Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport


ACRYLICUL - Procedura unghiilor de acrylic

Cosmetica frumusete

+ Font mai mare | - Font mai micACRYLICUL

1. Definitie, terminologie

Unghiile de acrylic sunt realizate prin combinarea unui produs lichid de acrilic cu un produs de acrylic pudra. Cele doua produse formeaza o biluta moale ce poate fi usor modelata intr-o forma de unghie. Dupa aplicare, acrilicul moale se intareste formand o unghie artificiala puternica. Unghiile de acrylic pot fi aplicate pe unghiile naturale, unghii false. Acestea pot fi de asemenea utilizate pentru a repara unghiile slabe, roase sau rupteProcedeul unghiilor de acrilic este simplu. Exista trei ingrediente de baza in procesul unghiilor de acrylic. Un monomer este realizat din molecule foarte mici nelipite una de alta. Acrylicul lichid este un tip de monomer. Un polimer este format din molecule corelate intr-un lant lung si formeaza de regula o structura solida. Unghiile de acrylic finisate sunt polimeri. Un catalizator este un ingredient care grabeste procesul de intarire. Acrylicul pudra utilizat este o combinatie de polimer construit si catalizator. Procesul de formare a unghiei se numeste polimerizare.

2.Procedura unghiilor de acrylic

● indepartati pasta de unghii. Incepeti cu degetul mic de la mana stanga si indepartati-va de degetul mare. Repetati actiunea si la mana dreapta.

● impingeti inapoi cuticulele. Utilizati vata infasurata pe un bat de portocal pentru a impinge usor cuticulele.

● folositi buffer-ul pentru a indeparta luciul de pe unghii. Aplicati buffer-ul usor pe suprafata unghiei cu un abraziv mediu/fin pentru a indeparta uleiul natural. Periati pentru a indeparta pilitura.

● aplicati antisepticul de unghii. Aplicati antisepticul de unghii pe unghii cu vata infasurata pe un bat de portocal, vata sau pulverizator. Incepeti cu degetul mic de la mana stanga si indreptati-va catre degetul mare.

● pozitionati forma de unghie. Pozitionati forma de unghie pe unghie. Daca utilizati forme dispozabile, dezlipiti forma de unghie de pe suport sau hartie utilizand degetele mari si aratatoare si curbati unghia pentru a se potrivi formei unghiei naturale a clientei. Glisati unghia pe degetul clientei si apasati pentru lipirea adezivului pe lateralele degetului. Verificati daca forma este pozitionata comod si nivelata pe unghia naturala. Daca folositi forme reutilizabile, glisati forma pe degetul clientei, asigurandu-va ca varful liber este deasupra formei si ca este adaptata. Potriviti forma in jurul degetului presand usor.

● aplicati baza. Aplicati un punct de baza pe unghie cu un bat de portocal infasurat cu vata. Baza pregateste suprafata unghiei pentru lipirea cu materialul de acrylic. Trebuie aplicat foarte putin. Permiteti bazei sa se usuce pe unghie pana la o culoare alba de creta.

● pregatiti lichidul si pudra de acrilic. Turnati lichidul si pudra de acrylic in recipiente separate. Daca utilizati metoda pentru doua culori, va trebui sa aveti trei recipiente: - unul pentru pudra alba, unul pentru cea transparenta, naturala sau roz si unul pentru acrylicul lichid.

● introduceti pensula in acrylicul lichid. Introduceti in intregime pensula in lichidul de acrylic si scurgeti pe marginea recipientului pentru a indeparta excesul.

● formati biluta de acrylic. Introduceti varful aceleiasi pensule in pudra alba de acrylic si rotiti usor. Veti culege o biluta de acrylic medie uscata care este suficient de mare pentru modelarea intregii extensii a varfului liber.● plasati biluta de acrylic. Plasati biluta de acrylic pe forma pentru unghie in punctul unde varful unghiei se imbina cu forma de unghie.

● modelati varful liber. Utilizati portiunea de mijloc a pensulei pentru a tampona si a apasa acrylicul pe forma si extensie. Tamponarea si apasarea acrylicului este mult mai corecta decat pictarea acestuia si are drept rezultat o unghie cu o infatisare mult mai naturala. Pastrati liniile paralele si modelati continuu acrylicul de-a lungul liniei varfului liber. Daca utilizati metoda de acrylic in doua culori aveti grija sa urmariti linia naturala a varfului liber cu pudra alba pentru a crea imaginea penrtu Frech manichiure.

● plasati o a doua biluta de acrylic. Luati o a doua bila de acrylic de consistenta medie si plasati-o pe unghia naturala langa linia varfului liber in centrul unghiei.

● modelati cea de-a doua biluta de acrylic. Tamponati si apasati produsul pe laterale

asigurandu-va ca produsul este foarte subtire in jurul tuturor varfurilor.

● aplicati picaturile de acrylic. Luati margelute ude de pudra de acrylic roz pe pensula si plasati-o in zona cuticulelor. Utilizati umiditatea pensulei pentru a netezi aceste margelute pe intrega suprafata a unghiei. Plimbati pensula pe unghie pentru a netezi orice asperitati. Aplicati acrylicul pe langa cuticule, in laterale si pe varful liber trebuie sa fie in strat foarte subtire pentru ca unghia sa aiba un aspect natural.

● aplicati acrylicul pe celelalte unghii.

● indepartati formele. Atunci cand unghiile sunt bine uscate, slabiti formele si

indepartati-le prin glisare. Unghiile sunt uscate atunci cand tacane daca sunt atinse usor.

● nivelati unghiile. Utilizati o pila mediu abraziva pentru a modela varful liber si a indeparta orice imperfectiuni. Alunecati abrazivul pe fiecare unghie cu miscari lungi pentru a modela si finisa suprafata unghiei. Subtiati unghiile in zona cuticulelor, varfului liber si zonele laterale.

● folositi buffer-ul. Se va folosi buffer-ul pe unghii pana la netezirea intregii suprafete.

● aplicati ulei de cuticule. Utilizati vata infasurata pe un bat de portocal pentru a aplica ulei de cuticule in zona cuticulelor, pielea inconjuratoare si unghii.

● aplicati crema de maini si masati mana si bratul.

● curatati unghiile.

● aplicati pasta de unghii.     

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1155
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved