Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


TIPURI DE POSTURI DE TRANSFORMARE

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micTIPURI DE POSTURI DE TRANSFORMARE

Posturile de transformare sunt statii electrice de transformare, coboratoare, cu o putere ceruta maxima de 1600 kVA, in care tensiunea energiei electrice este coborata de la o tensiune medie la joasa tensiune, in scopul alimentarii retelelor electrice de utilizare. Posturile de transformare fac astfel legatura intre retelele electrice de medie tensiune si cele de joasa tensiune.In cadrul instalatiilor electrice la consumator, posturile de transformare reprezinta puncte de alimentare cu energie electrica la tensiunea de utilizare, corespunzatoare receptoarelor si utilajelor.

Principalele criterii de clasificare a posturilor de transformare se refera la solutia constructiva, amplasarea, structura proceselor tehnologice deservite si numarul de transformatoare. Alte criterii de clasificare pot fi: nivelul tensiunii inalte (medii), nevelul tensiunii joase, puterea instalata totala s.a.

Din punct de vedere constructiv, posturile de transformare se realizeaza in urmatoarele variante:

- posturi de transformare in cabina de zidarie;

- posturi de transformare in dulapuri metalice;

- posturi de transformare montate pe unul sau doi stalpi, SnT = (20 350) kVA; aceste posturi de transformare pot fi pe platforma sau agatate pe stalp.

Amplasarea se refera atat la pozitia posturi de transformare in raport cu cladirile consumatorilor, cat si la cota de situare in raport cu solul.

Dupa pozitia posturilor de transformare in raport cu cladirile consumatorilor, se diferentiaza doua tipuri de posturi de transformare:

- independente de cladirile consumatorilor, exterior si interior;

- integrate in cladirile sectiilor productive, cat mai aproape de centrul de greutate al sarcinilor (interioare).

Cota de situare a posturilor de transformare in raport cu solul, determina urmatoarele tipuri de posturi de transformare:

- posturi de transformare subterane;

- posturi de transformare supraterane (terestre);

- posturi de transformare aeriene.

In raport cu structura proceselor tehnologice deservite, se intalnesc urmatoarele doua tipuri de posturi de transformare:

- posturi de transformare bloc proces tehnologic, adica posturi de transformare care alimenteaza utilaje grupate pe procese tehnologice, in cadrul unei singure sectii sau a catorva sectii apropiate. Aceasta situatie conduce la o exploatare economica a posturilor de transformare, in conditiile unei sigurante sporite in functionare;

- posturi de transformare cu consumator eterogen, destinat alimentarii unei diversitati de utilaje, apartinand unor procese tehnologice diferite si prezentand caracteristici electroenergetice diferite.

Astfel de cazuri creeaza probleme in asigurarea selectivitatii protectiei si conduc la o frecventa mai mare a deranjamentelor.

Numarul de unitati de transformator, care poate fi 1, 2 sau 3, este in stransa legatura cu categoriile receptoarelor din punctul de vedere al continuitatii in alimentarea cu energie electrica si determina nemijlocit configuratia schemei electrice a posturilor de transformare si o serie de aspecte functionale.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1334
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved