Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Generatorul sincron cu poli aparenti

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micGeneratorul sincron cu poli aparenti

Diferenta de baza in constructia si functionarea masinilor sincrone cu poli aparenti si inecati este prezentata in    5.1 si 5.2. Datorita faptului ca in masinile sincrone cu poli aparenti marimile intrefierului dupa axele d si q nu sunt identice, se complica schema echivalenta si diagrama fazoriala. Din fig.5.10 se observa ca in aceste cazuriAceasta inseamna, ca pentru echilibrul t.e.m si caderilor de tensiune este necesar a se utiliza expresia (5.17), deoarece se substituie cu componentele sale dupa axele d si q ( si )

(5.18 a)

sau

(5.18 b)

Daca se substituie in (5.18 it) expresiile pentru si se obtine:

(5.19)

unde:

Fig.5.14 Diagramele fazoriale pentru generatorul sincron cu poli aparenti: a) 0<ψ<900;

b) a t.m.m. si fluxurilor magnetice pentru acelasi caz;

In fig.5.14 sunt prezentate diagramele fazoriale pentru generatorul sincron cu poli aparenti pentru impreuna cu diagrama t.m.m. si fluxurilor magnetice pentru aceleasi cazuri dupa axele d si q (b).

Diagrama fazoriala este simplificata daca in ea se considera fazorii si unde si se determina din (5.19). Aici asemenea ca in 5.3.1. nu este prezentata t.e.m rezultanta La generatoarele sincrone cu poli aparenti, problema consta in stabilirea raportului dintre siUnul din procedeele de rezolvare este potrivit metodei lui Blondel si se aplica daca este cunoscut unghiul . Metodica de determinare a lui se prezinta in literatura de specialitate a masinilor electrice. In acest caz, dupa ce se traseaza fazorul caderii active de tensiune , se adauga fazorii caderilor inductive: perpendicular pe si dupa directia lui

Dupa trasarea fazorilor lui si defazat fata de cu unghiul dat, se construiesc fazorii caderilor de tensiune si Sensurile celor doua caderi reactive de tensiune se determina de t.m.m. respectiv de fluxul de reactie Fazorii spatiali si componenetele dupa axele d si q sunt indicate in fig.5.14 b. Din aceasta se observa ca este orientat dupa axa q, iar - dupa axa d. Aceasta se obtine datorita defazajului de al t.e.m fata de t.m.m si fluxurile ce le creaza.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1155
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved