g seminte de fenicul. Se ia 1 lingura din acest amestec si se pune intr-un vas emailat cu 1 pahar de apa clocotita. Acoperiti vasul pentru 15 minute apoi strecurati. Se bea cate o jumatate de pahar la 1 ora dupa masa de 2 ori pe zi. Ajuta la eliminarea gazelor.

Bautura din pepene verde. O jumatate de pahar de suc de pepene, o jumatate de pahar cubulete de pepene.

Inainte de prepararea bauturii, pepenele se raceste moderat la frigider sau intr-un loc racoros. Intr-un pahar se pun sucul si bucatelele de pepene verde, apoi se consuma imediat. Se bea de 2 ori pe zi, cate 1 pahar timp de o luna, insa medicul este acela care precizeaza durata curei.

Indicatii: pentru prevenirea si tratarea multor afectiuni precum: hepatice, cardiovasculare, urinare, edeme, anemii, etc. Este un excelent preventiv si de asemenea un bun diuretic.

Diaree- mere rase(fara coaja) afine si eventual iaurt. Bananele au efect antidiareic restabilind totodata echilibrul substantelor minerale din organism. Se bea ceai de salvie sau coaja de stejar..loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 645
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site