Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


IDENTIFICAREA SOLUTIILOR LUMINOTEHNICE CU PROGRAMUL CALCULUX

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micIdentificarea solutiilor luminotehnice cu programul CALCULUX

Structura si caracteristiciPhilips Calculux Line este un pachet de programe de proiectare si calcul de aplicatii de iluminat care cuprinde :

Calculux Road : proiectarea instalatiilor de iluminat pentru aplicatii stradale;

Calculux Area : proiectarea instalatiilor de iluminat pentru suprafete sportive si intersectii;

Calculux Indoor : proiectarea instalatiilor de iluminat interior.

Programul Calculux Road, utilizat pentru tema abordata, are urmatoarele facilitati :

simuleaza situatii reale de iluminat al cailor de circulatie rutiera, permite analiza diferitelor tipuri de amplasari oferind posibilitatea alegerii solutiei optime din punct de vedere tehnico-economic;

tine cont de toate recomandarile nationale si internationale referitoare la conditiile de calitate a iluminatului;

defineste o grila de calcul in functie de cerintele internationale sau specifice (CIE, DIN s.a.);

optimizeaza parametrii de montare ai corpului de iluminat : distanta intre stalpi, inaltimea de montare, lungimea si inclinarea bratului;

permite selectarea corpurilor de iluminat din baza de date proprie sau din fisiere special formatate;

prezinta rezultatele calculelor sub forma de text, tabele comparative, reprezentari bidimensionale si tridimensionale;

calculeaza costurile investitiei initiale si cele de intretinere, permitand compararea eficientei economice a solutiilor.

Date initiale

In derularea programului Calculux Road, datele initiale solicitate sunt urmatoarele: - factorul de mentinere; - caracteristicile arterei de circulatie : numarul benzilor de circulatie, partea pe care se circula, rezerva centrala, latimea drumului (L), tipul materialului (asfalt, beton etc); - definirea grilei de lucru; - stabilirea pozitiei observatorului; - alegerea tipului de corp de iluminat si echiparea sa cu numarul si tipul de lampi corespunzatoare; - alegerea modului de amplasare a corpurilor de iluminat; - stabilirea parametrilor de montare pentru corpul de iluminat: distanta dintre stalpi, inaltimea de montare, lungimea si inclinarea bratului.

Rezultate

In urma efectuarii calculelor, rezultatele sunt prezentate sub forma de tabele (cu text si grafice), reprezentari bidimensionale si tridimensionale pentru iluminari si luminante. Se prezinta de asemenea valorile factorilor de uniformitate mediu si general pentru iluminari respectiv luminante, valorile indicelui de orbire de disconfort TI si a indicelui global de orbire G si valorile raporturilor de zona alaturata, stanga respectiv dreapta. Calculux Road ofera detalii privind echiparea corpurilor de iluminat legate de tipul carcasei, tipul si numarul lampilor, fluxul lampii, dimensiunile si geometria lampii, valorile parametrilor calitativi precum si diagramele izocandela, carteziana si polara.

Calculul economic

Programul Calculux calculeaza investitia totala si costurile totale anuale pentru evaluarea economica a fiecarei solutii luminotehnice.

Investitia totala INV include costurile corpurilor de iluminat, ale lampilor si costul montarii corpurilor de iluminat. Costurile totale anuale TC cuprind costul de energie al investitiei anuale, al inlocuirii lampilor si al lucrarilor de intretinere.

Datele initiale necesare in vederea evaluarii economice sunt pretul unitatii de energie, durata de amortizare, unitatea monetara, numarul de ore de functionare, pretul corpului si al lampii, pretul stalpului si costul instalarii corpului.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1159
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved