Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


ASPIRATOARE DE FRUNZE USCATE

Tehnica mecanica+ Font mai mare | - Font mai micASPIRATOARE DE FRUNZE USCATEGENERALITATI, VARIANTE CONSTRUCTIVE

Aspiratoarele de frunze uscate sunt utilizate ca utilaje de sine statatoare pentru aspirarea frunzelor uscate in vederea utilizarii lor la prepararea compostului.

In general un utilaj de aspirare a frunzelor este alcatuit dintr-o conducta de aspiratie, un ventilator conducator si o conducta de refulare .

In functie de modul de actionare ,aspiratoarele de frunze pot fi cu bena colectoare sau fara bena colectoare (cu aruncarea frunzelor uscate intr-un mijoc de transport inchis) .

De asemnea ,aspiratoarele de frunze pot fi de capacitate mici, medii si mari , cu conducerea manulala a tubului de aspiratie sau cu conducerea automata a acestuia (prin joystick din cabina utilajului ) sau pot avea record de aspiratie fix , cu depalasare peste brazda de frunze .Pentru utilizarea lor eficienta este necesara ,mai intai , strangerea frunzelor in gramezi mai mari sau brazde continue , astfel incat aspiratorul sa poata prelua o cantitate corespunzatoare pe care sa o conduca catre conducta de evacuare a ventilatorului-aruncator si ,de aici , in bena colectoare .

In lume exista mai multe companii producatoare de astfel de utilaje de aspirare a frunzelor.In continuare sunt prezentate mai multe variante constructive ale aspiratoarelor de frunze.

1.Aspirator de frunze de mica capacitate cu conducere manuala a tubului de aspiratie

2. Aspirator de frunze de mica capacitate - aspiratia frunzelor se face prin partea inferioara a utilajului.

3.Aspirator de frunze cu record de aspiratie fix , de capacitate redusa ,montat pe un motocultor , fara bena colectoare , cu aruncare intr-un mijloc de transport.

1.sasiu; 2. roti pivotante; 3. sistem de actionare; 4.ventilator aruncator; 5. conducta de refulare 6. maner de fixare aracordului de refulare;7.conducta de aspiratie

4.Aspirator de frunze tractat ,de capacitate mica, fara bena colectoare

Cu conducta de aspiratie mobila

1. bara de tractiune; 2. sasiu; 3.motor termic; 4. transmisie cu curele; 5. grup de actionare-sustinere; 6.ventilator- aruncator; 7. conducta de refulare

Cu conducta de aspiratie fixa ( situata sub utilaj)

5. Aspirator de frunze tractat, de capacitate mica ,cu bena colectoare

6. Aspirator colector de frunze tractat, cu actionare individuala si bena colectoare

Modul de functionare al utilajului

Descarcarea benei

colectoare

1.bara de tractiune; 2.picior de sprijin

3. sasiu

4. rezervor combustibil

5. motor actionare

6.ventilator-aruncator

7. conducta refulare

8. cilindru hidraulic telescopic

9.bena colectoare

Modul de circulatie al aerului in bena colectoare

CONSTRUCTIA, PROCESUL DE LUCRU SI PRINCIPALELE CARACTERISTICI ALE ASPIRATORULUI DE FRUNZE ODB LCT 600

Aspiratorul de frunse ODB LCT 600 este fabricat de compania Old Dominion Brush lider mondial in constructia de maturatori stradale, aspiratoare de frunze si piese de schimb pentru acestea.

LCT 600 a fost construit pentru a fi puternic, durabil si usor de folosit.

Puterea este transferata de la un motor turbo diesel ( 84 HP John Deere) la rotor printr-o transmisie cu curele. Datorita puterii motorului cu     rotorul ventilatorului aruncator de 812,8 mm si 6 palete LCT 600 are cea mai puternica aspiratie decat toate celelalte modele din clasa sa. Acesta permite o aspiratie maxima facuta in siguranta deoarece LCT 600 are caracteristica de a absorbi socurile cand materialele nedorite ( frunze pietre) sunt aspirate.

LCT 600 are o larga conducta de aspiratie cu un diametru de 406, 4 mm, o lungime de 3048 mm si o fabricata din cauciuc cu fire de intarire de 9,525 mm. Conducta de aspiratie este ridicata si ajutorul unui sistem hidraulic comandat de o pompa electrica . Miscarea conductei de aspiratie se face fara efort prin intermediul unui brat pivotant. Ghidajul are o pozitie de calatorie in care se blocheaza. Cilindrul hidraulic are un diametru de 38 mm si se poate intinde pe o lungime de maxim 305 mm

Motorul este acoperit cu o carcasa din otel cu o grosime de 1,52 mm, ce are usi de acces, atat in fata cat si in spate, ce sunt prevazute cu niste fante pentru o mai optima ventilatie.Usile de acces sunt rapid si usor de deschis prin intermediul unei clante ( broasca americana) facand ca accesul la componentele motorului( joja de ulei, filtrul de ulei, pompa de injectie) sa fie mai usor dar totusi oferind protectie pentru partile in miscare ( curele, ventilatoare).

Carcasa de acoperire     a transmisiei si a motorului prevazute cu fante pentru o mai buna ventilatie

Bratul pivotant de miscare a

conductei de aspiratie

Rotorul si cureaua de transmisie

Fereastra de aspiratie centrala la care se leaga conducta de aspiratie

Conducta de refulare a aspiratorului ODB LCT 600 este inclinata la un unghi de 40 de grade pentru ca in timpul functionarii sa nu produca impedimente in trafic si sa usureaza conectarea aspiratorului la o bena colectoare. Partea exterioare este construita din folii de otel sudate cu o grosime de 3.42 mm iar partea frontala si posterioara de 4.55 mm

Conducta de refulare

Butoanele de control sunt montate intr-o zona accesibila si usor de observat intr-un tablou . Toate instrumentele de masura si legaturile electrice sunt conectate intr-un tablou de ultima generatie cu intrerupator pentru fiecare circuit pt o conexiune flexibila si facila. Instrumentele de masura: tahometru, contor de ore de functionare, voltmetrul, si barometrul de ulei. Toate instrumentele de masura au lumina de fundal. Oprirea se face automata in caz de temperaturi ridicate sau presiune ridicata la ulei.

Tabloul de comanda

LCT 600

Specificatii tehnice

Motorul: John Deere 4045D motor diesel racit cu apa; 85CP; 276CID(4500cm)

Filtru de aer: Filtru uscat preschimbabil;

Radiator: Presurizat de regim greu cu 6 ventilatoare;

Butoanele de control: Montate intr-o zona accesibila si usor de observat intr-un tablou . Toate instrumentele de masura si legaturile electrice sunt conectate intr-un tablou de ultima generatie cu intrerupator pentru fiecare circuit pt o conexiune flexibila si facila. Instrumentele de masura: Tahometru, contor de ore de functionare, voltmetrul, si barometrul de ulei. Toate instrumentele de masura au lumina de fundal. Oprire automata in caz de temperaturi ridicate sau presiune ridicata la ulei.

Carcasa: Motorul este acoperit de o carcasa de metal cu o grosime de 1,52 mm. Carcasa are usi de acces atat in partea din fata cat si ceea din spate ce sunt special proiectate pentru a asigura o racire propice. Doua usi sunt prevazute si in partea superioara a carcasei pentru a facilita accesul catre radiator si capacul de ulei.

Sistemul de transmisie: Banda de transmisie Kevlar cu 4 canale;

Sasiul: din bara dreptunghiulara de 6.35 mm din otel;

Axul de transmisie: 114.3 mm TORFLEX proiectat la 2727 KgF cu frana electrica;

Cauciucuri: LT 7.00 x 15'6 tubless montate pe jante albe cu spite;

Sistemul de remorcare: Limba telescopica ajustabila de la 1219.20 mm la 2133.60mm. Construita din bara dreptunghiulara 88.9 x 127 x 6.35 mm

Cric de parcare: Cric de regim greu cu manivela de ridicare;

Lumini de avertizare: Lumini de frana si semnalizare in circulatie precum si semnalizare de lucru sunt in echiparea standard;

Sertarul bateriei: Cu incuietoare, aflat sub sasiu. Usor accesibil.

Aparatori: Construite din foi de metal cu o grosime de 2.28 mm.

Elice: Cu un diametrul de 812.8 mm si 6 palete ce sunt construite dintr-un otel inoxidabil T-1 si cu un indice Brinell ce depaseste 400 de unitati. Elicea este complet protejata de sistemul "Bonal stress relief" ce elimina orice risc de rupere si distorsionare a punctelor de sudura pentru o functionare in limite maxime. Acest sistem propulseaza elicea ca fiind una dintre cele mai rezistente si fiabile de pe piata.

Axul elicei: Cu diametrul de 57.15 mm. Elicea, axul si rulmentii se pot demonta dintr-o singura piesa prin desurubarea a 8 suruburi.

Conducta de refulare: Proiectata la 40 de grade pentru a oferi un coeficient minim de frecare. Partea exterioare este construita din folii de otel sudate cu o grosime de 3.42 mm iar partea frontala si posterioara de 4.55 mm. Usile pentru curatare si inspectie sunt amplasate frontal pentru o mentananta si inspectie facila. Un intrerupator de siguranta este pozitionat la nivelul usilor pentru a opri motorul din functionare in momentul ce usile sunt deschise.

Ghidaj Foile de ghidas pentru absorbtia frunzelor sunt relizate foie de otel de 6.35mm.

Sistemul de absorbtie: Se afla in partea curbata a conductei de aspiratie;

Capacitatea de curatare: 32281 m/h

Furtunul de absorbtie: Diametrul 406.4 mm si lungimea 3048 mm. Cu fire de intarire 9.525 mm . Materialul furtunului este cauciuc.

Conducta de aspiratie Construita din foi de otel cu profil patrat are o grosime de 2,65 mm si este montata pe sistemul de remorcare pentru a oferi un echilibru perfect;

Sistemul de ghidaj al furtunului: Furtunul este ghidat cu ajutorul unui sistem hidraulic comandat de o pompa electrica. Ghidajul se misca pe doi pivoti cu diametrul de 38 mm. Ghidajul are o pozitie de calatorie in care se blocheaza. Cilindrul hydraulic are un diametru de 38 mm si se poate intinde pe o lungime de maxim 305 mm

Panoul de control : 100% impermeabil si se afla pe carcasa vehicului.

Doza de absorbtie: Cu un diametru de 406.4 mm este fabricata manual din foi de otel cu grosimea de 2.66 mm.

Rezervorul: Cu o capacitate de 114 litri rezervorul este fabricat din din polietinela cu grosimea de 6.35 mm. Rezervorul este pozitionat sub sasiul vehicului ;

Vopseaua: Toate partile componente sunt bine curatate, degresate, vopiste si uscate inainte de asamblare. Fiecare componenta este tratata cu o solutie impotriva ruginii si ii este aplicata doua straturi de vopsea. Componentele sunt apoi montate pe sasiul vehiculului astefel incat bolturile, suruburile cablurile si sa nu fie vopsite.

Universitatea Politehnica Bucuresti

Ingineria Sistemelor Biotehnice si Ecologice

UEL

ASPIRATOR DE FRUNZE ODB LCT 600

Student: Catalina Badina

Grupa: 756

An universitar:2007-2008

Profesor indrumator:

Prof.univ.dr.ing.Gheorghe VoicuPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2479
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved