Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Metoda integrarii grafice

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai micMetoda integrarii grafice

Se considera ca este cunoscuta variatia curentului pe linie in timp si ca ea este reprezentata grafic ca in figura. In acest caz se poate face cu usurinta o integrare grafica.Intervalul de timp T se imparte in intervale Δt egale. Suprafetele dintre doua ordonate vecine pot fi considerate fie ca dreptunghiuri, fie ca trapeze. Pentru sarcinile indicate in punctele de intersectie cu curba de sarcina se poate scrie : in cazul aproximarii cu dreptunghiuri :

In consecinta, pierderile de energie vor fi :

- pentru sarcini exprimate in amperi :

- pentru sarcini exprimate in puteri, in kilovoltamperi, si tensiunile in kilovolti :.

Metoda integrarii grafice da o precizie ridicata, dar necesita un volum mare de munca. Pentru simplificarea calculelor in practica se utilizeaza, de regula, curbe de sarcina caracteristice pentru zile de lucru si sarbatoare de iarna, vara, primavara si toamna care inlocuiesc curba de variatie a sarcinii pentru intregul an. Uneori se limiteaza calculul numai pentru zilele de lucru de iarna si vara.

Pentru aceste zile se stabilesc numarul lor in cadrul perioadei T analizate. Pierderile de energie, determinate cu formulele pentru o zi caracteristica permit determinarea energiei pierdute intr-un an cu formula :ΔW = ΔWi l ni l + ΔWv l nv l + ΔWt l nt l + ΔWP l np l+ ΔWi s ni s+ ΔWv s nv s +ΔWt s nt s + ΔWP s np.s

in care : indicii l, s reprezinta lucru, respectiv sarbatoare ; i, v, p, t - iarna, vara, primavara, toamna.

Determinarea pierderilor de energie poate fi simplificata mai mult, in cazul unor anumite curbe de sarcina, prin calculul pierderilor de putere in cadrul zilei caracteristice, nu ora de ora, ci pe paliere de consum (de regula : gol de noapte, varf de dimineata, gol de zi, varf de seara), stabilind durata - in ore - a fiecarui palier.

Critica acestei metode consta in aceea ca ea nu da precizia necesara din cauza abaterilor regulate si neregulate care apar in sistemul energetic, ceea ce face ca schema, regimurile si pierderile de energie determinate pentru o zi sa nu se mentina neschimbate pentru intreaga perioada caracteristica.

Prin abateri regulate se intelege dinamica consumului de energie electrica, determinata de variatia proceselor de consum de energie electrica, de influenta conditiilor atmosferice, de cresterea reala a sarcinii s.a. Prin abateri neregulate se intelege deconectarea unor elemente din sistem pentru reparatii planificate sau neplanificate, schimbarea regimului de functionare al centralelor s.a.

Metoda integrarii grafice se poate aplica relativ usor cu ajutorul calculatoarelor. Ea poate fi considerata ca o metoda etalon pentru eliminarea erorii introduse de alte metode. Este o metoda corecta si pentru cazul retelelor complex buclate.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 807
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved