Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Traductoare Hall de deplasare (4 tipuri de circuite)

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai micTraductoare Hall de deplasare (4 tipuri de circuite)

Pentru intelegerea modului in care un asemenea traductor poate fi utilizat la masurarea deplasarilor este necesar a se face o succinta privire asupra principiului sau functional si constructive fig alaturata. Circuitul de excitatie parcurs de curentul IC asigura in intrefierul circuitului magnetic un cimp de inductie magnetica B. Traductorul Hall (TH), realizat dintr- placa semiconductoare Ge sau din aliaje intermetalice de dimensiuni reduse , este amplasat perpendicular cu planul suprafetei sale pe directia liniilor de caimp. In circuitul traductorului este conectat un circuit de comanda parcurs de curentul IC, tensiunea de iesire a traductorului, denumita si "tensiuneHal",fiind:in care kH este constanta Hall, marime ce depinde de materialul din care se executa placuta semiconductoare. Daca IC este mentinut constant si B=kB*l, atunci relatia de mai sus devine dependenta de deplasarea l de masurat, conform : UH=kH*kA*l - f(l).

Tabelul urmator prezinta principalele tipuri de circuite electrice si modalitati de realizare a traductoarelor Hall pt masurarea deplasarilor:

Traductorul nu are un punct de zero definit, se masoar deplasari in intervalul 1.2mm, sensibilitate buna.Traductorul nu are punct de zero riguros definit; se masoar deplasari in intervalul 0..5mm ; sensibilitate medie.

Traductorul are caracteristica liniara in domeniu larg de valori (0.5mm), dar sensibilitatea este relative mica in comparative cu alte variante.

In plus fiind un circuit magnetic cvazideschis influentele externe (T,H,E) sunt importante.

Sensibilitate foarte buna si liniaritate in domeniu restrins de valori; dezavantajul principal este datorat formei coplicate a circuitului magnetic.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2137
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved