Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

INVESTIGATII PARACLINICE

sanatate

+ Font mai mare | - Font mai micINVESTIGATII PARACLINICE

Este dificil a se stabili o lista de investigatii paraclinice unanim valabila. Testele ne­cesare pot fi de­cise numai dupa realizarea unei vizite preanestezic corecte, in functie de patologia asociata pe care pacientul o prezinta si de tipul interventiei propuse.Conduita moderna presupune ca fiecare sectie, raportat la profilul sau, sa realizeze o lista de in­vestigatii de baza care pot fi suplimentate, la indicatia medicului a­nes­tezist, dupa anamneza, exa­menul fizic al pacientului si evaluarea investi­ga­tiilor pe care acesta le-a efectuat.

Consideram obligatorii urmatoarele investigatii:

EKG este indicat la barbatii peste 40 de ani, la femeile peste 50 de ani si la ori­ce alt pacient, in­diferent de varsta, care are antecedente cardiace, hipertensive sau pulmonare sau la care exa­me­nul preanestezic ridica suspiciuni privind existenta unor astfel de afectiuni. Atunci cand pa­cientii sunt propusi pentru o interventie de mare amploare este indicata efectuarea EKG.

Radiografia de torace este obligatorie la pacientii ce prezinta afectiuni respi­ra­torii si/sau car­dia­ce, acute sau cronice, afectiuni maligne, pacienti peste 60 de ani, traumatisme, suspiciune tbc, interventii mari.Hemograma este efectuata tuturor femeilor, barbatilor peste 40 de ani, ca si in cazul unor a­fec­tiuni hematologice, boli maligne, suspiciuni privind anemii de di­verse cauze, interventii de mare amploare sau acele interventii unde exista risc de sangerare intra sau postoperatorie.

Biochimie serica este indicata pacientilor cu afectiuni digestive, metabolice, re­nale, endocri­ne, maligne sau inaintea interventiilor mari.

Probele de coagulare se efectueaza la pacienti cu sangerari in antecedente, afectiuni hepatice, la cei ce sunt in tratament cu anticoagulante, cu AINS, inaintea operatiilor vasculare sau a inter­ven­­tiilor de mare amploare.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2083
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site