Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Polutiile nocturne

sanatate

+ Font mai mare | - Font mai micPolutiile nocturne

Polutiile nocturne sunt pierderi involuntare de sperma in timpul somnului. In cea mai mare parte a cazurilor polutiile apar in timpul asa-ziselor 'vise umede' sau vise erotice. S-a observat ca multi dintre cei care au asemenea 'vise umede' sunt fiinte care si in timpul zilei sunt foarte excitabile si receptive la stimuli de natura sexuala, desi acest lucru nu este uneori constientizat de cei in cauza. Adesea barbatii care refuleaza si isi inhiba foarte mult propriul erotism si dorintele amoroase se confrunta cu vise erotice terminate cu ejaculare. 

Multi dintre cei care isi amintesc visele erotice constata ca viseaza femei pe care le cunosteau, fara insa sa fi avut cu ele o experienta amoroasa. In general, problemele legate de visele erotice si pierderile nocturne de sperma nu sunt discutate in cuplu, relativ multi barbati fiind pusi intr-o postura putin jenenta, visand, de exemplu, ca fac dragoste cu o prietena a sotiei sau a logodnicei

Unii nu viseaza intotdeauna atunci cand au polutii sau nu isi mai aduc aminte visul pe care l-au avut. Altii releteaza faptul ca au avut o senzatie de placere foarte intensa si brusca, ca o betie grea si tulbure, fara insa sa fie asociata cu o imagine sau cu un anumit context din cadrul unui vis. Sunt si cazuri in care chiar in vis apare senzatia ca fiinta care exercita stimulare erotica foarte intensa este mai degraba o plasmuire a propriei minti, intrupand componente anatomice si chiar psihologice care pot fi regasite la una sau chiar la mai multe fiinte feminine cunoscute anterior de cel in cauza.

In aproape o treime din cazuri, dupa o polutie urmeaza trezirea din somn a celui in cauza , urmata de o stare de discomfort si insatisfactie. In celelalte cazuri apare scufundare intr-un somn greu si neclar, dupa trezire persistand de obicei o stare de oboseala si buimaceala. In marea majoritate a cazurilor dupa o polutie apar stari de lentoare, lipsa de apetit pentru activitatile zilnice, somnolenta, stare generala de insatisfactie.

Problemele generate de polutiile nocturne sunt multiple: scaderea virilitatii si a potentei sexuale, stresul psihic generat de pierderea masiva de energie si de necunoasterea fenomenului (mai ales la adolescenti), scaderea eficientei si a dinamismului, marirea perioadei de somn.

Polutiile sunt rezultatul unui anumit mod de a gandi si simti al barbatului. Printre cauzele psihice si mentale ale polutiilor  nocturne se numara: insatisfactia erotica cauzata de lipsa unei relatii de cuplu sau de o relatie de cuplu nereusita, dorinta de satisfacere erotica in afara cuplului (dorinta refulata sau nu, recunoscuta sau nu), refularea, negarea dorintei sexuale, neconsiderarea sexualitatii ca fenomen uman firesc, obisnuinta de a ejacula frecvent, dorinta de a descarca, de a scapa de energia sexuala.

 Fenomenele phihice si mentale care determina aparitia pierderilor nocturne de sperma sunt:


1) Insatisfactia erotica datorata lipsei unei relatii de cuplu sau a unei relatii de cuplu nesatisfacatoare  apare in primul rand datorita unei depolarizari a barbatului, unei predominante de energie Yin la nivel global. O relatie armonioasa intre un barbat si o femeie este generata la nivel esential de interactiunea intre cele 2 energii complementare Yin ( feminin, lunar, receptiv) si Yang (masculin, solar, emisiv). Atunci cand barbatul nu are la nivel global preponderenta specifica Yang el va manifesta o lipsa de emisivitate, de caldura, de control launtric, va fi labil, fluctuant, supus influentelor exterioare si nu va putea indeplini rolul de inductor, de forta transformatoare, pe scurt nu va putea indeplini rolul de barbat.

Intr-o relatie de cuplu barbatul care are o predominanta Yang, fiind in acelasi timp o fiinta orientata benefic, care tinde spre armonie, va avea foarte putine dezamagiri. Rolul sau activ, de forta benefica transformatoare cere ca in permanenta sa aiba o atitudine ferme, curajoasa, hotarata.

Prin contrast o natura receptiva, feminina va fi inclinata spre a astepta, a primi in permenenta ceva. Un barbat care are in permanenta o asemenea natura va putea fi foarte usor dezamagit, datorita faptului ca el nu a inteles rolul activ pe care trebuie sa il joace in cuplu, avand o atitudine de asteptare, tipic feminina.

Barbatul emisiv, chiar si atunci cand iubita sa este intr-o stare dizarmonioasa, nefireasca, nu vaputea fi dezamagit, frustrat sau derutat.

Barbatul receptiv, din contra, este dupa cum o arata si numele, un mic 'recipient' care colecteaza influente exterioare si care fluctueaza in raport cu ele.Cel  mai adesea, barbatul actual atunci cand inceteaza sa mai vada in iubita sa gingasia, feminitatea devenind in schimb foarte susceptibil la orice schimbare in atitudinea sau fizionomia ei se va confrunta in scurt timp cu starea de saturatie. Multi barbati din societatea actuala traiesc la intervale scurte de timp acest joc al ATRACTIEI si RESPINGERII fata de o femeie, fara a intelege ca ceea ce sta la nbaza  neputintei lor de a se manifesta constant in raport cu o femeie este tocmai propria lipsa de masculinitate.

CEL MAI FRECVENT, JOCUL ATRAGERII SI AL RESPINGERII APARE SUB FORMA ATRACTIEI SI A REPULSIEI DIN PUNCT DE VEDERE SEXUAL. Acesta este motivul pentru care cei mai multi barbati ajung sa fie nesatisfacuti din punct de vedere erotic. Polutiile nocturne insotite de vise erotice  care apar la cei care au o relatie de cuplu, sunt o consecinta a acestei nefericite treceri de la atractie da repulsie, determinata de receptivitate. Majoritatea celor care incep o relatie de cuplu au un inceput memorabil, in care vad in fiinta cu care fac  dragoste o intrupare a unei parti a idealului lor feminin, fiind sinceri in admiratia si manifestarile lor. Problemele care apar ulterior, firesti pentru oamenii care nu sunt perfecti, ii determina sa isi schimbe atitudinea, ajungand in extrema cealalta. De la adoratie la dezgust, pentru un barbat cu o predominanta Yin nu este dacat un pas. Atunci cand datorita lipsei de emisivitate un barbat nu mai poate tine pasul cu femeia cu care se afla angrenat intr-o relatie amoroasa, neffind capabil sa manifeste rolul ,sau de forta transformatoare va vi tentat sa fuga. El  va cauta macar mental si psihic satisfactia cu alte femei fata de care nu se simte obligat, nu are complexe de respingere si nici de vinovatie. Practic el devine un om care isi cauta implinirea amoroasa in afara relatiei de cuplu pe care constient sau nu o ' inchide' pe diferite planuri ajungandu-se la acea 'singuratate in doi'. Polutiile nocturne sunt un simptom al lipsei de emisivitate, de satisfactie in cuplu. Undeva in somn, in vis, barbatul care refuza (din nestiinta, neconstientizare de cele mai multe ori) sa-si joace rolul masculin va fi impins de propriul subconstient spre obtinerea unei palide satisfactii, unei usoare detensionari de moment, unei amanari, prin descarcarea energiei erotice.

Barbatul care are frecvent descarcari nocturne, neavand o relatie de cuplu este in aceiasi situatie de ne-polarizare care duce la cautarea inconstienta a unei refulari a potentialului sexual. Este un lucru cunoscut ca o abstinenta prelungita duce in cazul oamenilor obisnuiti, care nu cunosc tehnici de transmutare si sublimare a polentialului sexual la aparitia acestor polutii. Alte forme extreme si pervertite prin care se ajunge la pierderea potentialului sexual sunt masturbarea si homosexualitatea. Daca aceste pierderi de sperma in timpul somnului devin o obisnuinta se va ajunge mai devreme sau mai tarziu la o vlaguire si la o autosuficienta care va face dificila intemeierea unei reletii de cuplu de catre barbatul in cauza.  In cazul barbatilor care au foarte multe fantasme erotice, care traiesc foarte mult in imaginatie. avand frecvent asemenea descarcari , se poate ajunge la o falsa autosatisfacere si la o stare psihica vecina cu patologicul.

2) Dorinta de satisfacere erotica in afara cuplului este si ea una din cauzele care duc la polutii nocturne. Dorinta poate fi recunoscuta sau nu de catre cel in cauza. Un barbat care are o viata amoroasa bogata alaturi de iubita sa poate avea dorinte sexuale indreptate spre alte femei, datorita nedirectionarii potentialului sexual. Aceste dorinte se explica in cele mai multe cazuri prin cumulul de energie erotica nesublimata, cumul care duce la amplificarea potentialului sexual.

Daca un barbat nu ridica (sublimeaza) energia erotica si nu o foloseste constructiv, ea se va transforma in libidou, care se va amplifica tot mai mult, devenind tot mai capricios si mai greu de satisfacut.

Unii barbati scapa de 'povara' de a-si redirectiona constient energia sexuala ejaculand frecvent, ceea ce ii face sa-si piarda treptat potentialul sexual, sa se vlaguiasca, estompandu-si astfel problemele, ajungand la un compromis total in viata amoroasa. Barbatii care nu ejaculeaza foarte frecvent sau care au o putere mai mare de regenerare a potentialului sexual si nu vor sa-si asume 'povara' de a-si redirectiona constient energia sexuala, se vor confrunta cu dorinte sexuale indreptate spre mai multe femei. Aceasta situatie pentru firile mai stabile si pentru cei casatoriti este o problema frustranta si care da nastere unor complicatii de ordin psihologic foarte mari. Pe acest fond psihic apar polutiile ca o reflectare a problemelor la nivel sexual.

3) Refularea, negarea dorintei erotice si neconsiderearea sexualitatii ca fenomen uman firesc apare frecvent la cei care au inteles gresit conceptul de puritate si neantinare, care doresc sa depaseasca problema sexualitatii fara a o cunoaste.

Intre cei care au pasit pe o cale monastica fara a fi indeajuns pregatiti pentru aceasta se numara foarte multi cu asemenea probleme. Polutiile sunt in cazul lor rezultatul rezonantei lor cu planul erotic, rezonanta pe care ei o neaga in ciuda evidentei sale. Pentru aceasta categorie de oameni aparitia polutiilor este chinuitoare si cu toate acestea putini isi dau seama ca acestea sunt un semn lasat de natura pentru a atrage atentia ca lucrurile nu sunt firesti. In cazul in care energia erotica este foarte mare si perturbata iar refularile sunt si ele foarte puternicese ajunge nu numai la polutii nocturne ci si la anumite malformatii si perturbari psihice. Pentru cei care au ales abstinenta este imperios necesar sa realizeze ca energia sexuala trebuie recunoscuta si  prin procedee specifice controlata si transformata (transmutare + sublimare). In caz contrar poate deveni un factor perturbator periculos. Faptul ca un barbat abstinent are polutii este un semn sigur ca el este inca departe de a-si controla energia sexuala si ca nu face decat sa o inhibe.

4) Dorinta (care poate fi nerecunoscuta interior) de a descarca, de a scapa de energia sexuala este intalnita mai ales la cei care au inteles aparent necesitatea evitarii pierderilor de sperma, dar care launtric nu au ajuns la gradul de intelepciune si profunzime pentru a realiza cu adevarat aceasta necesitate. In general, la cei care apar pierderile de sperma in timpul somnului, desi ei au optat pentru continenta, exista ori o problema de sinceritate, ori o lipsa de efort in sensul realizarii reale a continentei cu transmutare si sublimare.

Exista mai multa cai de a combate polutiile nocturne, care pot fi folosite in paralel:folosirea alimentatiei si a plantelor anafrodisiace

utilizare procedeelor taoiste si yoghine de transmutare si sublimare a energiei erotice

constientizarea continua a tendintelor mentale si psihica predominante din timpul zilei si reorientarea lor.

transfigurarea iubitei

somnul (mai) constient

diminuarea excitabilitatii excesive prin solarizarea fiintei si schimbarea modului de viata

evitarea oboselii a contactelor sexuale prelungita fara transmutarea energiei erotice.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1508
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site