Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Distribuitorul DH7 M

Tehnica mecanica+ Font mai mare | - Font mai micDistribuitorul DH7 M.

Rolul distribuitorului hidraulic este acela de a asigura dirijarea uleiului sub presiune de la pompa la cilindrii de forta si inapoi la rezervor.1.Constructia si functionarea distribuitorului

Distribuitorul fara reglaje utomate cu trei sertare (sectii) este prezentat in figura de mai jos.

El este format din trei sertare 1, 2, 3, montate in corpul 4, prevazut cu canalizatii si etansat cu capacele 5 si 6, o supapa de trecere 7 si o supapa de siguranta.

Este distribuitorul distribuitorul folosit la instalatia hidraulica a tractoarelor U 650.

Distribuitorul este prevazut cu o supapa de siguranta reglata la 127,4 bari pentru ca presiunea sa nu atinga valori ce ar periclita securitatea instalatiei.

Presiunea din circuitele energetice si de comanda ale sistemelor de actionare, comanda si reglare hidraulice poate fi reglata sau limitata cu elemente mecanohidraulice sau electrohidraulice, numite in practica 'supape'.

O supapa mecanohidraulica este formata dintr-o carcasa in interiorul careia se deplaseaza un obturator sub actiunea fortelor de presiune si a fortei elastice furnizata de un resort.

In cazul general, un astfel de element are patru racorduri: unul de intrare (A), unul de iesire (B), unul de comanda externa (X) si un orificiu de drenaj al camerei de volum variabil in care se afla amplasat resortul (Y).

O supapa de siguranta tipica (fig. 11.2), comandata direct, limiteaza superior presiunea de refulare a pompei deoarece evacueaza debitul excedentar la rezervor prin fanta inelara dintre obturator (sertar) si corp. Deplasarea axiala a sertarului in sensul maririi fantei este determinata de rezultanta fortelor de presiune pe suprafata de comanda care comprima suplimentar resortul.

In regim stationar, relatia dintre marimea independenta - debitul care parcurge supapa - si marimea dependenta - presiunea in racordul de intrare - depinde de precomprimarea resortului.

In practica se utilizeaza atat sertarele cilindrice, cat si cele plane. Primele sunt mai adecvate comenzilor hidraulice aplicate pe suprafetele de capat. Pilotarea sertarelor plane necesita motoare hidraulice miniaturale, astfel ca ele sunt comandate indeosebi manual, mecanic sau electric.

Sertarele cilindrice nu au aceeasi fiabilitate ca cele plane deoarece sunt expuse pericolului griparii prin impuritatile solide care patrund in jocul radial.

In cazul sertarelor plane, jocul poate fi anulat prin diferite solutii constructive; de asemenea este posibila indepartarea automata a suprafetelor conjugate in cazul patrunderii unei particule solide in spatiul dintre ele.

Schemele structurale ale distribuitoarelor de reglare cu patru orificii sunt prezentate in figura 12.18. Ele difera prin: a) numarul de umeri; b) numarul de racorduri de admisie si evacuare; c) sensul de deplasare al pistonului motorului hidraulic comandat pentru un sens dat de deplasare a sertarului din pozitia neutra; d) forma suprafetelor conjugate (cilindrice sau plane).

Fig. 12.18. Schemele structurale ale distribuitoarelor de reglare cu patru orificii.

2.Functionarea distribuitorului.

Fiecare sertar are patru pozitii de lucru: neutru, ridicare, coborare si flotant. Expresiile de ridicare si coborare sunt conventionale si se refera la ridicarea sau coborarea pistonului cilindrului de forta al ridicatorului hidraulic.

Pozitia neutra (N). Uleiul aspirat de pompa hidraulica prin filtru, trece prin distribuitor direct in rezervorul instalatiei (carterul transmisiei).

Pozitia de ridicare (R). Cand maneta este in aceasta pozitie, uleiul aspirat este dirijat prin distribuitor spre priza corespunzatoare si va patrunde in cilindrul de forta care incepe sa execute miscarea de ridicare.

Riidcarea se produce pana cand pistonul cilindrului de forta ajunge la sfarsitul cursei, dupa care patrunderea uleiului in cilindru fiind oprita, presiunea in instalatie creste, determinand revenirea automata a sertarasului, respectiv a manetei, in pozitia neutra.

Pozitia de coborare (C). Cand maneta este in aceasta pozitie, uleiul aspirat este dirijat spre priza respectiva si patrunde in cilindrul de forta care va executa miscarea de coborare. Prin inchiderea supapei de blocare, este oprita patrunderea uleiului in cilindrul de forta si, urmare a cresterii presiunii in instalatie, maneta revine automat in pozitia neutra.

Pozitia flotant (F). Cand maneta este in aceasta pozitie, uleiul din cilindrul de forta respectiv, este pus in legatura cu distribuitorul astfel incat pistonul se poate misca liber in cilindru. Din aceasta pozitie, sertarasul nu poate fi scos decat manual prin deplasarea manetei in pozitie neutra.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 7588
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved