Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


REZISTENTA ELECTRICA ECHIVALENTA

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micREZISTENTA ELECTRICA ECHIVALENTA1 Rezistente in serie

Doua sau mai multe rezistente se considera in serie daca sunt parsurse de acelasi curent.Rezistenta echivalenta in cazula n rezistente i R este data de exrpesia :

2 Rezistente in paralel

Rezistentele conectate in paralel se caracterizeaza prin faptul ca ele au aceeasi tensiune la borne. Rezistenta echivalenta in cazula n rezistente i R este data de expresia :

Daca una din valorile rezistentei este nula aceasta semnifica un scurtcircuit al laturii respective.Daca una din rezistente este foarte mare comparativ cu celelalte rezistente atunci latura poate fi considerata in gol (circuit deschis).Valorile afisate de instrumentul virtual pot fi

verificate analitic.

Circuitul divizor de tensiune

In fig. 2 este reprezentat un circuit divizor de tensiune , alcatuit dintr-o sursa de curent continuu e Ue si doua rezistente inseriate R1 si R2 .

Rezistentele sunt parcurse de acelasi curent iar suma caderilor de tensiune pe ele, U1 si U2 , este egala cu tensiune sursei de alimentare. Curentul prin circuit este dat de expresia :

Caderile de tensiune U1 si U2 sunt :

Puterile disipate in cele doua rezistente sunt date de expresiile:Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2886
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved