Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

TEHNICA MASAJULUI REGIUNII ANTERIOARE A GATULUI

sanatate

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Fisa de observatie psihomotrica 4 luni ½ -1an
FRIGIDITATEA
FORME ANATOMO-CLINICE ALE CANCERELOR MAMARE
PRODUSELE FLUORURATE PENTRU AUTO-APLICATII
Coloana vertebrala
SINUZITELE
Nefropatii interstitiale ereditare
CORTICOSUPRARENALELE
Victimizarea sexuala si reglementari legislative
CANALUL INGHINAL


TEHNICA MASAJULUI REGIUNII ANTERIOARE A GATULUI
Executia masajului la gatul anterior trebuie sa se faca cu atentie deosebita deoarece in aceasta regiune exista numeroase formatiuni vasculare nervoase si glandulare.

Din punct de vedere topografic, regiunea gatului o impartimin:

1 - regiunea suprahioidiana

2 -regiunea subhioidiana

3 - regiunea laterala a gatului sau sternocleidomastoidiana

1. Regiunea suprahioidiana are forma unui triunghi a carui baza trece prin osul hioid, iar varful este spre barbie. Marginile triunghiului fiind formate din ramurile orizontale ale maxilarului inferior.In aceasta regiune sub piele se gaseste un tesut grasos mai mult sau mai putin dezvoltat in functie de individ, in mijloc gasindu-se muschiul pielosul gatului. Mai profund se afla glanda submaxilara, ganglionii limfatici, arterele si venele faciale. Aici maseurul se adreseaza planurilor superficiale, adica in zona hipodermica incarcata cu grasime, unde uneori pot apare ca afectiuni lipoame difuze.

2. Regiunea subhioidiana se intinde de la furculita sternala pana la osul hioid si^ lateral pana la muschii sternocleidomastoidieni. in aceasta regiune, sub tesutul grasos, se afla muschii subhioidieni. Iar sub acestia se afla laringele, traheea si glanda tiroida. Aceasta regiune trebuie respectata de maseur facand o netezire intre police si cele patru degete urmata de vibratie pe regiunea laringelui si glandei tiroide.3. Regiunea laterala a gatului corespunde muschilor sternocleidomastoidieni care se insera proximal pe apofizele mastoide, iar distal pe stern si clavicula, dedesubtul carora se afla artera carotida pe care o simtim la palpare prin pulsatia ei.

Pentru aceasta miscare, pacientul sta cu capul usor in extensie, incepand cu netezirea cu varful degetelor de la apofiza mastoida, alunecand pe

muschii sternocleidomastoidieni pana la furculita sternala. Framantarea o facem numai cu o singura mana intre po­lice si celelalte patru degete pe muschii sternocleidomastoidieni tot de sus in jos. Se mai fac frictiuni la insertia si originea muschilor sternocleidomastoidieni, pe santul posterior al acestora cu deget peste deget pe maxilarul inferior si stern, in general, masajul este decontracturant, de calmare, sedare a durerilor de tip nevralgic.

Indicatii

In nevralgii ale nervilor superficiali, cum ar fi: ramura auriculara ramura cervicala ramura subclaviculara plexul cervical torticolis (congenital sau dobandit).


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1070
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site