Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport


GENERALİTATİ PRİVİND PARUL

Cosmetica frumusete

+ Font mai mare | - Font mai micGENERALİTATİ PRİVİND PARUL

Nimic nu avantajeaza mai mult o femeie decat un par suplu, stralucitor, sanatos. De aceea, intretinerea sanatatii parului trebuie sa constituie pentru orice femeie o preocupare permanenta.

Parul este produsul celulelor epiteliale care alcatuiesc epiderma, ia nastere in folicul si creste pana atinge o anumita lungime, diferita de la o regiune la alta a corpului si de la om la om. Este alcatuit din tulpina vizibila la suprafata pielii si radacina situata in derm.1..Aspectul parului:

Drept, buclat sau ondulat, se datoreaza formei si curburii foliculului. Daca foliculul este intins si parul este drept, iar sectiunea lui este circulara, daca foliculul este mai mult sau mai putin curbat, inclinat sau turtit, parul este ondulat, iar sectiunea lui este neregulata. Acest aspect al parului intins sau ondulat poate fi modificat folosind diferite substante sau prin udare si incalzire.

2.Culoarea parului:

Nu este legata direct de culoarea pielii care inconjura parul, ci este mai mult o problema de ereditate. In epiteliul foliculului respectiv exista doi pigmenti care coloreaza parul(granule de melanina): unul de culoare brun inchisa, mai ales neagra si unul rosu difuz. Din amestecul acestor pigmenti rezulta culoarea parului in functie de cantitatea pigmentului care predomina. Culoarea cenusie a parului se datoreaza lipsei acestui pigment.

Parul poate fi alb, datorita unor bule de aer care se afla in firul de par cenusiu; albirea parului - incaruntirea nu este legata numai de varsta ci si de reducerea numarului de celule pigmentare si de inmultirea bulelor de aer din firul de par. Sunt persoane care pot incarunti brusc, fenomen datorat unui soc, unei emotii puternice etc. Pana in prezent nu exista un tratament care sa impiedice incaruntirea.

3.Ingrijirea parului:Inseamna mentinerea in stare de perfecta curatenie atat a pielii capului cat si a parului. Numai in felul acesta se asigura o functionare normala a glandelor sebacee si deci implicit hranirea parului. In cazul aparitiei unor anomalii, este necesara consultarea medicului de specialitate.

Excesul de ingrijire a parului si cochetaria sunt la fel de periculoase ca si neglijenta in a-i acorda ingrijirile necesare. De asemenea unele procedee prea des repetate pot altera lungimea parului, sanatatea pielii capului si pot chiar deteriora parul, fiind apoi necesare tratamente de revitalizare.

Trebuie sa depunem astfel deosebita atentie la alegerea samponului, avand grija ca acesta sa nu fie prea alcalin si prea degresant, mai ales cand, prin natura sa, parul este uscat ; sa nu se abuzeze de decolorante, sau de fierul de ondulat, care ar putea sa arda firele de par. Unele persoane obisnuiesc sa-si ude parul zilnic cu apa rece, ceea ce nu se recomanda, deoarece bulbul pilos se umfla, parul devine moale, friabil si cade usor.

4.Natura parului:

Dupa natura si calitatile sale distingem par normal, uscat si gras.

Pentru a determina natura parului se poate face un test. Cu ajutorul unei hartii absorbante, dupa doua zile de la spalat, se freaca timp de un minut pielea capului apasand cu degetul. Daca hartia se pateaza, parul este gras, daca se vede numai urma degetului cu care se apasa, este vorba de un par normal ; lipsa oricarei pete de grasime indica un par uscat.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1356
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved