Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Convertoare paralel

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micConvertoare paralel

Convertoarele paralel sunt, din punct de vedere al conceptiei, cele mai simple si sunt totodata cele mai rapide. In figura este prezentata schema unui asemenea convertor de trei biti.Cu ajutorul divizorului format din cele 8 rezistoare se realizeaza tensiunile de prag pentru cele 7 comparatoare. Acestea sunt Se mai poate eventual utiliza un al optulea comparator, avand drept prag tensiunea , cu scopul sesizarii depasirii.

Semnalele de la iesirea comparatoarelor indica nivelul tensiunii in asa-numitul "cod termometric", ineficient din punct de vedere al numarului de biti utilizati. In consecinta va fi necesara o logica de decodare, care realizeaza trecerea la trei biti.

Precizia convertorului este determinata de calitatea comparatoarelor si de precizia cu care sunt realizate pragurile. Aceasta din urma, este la randul ei dependenta de precizia realizarii divizorului rezistiv.

Dezavantajul major al schemei consta in numarul mare de comparatoare de mare viteza. Aceasta implica si consumuri foarte mari.

Utilizand aceasta tehnica, se realizeaza in prezent convertoare de cel mult 6-8 biti, de viteza mare (timpi de conversie de zeci de nanosecunde) utilizate pentru achizitia semnalului in osciloscoapele numerice, sistemele video, instalatii radar.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 875
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved