Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport


TIPURI DE OCHI

Cosmetica frumusete

+ Font mai mare | - Font mai micTIPURI DE OCHI

Ochiul migdalat

Este considerat ca fiind ochiul ideal si foarte feminin, este destul de rar intalnit; la machiaj incercam sa-i pastram forma pe cat posibil pentru a nu se deforma. Liniile celor doua pleoape vor accentua linia ascendenta naturala a ochiului. Fardurile vor fi puse orientate spre tample. In adancitura orbitei vom aplica un fard intunecat in jumatatea exterioara a ochiului care va fi bine estompat spre tample. Sprancenele vor fi pensate usor ascendent.Ochiul proeminent sau rotund

Acest tip de ochi da un aer mai curand senzual de tinerete. Vom incerca alungirea lui cu ajutorul creionului aplicind o linie foarte apropiata de radacina genelor. Grosimea acestor linii poate varia in functie de marimea ochiului si aplicate pe pleoapa superioara se pot prelungii si spre unghiul intern al ochiului, daca ochii nu sunt prea apropiati.

Pleoapa inferioara se va machia cu un creion mai inchis la culoare diminuand din rotunjimea acestuia. Liniile nu trebuie sa fie foarte accentuate deoarece dau un aer vulgar.

Fardul de pleoape se va aplica in doua tonuri:

O culoare mai inchisa pe orbita estompata spre tampla si alta mai deschisa sub spranceana, pentru a da largime ochiului.

Rimelarea se va face lateral orientat spre tampla.

Ochii mici

Acesti ochi dau un aspect trist, de aceea pentru machiaj vom folosii culori deschise incercand sa-i inveselim putin. Vom folosi creionul in juriul pleoapei pentru ai mai prelungii putin. De aceeea se subliniaza pleoapa superioara de la jumatate spre exterior urcand putin, iar pleoapa inferioara se va sublinia cu o linie tangentala la ochi.

Vom folosii un creion mai deschis pentru interiorul pleoapei inferioare spre unghiul intern al ochiului si o culoare mai accentuata spre exterioriorul ochiului. In coltul exterior al ochiului culoarea va fi accentuata si estompata bine spre timple si sprancene, iar pe arcade se aplica un fard foarte deschis pentru a mari ochiul .

Ochiul cu pleoapa cazutaVom prelungi linia genelor pe pleoapa inferioara pana la indoitura orbitei fara a depasi pliul iar linia pleoapei superioare se va sublinia pana la coltul exterior al ochiului.

Fardurile de pleoape vor fi cit mai deschise, iar sprancenele vor fi pensate ascendent dar fara exagerare pentru a nu se crea un contrast.

Ochii foarte apropiati

Vom ridica la maxim linia ochilor spre exterior, evitand sa subliniem unghiul intern, iar daca aplicam un fard pe aceasta zona, acesta va fi deschis. Pe unghiul extern al ochiului aplicam o culoare inchisa. Sprancenele vor fi pensate departat.

Ochii departati

Se vor sublinia pleoapele fara a prelungi linia la exterior. Fardul va fi de culoare inchisa in unghiul intern al ochiului. Sprancenele se vor apropia cu ajutorul creionului.

Ochiul drept

Se va sublinia traiectoria naturala a ochiului ingrosand putin linia spre exterior. Fardul se va aplica ascendent spre tampla. Spranceana va fi usor ascendenta, usor arcuita si destul de scurta.

OBS. Cu cat ochiul este mai mare, cu atat linia este mai groasa.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1364
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved