Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Punctul static de functionare al diodei semiconductoare

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micPunctul static de functionare al diodei semiconductoare

In circuitele electronice dioda semiconductoare este polarizata direct cu ajutorul unei scheme electrice prezentate in Fig. 12.17a. Prin dioda semiconductoare va trece un curent de intensitate IA, iar caderea de tensiune pe dioda va fi UA. Teoretic valorile curentului electric si a caderii de tensiune se obtin prin rezolvarea sistemului de ecuatii format din ecuatia caracteristicii diodei semiconductoare si relatia ce rezulta prin aplicarea legii a II-a Kirchhoff in schema electrica din Fig. 12.17 a:(12.120)

In general sistemul de ecuatii (12.120) se rezolva grafic conform Fig. 12.17b. In curent continuu, dreapta definita de relatia:

(12.121)

se numeste dreapta de sarcina. Punctul de intersectie M0, de coordonate (UA0, IA0), al dreptei de sarcina cu graficul caracteristicii diodei semiconductoare se numeste punct static de functionare al diodei semiconductoare.

   

a) b)

Fig. 12.17. a) Circuitul electric de polarizare al diodei semiconductoare.

b) Punctul static de functionare al diodei semiconductoare.

In curent continuu, intr-un anumit punct static de functionare, dioda se inlocuieste cu rezistenta interna sau rezistenta de curent continuu:

(12.122)

Inlocuirea diodei semiconductoare, in curent continuu, cu rezistenta interna Ri, corespunde aproximarii caracteristicii curent-tensiune cu o dreapta care trece prin origine si prin punctul static de functionare, M0 (Fig. 12.17 b).Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2678
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved