Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Conditii tehnice, materiale si semifabricate utilizate in productia bielelor

Tehnica mecanica

+ Font mai mare | - Font mai mic
Conditii tehnice, materiale si semifabricate utilizate in productia bielelor
In cazul bielei se impun de asemenea conditii extrem de stricte privind abaterile si rezistenta fiind un o piesa solicitata compus si la valori mari ale tensiunilor. In ce priveste geometria bielei, se prevede ca axele alezajelor sa fie in acelasi plan si paralele, abaterile acceptate fiind de maxim 0.030.06 mm/ 100mm de lungime a bielei.

Toate jocurile ,rugozitatile si abaterile vor trebui sa fie minime in vederea acceptarii piesei( se iau in vedere suprafetele alezajelor, axele gaurilor pentru suruburi, suprafetele capacului bielei)

Materialele folosite sunt otelurile de imbunatatire cu continut mediu de carbon ( OLC45X, OLC50X) si otelurile aliate ( crom, mangan, nichel, molibden, vanadiu). In ultima perioada se incearca utilizarea fontelor maleabile cu structuri perlitice si tratate termic; in cazul motoarelor de inalte turatii se utilizeaza aliaje speciale de aluminiu care sunt mult mai usoare dar si mult mai scumpe decat cele de otel.

Semifabricatele pentru biela se pot realiza in doua variante : in prima varianta corpul bielei si capacul se executa independent ; in cea de-a doua corpul si capacul fac corp comun,urmand ca in timpul procesului tehnologic sa aiba loc separarea celor 2 piese. In fabricarea de serie s-au dezvoltat linii de forjare cu flux continuu complet automatizate. Dupa forjare procesul tehnologic continua cu operatii de tratatment termic ( normalizare urmata de calire si revenire), dupa care se executa operatiunile de curatire si ecruisare cu alice.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1409
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site