Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Schema bloc a sistemelor telefonice cu M.I.C.

Comunicatii+ Font mai mare | - Font mai micSchema bloc a sistemelor telefonice cu M.I.C.

Deosebirea principala dintre M.R.T. si M.R.F. consta in aceea ca, daca la M.R.F. la un moment dat existau toate caile, separarea lor facandu-se in frecventa, la M.R.T. caile exista secvential in timp.Fig. 6.1. Metode de separare a cailor telefonice

Daca M.R.F. este realizat prin M.A., atunci M.R.T. este realizat prin M.I.C. si M.D.

Prin modulatia impulsurilor in cod, semnalul telefonic se supune la 3 prelucrari de baza: 1) esantionare, 2) cuantizare si compresie si 3) codare, in vederea obtinerii formei numerice a acestuia.

Aceste operatiuni se aplica pe rand cailor multiplexate. Aceasta este metoda de baza in M.I.C. primar. Mai exista metoda prelucrarii semnalului de grup M.R.F., dar este specifica M.I.C. de ordinul 2 si mai mult.

Schema de principiu a M.I.C. primar (fig. 6.2.)

Fig. 6.2. Schema de principiu a MIC primar

Semnalul telefonic este limitat in spectru, de catre FTJ si supus multiplexarii analogice in MUX, obtinandu-se o secventa de esantionare ce va fi supusa cuantizarii si codarii. In aceasta secventa, pe langa cele 30 cai telefonice, se mai introduc 2 cai: una pentru sincronizare si una pentru semnalizare.

Structura unui cadru M.I.C. este aratata in fig.6.3. :

Fig.6.3. Secventa de CADRE MIC

In coder se executa cuantizarea marimii esantioanelor, compandarea (compresia si codarea in binar a marimii cuantizate.

Pentru adaptarea semnalului numeric de la iesirea coderului, la liniile de telecomunicatii, se foloseste echipamentul de linie terminal (E.L.T.), care converteste semnalul in cod de linie, astfel incat acesta sa aiba caracteristici favorabile transmisiei. Linia de telecomunicatii este echipata din loc in loc cu regeneratoare pentru marirea distantei de legatura. In E.L.T.(de la receptie) mai este cuprins si regeneratorul pentru ultima sectiune de linie. La receptie, prelucrarile semnalului sunt inverse fata de cele din emitator, oferind un semnal telefonic care difera de cel original prin zgomotul de cuantizare.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1362
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved