Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Fitness

REGULAMENTUL LIGII EUROPENE DE NATATIE PRIVIND DESFASURAREA COMPETITIILOR DE INOT SI SARITURI IN APA

Sport+ Font mai mare | - Font mai micREGULAMENTUL LIGII EUROPENE DE NATATIE PRIVIND DESFASURAREA COMPETITIILOR DE INOT SI SARITURI IN APA

G.1. REGULI GENERALEG.1.1. Fiecare federatie afiliata trebuie sa fie capabila sa organizeze campionate si cupe ale L.E.N., asumandu-si responsabilitatea financiara. Dreptul de participare in astfel de competitii va fi rezervat doar federatiilor afiliate la L.E.N. si membrilor asociati.

G.1.2. Nu sunt permise reclame pentru alcool sau tutun in nici o competitie controlata de L.E.N., dar numele companiilor producatoare pot fi folosite.

G.1.3. Toate reclamele care apar in competitiile L.E.N., inclusiv cele purtate de catre inotatori sau arbitri, vor trebui aprobate de catre biroul L.E.N., sau in caz de urgenta, de catre delegatul L.E.N. Din cand in cand biroul L.E.N. poate stabili reguli privitoare la plasamentul (dispunerea) acestor reclame, iar federatiile care folosesc aceste reclame vor cere aprobarea secretarului general al L.E.N., cu cel putin 28 de zile inaintea competitiei.

G.2. COMPETITIILE L.E.N.

G.2.1. Competitiile L.E.N. sunt:

a)      Campionatele Europene de inot, sarituri in apa si inot sincron (E.C.);

b)      Campionatele Europene de veterani la inot si sarituri in apa (E.M.C.);

c)      Campionatele Europene de juniori la inot, sarituri si sarituri tineret (E.J.C.);

d)      Campionatele Europene de sprint la inot (E.S.S.);

e)      Campionatele Europene de inot maraton (E.L.D.);

f)        Cupa Europei la sarituri in apa (E.D.C.);

g)      Cupa Europei la polo de apa pentru echipele campioane nationale (E.W.P.N.C.);

h)      Cupa Europei la polo de apa pentru echipele castigatoare de Cupa Nationala (E.W.P.N.C.W);

i)        Cupa Europei la polo de apa pentru super-cluburi (E.W.P.-C.S.C);

j)        Cupa Europei la polo de apa pentru femei (E.W.P.-W.C.C.);

k)      Campionatul European de polo de apa pentru juniori baieti si fete (E.W.P./J.);

l)        Campionatul European de tineret la polo de apa (E.W.P.-/Y.);

m)    Trofeul L.E.N. la polo de apa (E.W.P.-L.T.);

n)      Cupa Europei la inot sincron (E.S.C.);

o)      Campionatul European de juniori la inot sincron (E.J.S.C).

Toate aceste competitii si campionate sunt deschise federatiilor afiliate si Israelului.

Cheltuielile de calatorie pentru delegatii si oficialii numiti de L.E.N. vor fi suportate de L.E.N., exceptie facand EWP-NC si EWP-NCW.

G.2.2. Competitiile se vor desfasura sub aceste denumiri, fara alte modificari ale titulaturii.

G.2.3. Ele se vor desfasura in acord cu regulamentul F.I.N.A. sau cu modificarile propuse de Biroul F.I.N.A.

Stabilirea culoarelor pentru echipele de stafeta atunci cand nu exista serii contracronometru, se va face prin tragere la sorti.

G.3. PARTICIPANTI

La toate Campionatele Europene si competitiile L.E.N. cu exceptia cupelor de polo de apa ale cluburilor, fiecare participant va avea nationalitatea federatiei pe care o reprezinta.

Participantii Campionatelor Europene si competitiilor L.E.N. trebuie sa prezinte delegatilor L.E.N. pasapoartele lor individuale. Daca sunt cetateni ai tarii in care se desfasoara concursul, ei vor prezenta documentele oficiale de identitate, emise de autoritatile legale, pentru a demonstra nationalitatea sau datele de nastere.

Varsta minima a participantilor este de 14 ani,impliniti in anul in curs.La inot varsta minima este de 15 ani pentru fete si 17 ani pentru baìeti.La sarituri in apa,atat la fete cat si la baìeti trebuie sa fie implinit 14 ani.

G.4.CONTROLUL MEDICAL SI TESTUL ANTI-DROG

In competitiile L.E.N. ,un medic adus de catre organizatori,va fi prezent pe toata durata concursului.Mijloacele de control doping vor fi in acord cu regulamentul F.I.N.A. si cu cererile Comitetului Medical al L.E.N.

G.5.DECLARATIA DE CONTROL ANTI -DOPING A L.E.N.

Cuprinde:

Recunoasterea serioasei amenintari asupra corectitudinii desfasurarii concursului si asupra starii de sanatate a competitorilor, amenintare provocata de folosirea substantelor sau a practicilor de cpester artificiala a performantei;

Angajamentul tuturor membrilor L.E.N. de a se opune folosirii acestor practici, prin legislatie, conducere si influenta asupra membrilor federatiei;

Recunoasterea necesitatii de a lucra impreuna la un acord mutual asupra sanctiunilor pronuntate impotriva competitorilor sau oficialilor care abuzeazade aceste mijloace sau practici;

Recunoasterea necesitatii de a lupta impotriva acestui fenomen, prin informarea si educatia unui public cat mai larg, precum si a necesitatii de a sanctiona ori ce abatere;

Declaratia membrilor L.E.N de a colabora cu membrii federatiilor nationale in lupte impotriva dopingului in natatie.

L.E.N va cere membrilor federatiilor sa efectueze controlul anti-doping, sub jurisdictia acestei legi si in conformitate cu regulamentul F.I.N.A., asigurandu-se ca acestia au fost informati despre necesitatea testarii.

De asemenea, federatiilor li se cere sa efectueze testari anti-doping, la intervale de timp intamplatoare in perioada antrenamentelor.

G.5.1. Testarea anti-drog va fi efectuata la C.E. si la alte competitii la care Biroul L.E.N. va stabili.

G.5.2. Substantele si practicile interzise apar pe lista F.I.N.A.

G.5.3. Testarea anti-doping se va face conform reglementarilor F.I.N.A., doar in laboratoarele ce apar pe lista Comitetului Olimpic International, autorizate sa efectueze astfel de controale.

G.5.4. Numarul testarilor pentru fiecare competitie va fi stabilit de catre Biroul L.E.N., impreuna cu federatia organizatoare.

G.5.5. Daca rezultatul testului este pozitiv, inotatorul si/sau echipa va fi supus unui nou cotrol anti-doping. Daca rezultatul se repeta, toate cheltuielile de testare si intretinere ale sportivului si/sau echipei, vor fi suportate de federatia acestuia/acesteia. Daca rezultatul testarii este negativ, costul controlului anti-doping va fi suportat de catre federatia organizatoare, iar cheltuielile de intretinere, pentru sportivi sau echipa, de catre L.E.N., care poate acroda acestuia/acesteia o cazare de maximum o noapte intr-un hotel confortabil.

G.5.6. Cand un sportiv este gasit pozitiv, el va fi pedepsit de catre Biroul L.E.N. in conformitate cu regulamentul F.I.N.A.

G.5.7. Pentru fiecare competitie la care se efectueaza controale anti-doping, cu cel putin un an inainte, Biroul L.E.N. si federatia organizatoare vor stabili o persoana care sa supervizeze organizarea si efectuarea acestor testari. Aceasta persoana impreuna cu secretarul general al L.E.N. vor constitui corpul principal de investigatii in orice caz de test pozitiv, sau in disputele ce apar. Rezultatele vor fi raportate Biroului L.E.N.

G.6. ECHIPAMENTUL TEHNIC

Instalatia electrica va fi obligatorie pentru toate disciplinele la Campionatele Europene.

Federatiile care organizeaza competitii L.E.N. sunt responsabile in fata secretarului general al L.E.N. cu certificarea integritatii functionale a echipamentului tehnic si a instalatiei electronice de cronometraj.

G.7. CONDITII DE ORGANIZARE A COMPETITIILOR L.E.N.

(cu exceptia competitiilor de club)

G.7.1. Cererile de organizare a competitiilor L.E.N. trebuie adresate secretarului general.

G.7.2. Dupa ce va investiga conditiile din punct de vedere financiar, tehnic si geografic, Biroul va aproba desfasurarea competitiei respective.

Membrii Biroului L.E.N. vor infiinta un Comitet de organizare a competitiei in discutie (regula 8.13.c.)

G.7.3. Federatia organizatoare a unei competitii va face un contract cu L.E.N. pentru respectarea termenelor si conditiilor de desfasurare, care au fost stabilite impreuna cu Biroul.

G.8. OBLIGATIILE FEDERATIEI ORGANIZATOARE

G.8.1. Federatia care si-a asumat responsabilitatea organizarii unei competitii L.E.N. si care apoi renunta, va fi amendata cu 5000 de franci elvetieni. Acesti bani vor fi trimisi trezorierului L.E.N., care va remite 4000 de franci elvetieni ulterior organizarii respectivei competitii.

In cazul unui C.E. aceste valori vor fi duble.

G.8.2. Ea va asigura un numar suficient de oficiali.

G.8.3. Federatia va organiza competitia in conformitate cu programul aprobat de Birou.

G.9. OBLIGATIILE FEDERATIILOR PARTICIPANTE

G.9.1. Eederatiile care participa la competitiile organizate de L.E.N. vor trimite inscrierile preliminare la datele stabilite federatiei organizatoare.

G.9.2. Fiecare federatie care participa la o competitie trebuie sa confirme existenta unor asigurari medicale pentru participanti.

G.9.3. - RETRAGERI DIN CONCURS

G.9.3.1. O federatie care a confirmat participarea si a completat inscrierile preliminare, poate sa se retraga cu minimum 3 luni inaintea primei zi de concurs. Retragerile efectuate mai tarziu de aceasta data vor fi amendate cu suma de 1500 SF platibile catre L.E.N. nu mai tarziu de 2 luni dupa ultima zi de concurs.

G.9.3.3. O federatie care a facut rezervari prin Comitetul de organizare la Campionatele Europene sau la alte competitii L.E.N. poate anula rezervarea in totalitate sau partial cu minimum 30 de zile inaintea primei zi de la concurs.

Dupa aceasta data, costul rezervarilor va intra in responsabilitatea federatiei care a cerut rezervarea.

G.9.4. In toate competitiile L.E.N. pentru sportivi si oficiali reprezentarea la competitie va fi penalizata cu 50 SF pentru fiecare proba individuala si 100 SF pentru echipe, care va fi platita catre L.E.N. Inscrierile nominale sunt considerate conform reguilii G.10.1., zece zile clare inaintea inceperii competitiei.

G.10. INSCRIERI IN COMPETITII

G.10.1. Inscrierile preliminare se vor trimite Federatiei organizatoare in timpul anuntat. Numarul de inscrieri preliminare nu poate fi marit ulterior. Inscrierile nominale trebuie sa ajunga la organizatori nu mai tarziu de 10 zile clare inaintea zilei de deschidere a competitiei si aceea a inceperii efective a probelor, aceasta daca cu exista alte prevederi in regulamentul de concurs.

G.10.1.1. Inscrierile trebuie scrise si certificate de Presedintele sau Secretarul Federatiei respective si de asemenea, o copie a acestora trebuie trimisa la L.E.N. Office.

G.10.1.2. Pentru inscrierile individuale la inot acestea trebuiesc certificate cu topul mondial ISSA sau cu alt rezultat oficial care trebuie prevazut la Sedinta tehnica.

Timpii de inscriere nu trebuie sa fie mai vechi de 12 luni socotite inaintea primei zi a competitiei. Daca inscrierile efectuate nu pot fi oficializate la sedinta tehnica prin rezultate oficiale atunci acele inscrieri se vor echivala cu timpul CO.

G.10.2. Cand se aproba nominalizarea unor oficiali (arbitru general sau arbitrii) acestia trebuie inscrisi cu numele respective in timpul stabilit de organizatori.

G.10.5. Culoarele care vor fi repartizate echipelor de stafete in serii sau direct finala vor fi trase la sorti.

G.10.6. Nominalizarea stafetelor trebuie declarata in ordinea in care sportivii inoata si va fi cu o ora inaintea inceperii reuniunii in care are loc proba. In caz de forta majora (accident, etc) arbitrul general poate permite schimbarea inaintea startului cu o hartie atestata.

G.12.CERMONIA DE PREMIERE SI PREMIILE

G.12.1.La ceremonia de premiere in toate competitiile organizate de LE.N. imnul natinal al tarii clasate pe primul loc va fi intonat. Steagurile nationale ale primelor tari clasate vor fi ridicate pe catard. Cu aprobarea Biroului L.E.N. pot fi efectuate exceptii in acest protocol.

G.12.2.Medaliile care au primit aprobarea Biroului LEN vor fi inmanate de organizatori primilor competitori in probele oficiale LEN in situatia in care nu exista prevazute reguli speciale. La concursurile pe echipe toti membrii echipei vor fi premiati (vezi stafete - formatie din serii si cea din finala).

G.12.3. Diplomele care au fost aprobate de Birolul Executiv LEN vor fi inmanate de Federatia organizatoare in toate probele competitiei pentru sportivii care s-au calificat in finalele respective.

G.12.4. Sportivii care vor fi premiati cu medalii trebuie sa partivipe la Ceremonia de premiere, inclusiv prezentarea la Conferinta de presa. Sportivii care nu vor participa la ceremonia de premiere, vor fi descalificati in concordanta cu Regula 20.

G.13. RECORDURILE L.E.N

G.13.1. LEN va mentine la zi lista recordurilor in Bazin de 50m si Bazin de 25m pentru masculin si feminin. Daca la unele probe exista ''Timp Standard'', primul record stabilit trebuie sa fie mai bun decat ''Timpul Standard''.

Recordurile in bazin de 50m sunt pentru urmatoarele probe:

Liber: 50 m; 100 m; 200 m; 400 m; 800 m; 1500 m.

Bras: 50 m; 100 m; 200 m;

Spate: 50 m; 100 m; 200 m;

Fluture: 50 m; 100 m; 200 m;

Mixit:      100 m; 200 m; 400 m;

Stafete de liber: 4 x 100 m; 4 x 200 m;

Stafete de mixt: 4 x 100 m.

Recordurile recunoscute in bazin de 25m sunt:

La fel la toate procedeele cu exceptia:

Stafete de liber: 4 x 50 m; 4 x 100 m; 4 x 200 m;

Stafete de mixt: 4 x 50 m; 4 x 100 m.

G.13.2. La inot, sunt recunoscute recorduri ale Campionatelor Europene de seniori in bazin de 50 m si 25 m si Campionatele europene de juniori.

G.13.3. Oricare inotator stabileste un record european (G.13.1.) trebuie sa fie testat la doping-control in cel mult 24 ore dupa cursa. In cazul stafetelor toti cei 4 sportivi trebuiesc testati. Rezultatul negativ al testului doping va fi atasat formelor de omologare a recordurilor.

G.14. INLOCUIRI

Oricare sportiv inscris in concurs poate fi inlocuit cu un altul intr-o proba sau mai multe daca acesta este si el inscris in inscrierile nominale, la sedinta tehnica care va avea loc inaintea inceperii competitiei. Sportivii calificati nu pot fi inlocuiti in sesiunea finala.

G.15.DESCALIFICARI

Un inotator, duetul sau echipa, clasata in Finala A sau Finala B, sau Semifinala au fost descalificati vor primi punctajul rezervat pentru ultimul loc din respectiva proba.

G.16. RETRAGERILE

Un inotator sau saritor care este calificat pentru Finala A sau B, sau Semifinala se poate retrage din acestea cu 30 minute dupa sfarsitul seriilor respective numai cu aprobarea arbitrului general care va stabili cum se va pune in aplicare regula G.9.4.

G.17. OFICIALII L.E.N.

Listele L.E.N. in care sunt recunoscuti oficialii pentru sariturile in apa, inot, inot sincron si polo pe apa vor fi revazute in fiecare an in Comitetele Tehnice ale disciplinelor respective. Secretarul onorific L.E.N. va transmite annual nominalizarile catre Federatii la data de 1 noiembrie.

G.18. JURIUL DE APEL

G.18.1. La Campionatele Europene, Juriul de Apel va fi compus din membrii Biroului L.E.N. in care Presedintele sau Vicepresedintele L.E.N. va fi conducatorul Juriului.

G.19 CONTESTATII

G.19.1 Contestatiile vor fi acompaniate de suma de 50SFR si vor fi inaintate in scris nu mai tarziu de 30min dupa incheierea reuniunii respective, arbitrului general.

G.19.2 La sarituri contestatia poate fi efectuata de sportiv sau de oficialul acreditat al echipei imediat dupa executia unei sarituri, a rundei de sarituri sau o reuniune a competitiei, arbitrului general. Acesta va decide daca trebuie apelat la Juriul de Apel.

REGULAMENTELE COMPETITIILOR

A. CAMPIONATUL EUROPEAN LA INOT SI SARITURI IN APA

EC.1. CES pot fi organizate cu toate disciplinele impreuna sau in sectiuni separate pentru fiecare disciplina.

La sarituri in apa, CE se vor organiza impreuna cu inotul si inotul sincron in anii cu sot incepand cu anul 2000 si separat in anii fara sot incepand cu anul 2001.

EC.2 FACILITATI

Toate instalatiile care vor fi intrebuintate la CE vor fi in concordanta cu regulile FINA

EC.3 PROGRAM

Programul CE va cuprinde:

EC.3.1 INOT (masculin si feminin)

- liber      - 50m, 100m, 200m, 400m

- 800m pt femei si 1500m pt barbati

- bras      - 50m, 100m, 200m

- spate - - 50m, 100m, 200m

- fluture - 50m, 100m, 200m

- mixt - 200m, 400m

Stafete: - liber - 4x100m, 4x200m

- mixt - 4x100

EC.3.2 SARITURI IN APA(masculin si feminin)

- Trambulina      1m si 3m

- Platforma      10m

- Sincron      trambulina 3m si platforma 10m

EC.5. INSCRIERI

EC.5.1 INOT

EC.5.1.1 In probele individuale se pot inscrie max. 2 sportivi conform standardelor de timp

EC.5.1.2. in probele de stafete se poate inscrie numai o echipa. Toti inotatorii inscrisi in Campionat pot face parte din stafeta. Componenta stafetei poate fi schimbata de la serii la finala.

EC.5.2. SARITURI

EC.5.2.1. In probele individuale de sarituri in apa se pot inscrie maximum 2 saritori in functie de standardele de participare.

EC.5.2.2. In probele de sincron se poate inscrie numai o echipa

EC.5.5. IDENTIFICAREA COMPETITORILOR

In timpul Sedintei Tehnice , delegatii tuturor tarilor trebuie sa stabileasca identificarea competitorilor sa prezinte documentele respective sa compare lista originala aflata la LEN si sa se asigure ca numai competitorii prezenti pot fi acreditati

EC.6. PREMII

EC.6.1. Castigatorul fiecarei probe va fi desemnat "Campion European", in caz ca sunt mai multi sportivi egali conform regulamentului vor fi mai multi "Campioni Europeni"

EC.6.2 In Cupa Europei la inot va fi Campioana Europeana acea echipa care va obtine cel mai mare numar de puncte la masculin si feminin in concordanta cu urmatorul sistem:

EC.6.2.1 In probele individuale Locul I - 18 puncte, ii - 15 puncte, III - 14 puncte, .. XVI - 1 punct.

EC.6.2.2 La stafete: Locul I - 36 puncte, ii - 30 puncte, III - 28 puncte, . XVI - 2 puncte

EC.6.3 In Cupa Europei la Sarituri in apa, locul I va fi ocupat de echipa cu cel mai mare numar de puncte la masculin si feminin, in concordanta cu urmatorul sistem:

EC.6.3.1 Locul I - 13 puncte, ii - 11 puncte, III - 10 puncte, ., XVI - 1 punct

EC.6.2.2 In sistemul turneu, prin eliminare, se va face comparand punctele obtinute in rundul unde au fost eliminati.

EC.7. CONDUCEREA ECHIPEI

EC.7.1 Federatiile participante la competitiile LEN vor primi un numar de acreditari fara plata pentru conducerea echipei in functie de numarul sportivilor inscrisi:

EC.7.1.2 INOT

- 5 oficiali pentru un numar pana la 14 sportivi

- 6 oficiali pentru un numar pana la 20 sportivi

- 7 oficiali pentru un numar pana la 30 sportivi

- 8 oficiali pentru un numar pana la 40 sportivi

- 9 oficiali pentru un numar de peste 40 sportivi

EC.7.1.3 SARITURI IN APA

- 4 oficiali pentru un numar maxim 4 sportivi

- 5 oficiali pentru un numar maxim 6 sportivi

- 6 oficiali pentru un numar maxim 8 sportivi

- 7 oficiali pentru un numar mai mare de 8 sportivi

EC.7.2. In plus fata de numarul de acreditari acordate de LEN la EC 7.1.2 si EC 7.1.3 se mai acorda:

EC.7.2.1 - Sef de delegatie

EC.7.2.2 - Un cadru medical

EC.7.2.3 - Al doilea cadru medical intr-o delegatie mai mare de 20 de sportivi

EC.7.3 - Numarul de oficiali nu va fi niciodata mai mare ca numarul de sportivi

EC.7.4 - Prin oficiali se intelege: Sef de echipa, antrenori, medici, fizioterapeuti, interpreti, psihologi, etc. (nu sunt cuprinsi arbitrii judecatori)

EC.7.5 - Numai acestia de mai sus vor fi acreditati si numarul respectiv. Numarul de acreditari va fi inaintat si aprobat de Secretarul LEN in functie de criteriile de mai sus

C. CAMPIONATUL EUROPEAN LA INOT SI SARITURI IN APA

PENTRU JUNIORI

EJ.1 Campionatul European de Juniori pentru inot si sarituri in apa va avea loc in fiecare an.

EJ.2. Este de preferat ca acest campionat sa se desfasoare impreuna cu ambele discipline , dar se poate organiza si pe 2 sectiuni. Campionatul se va desfasura pe durata a 4 zile.

EJ.3 INSCRIERI

EJ.3.1 INOT

Inscrierile se vor efectua pentru baieti in varsta de 17 si 18 ani si fete de 15 si 16 ani impliniti in anul competitiei

EJ.3.2 SARITURI IN APA

Inscrierile se vor efectua pe 2 grupe:

A: baieti si fete in varsta de 16, 17 si 18 ani in anul competitiei.

B: baieti si fete in varsta de 14 si 15 ani in anul competitiei.

EJ 3.3 Pentru probele individuale fiecare federatie poate inscrie max. 2 sportivi si pentru inot 1 stafeta.

EJ.4. PROGRAMUL

EJ.4.1 La inot vor fi aceleasi probe ca la CES(regula EC.2.1) fara probele de 50m pentru baieti si fete.

EJ.4.2 La sarituri in apa:

Grupa A (baieti si fete) - Trambulina 1m si 3m

- Platforma 5 - 7.5m

Grupa B (baieti si fete) - Trambulina 1m si 3m

- Platforma 5 - 7.5m

EJ.5 - PREMII

Se vor decerna medalii pentru primele 3 locuri

EJ.6 - ACREDITAREA OFICIALILOR

Oficialii vor fi acreditati conform regulii EC.6

D. CAMPIONATUL EUROPEAN IN BAZIN SCURT LA INOT

ESS.1 CE in bazin scurt va avea loc in min. 3 zile intr-un week-end in bazin de 25m cu min.6 culoare.

ESS.2 INSCRIERI

Inscrierile preliminare vor avea loc cu cel putin 3 luni inaintea competitiei, inscrierile nominale cu 10 zile clare inaintea primei zi de concurs. Acestea pot fi schimbate dar nu se admit inscrieri noi.

ESS.3 Fiecare federatie poate inscrie 2 inotatori in probele individuale si 1 stafeta

ESS.4 Pentru ambele sexe, masculin si feminin programul va fi urmatorul:

- liber - 50m, 100m, 200m, 400m

- 800m pt femei si 1500m pt barbati

- bras - 50m, 100m, 200m

- spate      - 50m, 100m, 200m

- fluture      - 50m, 100m, 200m

- mixt      - 100m, 200m, 400m

Stafete:      - 4x50m liber, 4x50m mixt

Vor fi organizate numai finale A.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2049
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved