Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport


Opinia oamenilor referitoare la fenomenul copiilor strazii

Asistenta sociala+ Font mai mare | - Font mai micOpinia oamenilor referitoare la fenomenul copiilor strazii

Conceptia oamenilor despre fenomenul copiilor strazii nu este una favorabila. De cele mai multe ori ii eticheteaza pe acesti copii ca fiind 'boschetari', 'aurolaci', 'vagabonzi' si lista poate continua. De cele mai multe ori trezesc sentimente de repulsie, dezgust, teama, mila . Desi trecem pe langa ei in fiecare zi, de cele mai multe ori ii ocolim, sau le dam niste maruntis, incurajand astfel cersetoria.Organizatia Salvati copiii a realizat un sondaj de opinie in mai 2001 pe teritoriul Bucurestiului pentru a surprinde perceptia/ reprezentarea fenomenului social: copiii strazii. Cercetarea a avut un lot de subiecti de 300 de persoane dintre care 157 barbati si 143 femei cu varste cuprinse intre 20 si peste 71.

Concluziile cercetarii sunt extrem de interesante si vor fi prezentate pe scurt, in cele ce urmeaza. Ca o prim obiectiv, s-a dorit identificarea cauzelor pe care indivizii le considera a fi cele mai grave in Romania (graficul 6)

Cauzele considerate de intervievati ca fiind mai importante pentru cresterea incidentei fenomenului dupa 1989 sunt dupa cum arata figura de mai jos (tabel nr. 7)

Subiectii intervievati in viata cotidiana dezvolta fata de copiii strazii sentimente de mila, de ajutorare, dupa cum urmeaza in graficul 8

Privitor la parerile indivizilor asupra fenomenului (conform cercetarii Salvati copiii, 2003) , in graficul 9 vom vedea o imagine de ansamblu:Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1191
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved