Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Numarator binar sincron de tip serie

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micNumarator binar sincron de tip serie

Schema acestui numarator impreuna cu tabelul de adevar pe care il realizeaza sunt reprezentate in fig 1.6.Fig 1.6 Numarator binar sincron serie.

In schema din fig 1.6 bornele de tact ale bistabilelor au fost legate impreuna formand intrarea numaratorului ;iar intrarile J si K ale fiecarui bistabil sunt comandate cu ajutorul unor porti SI in conformitate cu tabelul de adevar.

In legatura cu schema acestui numarator putem face urmatoarele observarii :

1.Se recomanda ca citirea continutului numaratorului sa se faca si in acest caz cu ajutorul unui impuls de STROBE deoarece pot aparea erori de decodare,desi functionarea este sincrona. Erorile de decodare apar datorita duratelor finite de comutare directa si inversa a bistabilelor,precum si variatiei acestor timpi de la un bistabil la altu. Spre deosebire de cazul numaratorului binar asincron (vezi fig. 1.1)intervalul de timp pe care pot aparea aceste erori este constant si independent de numarul bistabilelor interconectate.

2.Pentru calculul frecventei maxime de lucru a numaratorului vom analiza in detaliu trecerea acestuia din starea 0111 in starea 1111.

Initial avem:Q0 =0,Q1 =Q2 =Q3 =1. deoarece Q0 =0 avem :J1 =K1 =0,poarta P1 blocata (J2 =K2 =0)si poarta P2 blocata (J3 =K3 =0).Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1158
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved