Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


SLIMLINE/SHORTLINE - Ansamblare si Service

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai micSLIMLINE/SHORTLINE

Ansamblare si ServiceI. Introducere

Scopul major al acestui manual este de a informa utilizatorii cum se utilizeaza si se intretine sculele Slimline 0.75", 0.875" si 1.25". Utilizatorul va gasi informatii despre operatie, intretinere si depanarea defectiunilor tehnice. Canada Tech ofera o gama larga de dispozitive de memorare pentru zacamintele de titei. Acestea include scule de memorare in gaura libera, utilizand in acelasi timp Peizo-Resistivitate si traductor de cuart, citirea la suprafata a inregistrarilor de presiune, inregistrare a presiunii la suprafata si produse variate utlizate in industria slimline / wireline. Aceste produse au fost dezvoltate si fabricate pentru a obtine o inalta acuratete si rezolutie in industrie.

A. Componente si Accessorii

Un set complet de scule Slimline / Shortline (hotpill) trebuie sa fie complet cu urmatoarele

2 Carcase electronice

2 Carcase de baterii

2 Nasuri de Bou

1 Reductie de adaptare

Lit de Intretinere (contine 10 extra O-ringuri)

1 Cutie de Descarcare Date (RS232 Serial or USB - clientul specifica)

1 Cablu de Descarcare Date (RS232 Serial or USB)

1 CD cu drivere USB (necesar numai cu Comunicarea USB

1 Interfata cu Alimentare de Energie (necesar numai cu Comunicarea RS232)

Calibrarea fisierelor si Certificatele

1 CD cu programul Tool Box

Extra Accessorii pot fi ordonate astfel:

. Carcasa Pelican   

. Baterie cu litiu

. Tester de baterii

Soft-ul Canada Tech necesita un IBM compatibil cu un computer Pentium de 60 Mhz sau mai bun, impreuna cu Microsoft Windows.

B. Consumul de putere:

Sculele Slimline sunt proiectate pentru a functiona cu un cosum de putere redus, de aceea durata de viata bateriei poate fi extinsa, pentru a salva cheltuielile operationale pentru clientii nostrii.

Modul de functionare al sculei si cerintele Computer-ului:

1. Modul Sampling: (2.3μAmps) Scula este in Modul Sampling cand o baterie este montata pe scula fara sa fie atasate Cutia de Descarcare a Datelor si Cablul de Descarcare a Datelor. In conditii normale de operare, inregistrarea este programata la baza de operatiuni si transportata la locatia sondei. Inainte de a incepe inregistrarea in sonda, bateria este conectata la dispozitivul electronic si scula transporta programul in conformitate cu instructiunile inregistrate anterior in memorie.

2. Modul Stand-by: (20μAmps) Se considera ca scula este in Modul Stand by cand scula nu este in Modul Sampling intre doua inregistrari . Toate sculele sunt proiectate sa treaca automat in Modul Stand-by cand inregistrarile s au terminat.

3. Modul Communications: (8mAmps) Se spune ca scula este in modul Communication cand Cutia de Descarcare Date si Cablul de Descarcare Date sunt conectate la scula si computer. Modul Communication este utilizat pentru a programa scula, pentru a descarca fisierul, pentru a incarca informatiile de calibrare si de a executa alte operatii prin intermediul soft-ului.

II. Ansamblarea si Operatiile:

Odata salvat in scula programul de inregistrare date, urmeaza o procedura simpla de ansamblare a sculei inaintea operatiei care va avea loc.

1. Inaintea conectarii bateriei cu litiu la scula, este important sa se verifice voltajul cu testerul nostru de la canada Tech. Orice standard unic AA de baterie de litiu de 150 sC ar trebui sa aibe un voltaj intre 3,6 3,9 V cand e noua vezi datele de fabricatie). Scula nu va incepe sa inregistreze valori cu voltajul bateriei mai mic decat 3,2 V. O baterie cu litiu cu un voltaj initial sub specificatiile fabricantului nu va fi utilizata. Daca bateria noua arata un voltaj mai mic decat cel recomandat, este posibil sa existe probleme datorate pasivitatii acesteia. Introduceti o noua baterie in testerul Canada Tech si lasati o aproximativ 30 minute. Acesta va trage curentul din baterie si ar trebui sa creasca voltajul daca pasivitatea este problema. Nu se cunoaste tipul schimbarilor de mediu, atunci cand scula este in sonda. Temperaturile extreme vor scurta categoric viata bateriei. De aceea, se sugereaza sa fie utilizata o noua baterie de fiecare data cand scula este introdusa in sonda. Canada Tech nu sustine oficial utilizarea bateriilor pentru alte job-uri.

2. Pentru fiecare scula, notati numarul serial si voltajul bateriei la inceputul utilizarii cu scula.

3. Notati timpul exact si conectati bateria la mufa carcasei bateriilor. Pentru a minimaliza potentialele defectiuni, bateria cu litiu are un aliniament unic cu conectorul sculei. Aliniati punctul rosu de pe bateria cu litiu si introduceti cu grija. Daca aceasta operatie nu se realizeaza usor, verfificati de doua ori si fiti absolut siguri ca punctele rosii sunt aliniate. Scula porneste inregistrarea imediat dupa ce bateria este conectata si inainte de primul flash al LED-ului.

4. Priviti LED-ul de pe suprafata bateriei cu litiu. Pentru unele scule, daca conectarea a avut loc cu succes, LED ul rosu va palpai de 6 ori. Primul flash are o intarziere de 2 secunde si 1 secunda intarziere intre fiecare dintre flash urile ramase. Orice alta combinatie de intarzieri ale flash urilor ar putea insemna probleme. Aceasta conectare initializeaza scula, care incepe sa inregistreze presiunea si temperatura. Daca conectarea este nereusita si LED-ul rosu nu palpaie, incercati sa deconectati si sa reconectati bateria din nou sau introduceti bateria in tester si verificati voltajul. Asteptati cateva secunde si incercati sa conectati bateria din nou. Daca luminita LED-ului inca nu palpaie si voltajul a fost verificat corect, incercati sa reconectati bateria si inregistrati activitatea sculei pentru 5 minute. Verificati directorul sculei si verificati daca a fost creat un fisier. LED ul bateriei ar putea fi defect.Bateria cu Litiu

5. Notati timpul exact specificat in pasul 3 si data cand a fost conectata bateria. Acesta este timpul si data de pornire a inregistrarii, care va fi introdus in program si care va fi regasit in fisierul de date care va fi descarcat.

6. Fiti siguri ca O ring-urile si filetele sculei sunt unse corespunzator.

O ring uri

 

Filet

 

7. Introduceti prin glisare carcasa bateriilor peste baterie si etansati-o ermetic in interiorul carcasei dispozitivului electronic. Daca acest proces nu se realizeaza usor, opriti-va. Inlaturati carcasa si bateria. Incercati sa introduceti bateria prin glisare in interiorul carcasei cu mana si vedeti daca exista ceva care obstructioneaza. Daca exista vreo problema, verificati si uitati-va in interiorul carcasei, daca este libera si curata si verificati suprafata exterioara a bateriei pentru a sesiza eventualele materiale straine sau umflaturi. Bateria va fi strambata in interior mufei carcasei dispozitivului electronic daca nu este potrivita cu usurinta in carcasa bateriilor.

Bateria Nasul de bou

Carcasa bateriilor Carcasa sculei

8. Etansati ermetic carcasa bateriilor in interiorul carcasei dispozitivului electronic utilizand cheia dinamometrica de 5/8" (cheie de 16).si strangeti-o pe o suprafata plana. Aceste scule au etansari pe o-ring-uri (nu etansare metal pe metal) si de aceea ar trebui sa fie stranse doar putin mai mult decat infiletarea la mana.

* Nu strangeti prea mult si nu utilizati cheia dinamometrica pe suprafata acestor scule, deoarece ati putea distruge carcasele.

9. Scula este acum pregatita pentru a porni inregistrarea in interiorul sondei.

A. Dupa extragerea sculei

1. Sculei ar trebui sa i se permita sa se raceasca suficient inainte de a lucra cu ea.

2. Slabiti infiletarea dintre carcasa bateriilor si carcasa dispozitivului electronic utilizind cheia dinamometrica de 5/8" (cheie de 16).

3. Inlaturati incet carcasa bateriilor din carcasa dispozitivului electronic. Asigurati va ca nu s a creat presiune in interiorul carcasei. Ridicati carcasa bateriilor pe deasupra bateriei.

4. Inlaturati bateria din mufa carcasei dispozitivului electronic prin apucarea bateriei si extragerea acesteia drept (rectiliniu).

*Nu rasuciti bateria

Acum este momentul sa se descarce inregistrarile din scula.

B. Communication with the Gauge

Pentru a porni comunicarea cu scula, este recomandata urmatoarea procedura

Atasati mufa mama a cablului serial cu 9 pini, care a fost furnizat cu scula, la un port paralel liber din spatele computerului. Atasati mufa tata a cablului la mufa serial a Cutiei de Descarcare a Datelor. Cutia de Descarcare a Datelor este un adaptor cu interfata electrica, care permite comunicarea intre computer si scula. Daca utilizati o Cutie de Descarcare cu USB, conectati Cutia de Descarcare cu USB, conectati cablul USB la portul USB a computerului. Cu conectarea USB, nu mai este necesara o alimentare de energie prin interfata. Fiti siguri ca driverul USB este instalat in computer pentru a lucra cu conexinea USB. Un CD cu driverul USB este furnizat cu intregul pachet sau poate fi gasit ultimul driver pe site ul nostru www.canadatech.com >>> Support >>> Downloads>>> USB Drivers.

Alineati punctul rosu de pe interfata cutiei la punctul rosu de pe scula si introduceti-l cu grija. Ele se vor conecta numai in acest mod. Nu fortati sau rasuciti!! Daca conectarea este dificila, opriti-va si uitati-va sa vedeti ce ar pute-o obstructiona. Eliminati toate obstructiile si incercati din nou conectarea inca odata. Cand aceste trei componente sunt conectate impreuna, scula este in Communication Mode. Acest mod este utilizat pentru a programa scula, a descarca fisierul si pentru a uploada informatiile de calibrare si altele legate de operatiile ce pot fi executate prin acest software. Puterea consumata in acest mod este de 8mA. Inca odata, pentru conectarile prin USB, alineati punctul rosu de pe interfata cutiei cu punctul rosu de pe scula si introduceti cu grija, iar alimentarea de energie prin interfata nu este necesara.Conectati alimentarea de energie prin interfata la cutia de comunicare aliniind punctul rosu de pe cutia de comunicare si punctul rosu de pe alimentarea de energie. Veti sti daca conectarea este gata cand LED-ul de pe baterie palpaie rosu si apoi se opreste. Daca palpairea nu are loc, incercati din nou conectarea. Pentru aceasta, nu este necesara reconectarea prin USB.

Deschideti programul ToolBox. Vedeti Manualul Tool Box Manual pentru conectare si instructiuni de operare.

III. Intretinerea sculei:

1. Dupa ce au fost descarcate toate datele de pe scula, deconectati cu grija toate componentele.

2. Curatati si ungeti scula dupa utilizare. Inlocuiti toate o-ringurile dupa fiecare utilizare si o-ringul de strangere pentru a proteja scula de posibile stricaciuni cauzate de un esec. Aceasta are doar doua o ring uri pe scula Slimline II in sectiunea de sus a caracasei dispozitivului electronic. O ring urile care sunt furnizate cu scula au numarul 014-V90. Selectarea O-ring-urilor ar trebui sa fie bazata pe caracteristicile mediului in care va functiona scula.

A. Curatarea Traductorului

O-ring-uri

Carcasa Sculei

Nasul de bou /Crossover

Traductorul de Presiune Filetul sculei

Portul de preiune

3. Remove the bullnose (or crossover) after every run and clean the pressure ports. If the pressure

ports get plugged, then the gauge may not read accurately. With the bullnose or crossover adapter

off, carefully rinse the pressure transducer without directly touching it.

CAUTION: DO NOT TOUCH THE PRESSURE TRANSDUCER DIRECTLY AS IT CAN BE DAMAGED

VERY EASILY. WHEN THE TOOL IS NOT BEING SERVICED, ENSURE THE BULLNOSE IS

INSTALLED ON THE GAUGE TO PROTECT THE TRANSDUCER.

B. Lubricating the Gauge Threads

4. The threads on the top of the electronics housing and on the bullnose should be lubricated with the

proper lubricant, such as Dow Corning 55-O-ring lubricant. This should be done prior to usage.

*It should be noted that the gauge does contain electronics and should be treated gently

whenever possible. Store gauges in their storage cases when not in use.

*Never submerse the tool in fluid unless it is completely assembled.

*If you are running a slick line test, do no exceed 150 feet per minute when running the gauge(s)

into and out of the hole.

Slimline/Shortline- Service and User Manual

www.canadatech.com

IV. Troubleshooting Problems

A. Gauge is not communicating

o Press the connect button on the Tool Info page

o Unplug the cable, gauge and battery from the Download Box. Re-install the gauge, cable and

battery to the Download Box. If the LED on the battery flashes once on and then off, this means

connection has been initialized and no software problems should exist.

o Change the COM port selection on the back of the computer or on the Config page of the Tool

Box software.

o Download Box may be defective and may need be replacement.

B. Gauge was communicating and stopped

o Low battery voltage may be the problem. Gauges require at least 3.2 V to communicate. Test

batteries on the Canada Tech battery tester.

o Data Download Box may be defective and should be replaced.

o Communication may be blocked. Unhook and reconnect all communication devices. (Cable,

Download Box, Battery, and Gauge)

C. LED does not flash after the battery is installed

o Battery may not have been installed correctly. Unplug the battery and plug it in again.

o Battery voltage may be lower than 3.2V.

o The LED on the battery may be dysfunctional.

D. Data recorded to memory is of poor quality or non-existent

o There may be low voltage going to the transducer. Test and possibly replace batteries.

o Data is constantly out of specification. Download data sample to see if the transducer is giving

out the correct data, verify with the calibration sheets.

o Memory may be full. Check memory specs and compare the memory spec s documented on the

Tool Info or Program tab.

E. Graph doesn't show pressure and temperature lines

o Download file from gauge first, then click on the graph tab.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 699
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site