Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

PARTICULARITATILE PROCESULUI NURSING APLICAT ADOLESCENTULUI

sanatate

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
PREVENIREA SI COMBATEREA BOLILOR TRANSMISIBILE IN COLECTIVITATILE DE COPII
Mecanismul muschiului striat scheletic
Tehnici de montare a dintilor
Afectiuni bronho-pulmonare profesionale cu mecanisme de sensibilizare
RECEPTORII IMAGINII - RADIOLOGICE
Medicina Interna an V test grila
Babeziozele
Hiperprolactinemiile
INSPECTIA VIZUALA PRELIMINARA
Hormonul de crestere (GH, somatotropina)


PARTICULARITATILE PROCESULUI NURSING APLICAT ADOLESCENTULUI

Modificarile fiziologice si cognitive care apar intre 10 si 18 ani sunt frecvent asociate cu un nivel emotional crescut. Pacientii adolescenti au ca si caracteristici descoperirea propriei identitati si dorinta de independenta.
Cand se discuta cu ei, aceste doua dominante trebuie respectate. De obicei vocea adolescentului este joasa; in timpul discutiei adolescentul trebuie lasat sa decida ²nivelul sonor²

Diversitatea adolescentilor este mai mare decat a copiilor: in timp ce unii adolescenti si-au capatat independenta, altii inca au nevoie de prezenta parintiilor atunci cand realizeaza anamneza. Daca este posibil, macar o parte a consulatiei nursing trebuie petrecuta doar cu ei, pentru a permite discutii libere privind aspectele delicate.

Unii adolescenti se simt invulnerabili. Aceasta caracteristica ii plaseaza intr-un grad crescut de risc, ca de exemplu pentru problemele de sanatate generate de droguri, abuz de alcool.

In discutiile purtate cu adolescentul trebuie aflat ce simte acesta privind vulnerabilitatea si trebuie identificate posibilele consecinte.La planificarea interventiilor nursa trebuie sa gaseasca modalitatile prin care sa protejeze independenta adolescentului si sa promoveze respectul de sine, in acest fel nursa poate obtine colaborarea din partea adolescentului si acceptul acestuia pentru a primi ajutorul familiei sau a altor persoane.

Interventia foloseste metodele cunoscute, clasice, pentru fiecare categorie de nevoi in parte. Se va folosi orice oportunitate pentru a invata pacientul cum sa-si mentina sanatatea.

Vor fi oferite cat mai multe informatii si cunostinte deoarece adolescentul are capacitatea biologica sa le sorteze, sa le retina si sa opereze cu ele, mai mult el este curios sa afle. In acest fel adolescentul isi va putea asuma responsabilitatea pentru sine insusi.

Adolescenta poate constitui o problema pentru intreaga familie.

Pe langa intrebarile directe, cu privire la relatiile cu familia, nursa trebuie sa fie atenta si la semnalele indirecte, verbale sau non verbale, ale unui posibil conflict. In plus, parintii pot fi duri sau restrictivi fata de noua independenta a copilului lor, caz in care cei care vor avea nevoie de ajutor vor fi chiar parintii.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1000
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site