Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


APLICATII ALE EFECTULUI TERMIC ALE CURENTULUI ELECTRIC

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai micAPLICATII ALE EFECTULUI TERMIC ALE CURENTULUI  ELECTRIC .

Sigurante fuzibile.Fuzibilele sunt corpuri  metalice filiforme sau lamelare ,care se topesc prin efectul termic al curentului electric,fiind elemente  componente ale sigurantelor fuzibile .

Materiale  pentru  fuzibile trebuie sa aiba temperatura  de  topire joasa,rezistivitatea electrica mica, inertiei termice mici. sa nu  se oxideze . In practica se utilizeaza  argintul pur ,cupru, cupru argintat ,zinc si aliajele de staniu cu cadmiu .Sigurantele fuzibile sunt aparate  de protectia   contra supra supracurentilor ,in special a curentilor de scurtcircuit .Ele  intrerup  instantaneu curentul electric, cind acestea  depasesc o  anumita limita ,protejind asfel  conductoarele  si  receptoarele  imporeiva  solicitarilor termice  si mecanice la care ar fi supuse sub actiunea supracurentilor .Sigurantele  fuzibile  se carcaterizeaza prin  curentu  nominal al fuzibilului  parametru inscris pe corpul fuzibili .

Lampi electrice cu incandescenta.Corpul incandescent care emite radiatei luminoase  este filamentul  care se incalzeste la trecere prin el a curentului  electric la temperature  in jur de 2000 grade  Celsius .Acesta temperatura   este necesara pentru a realize o lumina cit mai  apropiata de cea alba.

Ca  material se foloseste mai ales  Wolframul ,avind temperature de topire  foarte inalta .evaporarea  lenta si rezistenta  mecanica mare.

Aparate  electrice de incalzit , cuptoare electrice.Aceste  folosesc ca sursa de caldura efectul Joule-Lenz produse in una sau mai multe rezistente electrice  parcurse de curent .Cuptoarele  cu rezistenta de pina la 1300grade Celsius sunt folosite  in industrie pentru tratamente  termice ,in  laboratoarele  pentru incercari asupra  materialelor ,in medicina  pentru sterilizare , etc.

Lampi cu descarcare electrica :In tehnica  se intilnesc  fregvent urmatoarele  tipuri de  luminiscenta:

-luminiscenta gazelor  si vaporilor  metalici. Provocata de  trecerea curentului  electric prin acestia.

-  luminsicenta  corpurilor  solide  produse prin  iradierea unor  substante speciale ,capabile sa  reemita sub forma de  radiatii vizibile ,energia absolbita  si prin electroluminiscenta .Versorul unui vector oarecare este tot un vector care are acelasi sens si directie, dar al carui modul este egal cu unitatea

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 7967
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved