Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE




loading...



AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


EXAMEN DE ABSOLVIRE A CURSULUI DE PERFECTIONARE MESERIA ,, OPERATOR CAZANE ‘’

Tehnica mecanica

+ Font mai mare | - Font mai mic








DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Tensiuni octaedrice
Lacatuserie generala
CALCULUL MECANISMULUI MOTOR
Studiul transmisiilor hidromecanice
Masini unelte - Introducere. Definirea Masinilor Unelte
Ecuatiile de miscare ale fluidelor perfecte
ETALOANE
Turometru
Constructia si functionarea filtrelor electrostatice - Principiul de functionare
DACIA NOVA GTI - SISTEMUL DE INJECTIE MONO – MOTRONIC

EXAMEN DE ABSOLVIRE A CURSULUI DE PERFECTIONARE MESERIA ,, OPERATOR CAZANE ‘’

NOTA / SEMNATURA CORECTOR 1

NOTA / SEMNATURA CORECTOR 2




MEDIA / SEMNATURA PRESEDINTE

Inlocuiti liter(a) ele corespunzatoare raspunsului corect

TESTUL NR. 1

Pentru a realiza in focar o temperatura cat mai mare , coeficientul de aer trebuie :

a . Sa fie cat mai mare ;

b . Nu are importanta ;

c. Sa fie cat mai mic .

La arderea cu depresiune in focar coeficientul de exces de aer , in lungul canalelor :

a. Scade ;

b. Creste ;

c. Ramane constant .

La arderea carbunelui in stare pulverizata , cantitatea de cenusa antrenata in gazele de ardere

este :

a. Sub 50

b. 80 90 % ;

c. 100 % .

Preincalzirea prealabila ( in afara cazanului ) a aerului de ardere se face in scopul :

a. Maririi randamentului generatorului de abur ;

b. Evitarii coroziunii acide ;

c. Micsorarii temperaturii gazelor evacuate .

Pierderea de caldura cu gazele evacuate depinde de :

a. Coeficientul de exces de aer ;

b. Temperatura gazelor de ardere la evacuare :

c. Puterea calorica a combustibilului .

La focarele cu evacuare solida a cenusii temperatura gazelor la iesirea din focar , fata de tempe-

ratura de inmuiere a cenusii trebuie sa fie :

a. Mai mica ;

b. Mai mare ;

c Egala ;

d. Nu depinde una de alta .

Gratarele mobile au rolul :

a. De a transporta zgura si cenusa spre evacuare

b.            De a facilita accesul aerului de ardere la combustibil ;

c.     De a sparge bucatile de carbune .

Aerul primar necesar arderii are rolul :

a. De a ajuta la amestecarea combustibilului cu aerul ;

b. De a crea turbulenta necesara arderii ;

c.          De a deshidrata carbunele in moara si de a-l transporta la arzator .

La arderea in stare pulverizata :

a. Carbunele se gaseste sub forma de bucati de carbune uniforme ;

b. Carbunele se gaseste sub forma de praf ;

c. Carbunele se afla in stare de plutire .

Dispozitia arzatoarelor intr-un focar cu sectiune dreptunghiulara , cea mai avantajoasa este :

a. Dispozitie frontala ;

b. Dispozitia in colturi ;

c. Dispozitia laterala .

C.C.I GORJ

EXAMEN DE ABSOLVIRE A CURSULUI DE PERFECTIONARE

MESERIA ,, OPERATOR CAZANE ‘’

NOTA / SEMNATURA CORECTOR 1

NOTA / SEMNATURA CORECTOR 2

MEDIA / SEMNATURA PRESEDINTE

Inlocuiti liter(a) ele corespunzatoare raspunsului corect

TESTUL NR. 2

Circulatia apei in cazanul cu circulatie naturala se datoreste :

a. Pompei de alimentare ;

b. Temperaturii apei de alimentare ;

c. Diferentei de densitate intre apa calda si apa rece .

Circulatia apei la cazanele cu circulatie fortata se datoreste :

a. Pompei de alimentare ;

b. Temperaturii apei de alimentare ;

c. Diferentei de densitate intre apa calda si apa rece .

Suprafata de vaporizare a cazanelor este construita sub forma de meandre de tevi pentru :

a. A permite asezarea a cat mai multe tevi de vaporizare in focar ;

b. A usura montajul ;

c. A permite dilatarea tevilor , diferenta de temperatura intre gaze si apa fiind mare .

Ce valoare are suprafata SV ( sistem vaporizator ) pentru un cazan cu parametri supracritici:

a.          Mare ;

b.          Nula ;

c.          Mica .

Supraincalzirea intermediara duce la marirea :

a.        Randamentul centralei;

b.        Randamentul cazanului ;

c.        Caldurii utile schimbate in cazan .

Reglarea temperaturii aburului prin racitoare de amestec , fata de cele de suprafata este :

a.        Mai rapida ;

b.        Mai lenta ;

c.        Nu se foloseste .

Economizoarele cazanelor au rolul :

a.        De a vaporiza apa de alimentare ;

b.        De a preincalzi apa de alimentare pina la temperaturi mai mici decat temperatura de

saturatie cu 30 – 40 grade C ;

c.        De a reduce temperatura de evacuare a gazelor de ardere .

La orice tip de cazan curgerea apei in ECO este :

a.          Fortata ;

b.          Multipla ;

c.          Naturala .

Rolul supraincalzitoarelor de abur este :

a.          De a reduce temperatura de evacuare a gazelor de ardere ;

b.          De a vaporiza restul de umiditate si de a supraincazli aburul ;

c.          De a creste randamentul cazanului .

Supraincalzitorul se imparte in trepte pentru :

a.            Reglarea temperaturii aburului supraincalzit si folosire rationala a otelului ;

b.            O asezare optima in canalul de gaze de ardere ;

c.            Usurinta inlocuirii partilor uzate la reparatii .



C.C.I GORJ

EXAMEN DE ABSOLVIRE A CURSULUI DE PERFECTIONARE

MESERIA ,, OPERATOR CAZANE ‘’

NOTA / SEMNATURA CORECTOR 1

NOTA / SEMNATURA CORECTOR 2

MEDIA / SEMNATURA PRESEDINTE

Inlocuiti liter(a) ele corespunzatoare raspunsului corect

TESTUL NR. 3

Injectia de apa la supraincalzitoare se face intre treptele de supraincalzire deoarece :

a.              Nu se poate determina cantitatea de apa necesara injectiei la intrarea in supraincalzitor ;

b.              Treapta a doua functioneaza la temperaturi mai scazute si se realizeaza din materialele

mai ieftine ;

c.              Prima treapta ar avea rol de vaporiztor , reducand randamentul .

Reglarea temperaturii aburului supraincalzit prin gaze de ardere se face :

a.              Reducand intensitatea focului la cazan ;

b.              Evacuind o parte din gaze din focar direct la cos ;

c.              Folosind clapete de reglare a debitului de gaze .

Metoda de reglare a temperaturii aburului supraincalzit prin recirculare de gaze , consta in :

a.              Preluarea cu un ventilator a unei cantitati de gaze din focar si trimiterea la cos ;

b.              Preluarea unei cantitati de gaz inainte de evacuare la cos si introducerea lor in focar ;

c.              Preluarea unei anumite cantitati de gaze de ardere dintre economizor si preincalzitorul de aer , si introducerea lor in focar .

4. Aerul necesar arderii este preincalzit deoarece :

a. Se imbunatatesc conditiile de ardere in focar si se reduce temperatura de evacuare a

gazelor de ardere ;

b. Daca nu ar fi preincalzit , gazele de ardere ar fi evacuate la o temperatura mai mare si ar

polua atmosfera ;

c. Prin preincalzire se foiloseste o cantitate mai mica de combustibil in focar pentru

dezhidratarea carbunelui .

Preincalzitoarele de aer regenerative incalzesc aerul prin :

a.              Amestecarea gazelor de ardere cu aerul de ardere si cresterea temperaturii ;

b.              Existenta unui perete despartitor intre cele doua fluide ;

c.              O masa acumulatoare de caldura trece prin curentul de gaze si se incalzeste , si apoi prin curentul de aer unde cedeaza caldura .

6. Temperatura de roua este :

a.              Temperatura la care gazele de ardere condenseaza ;

b.              Temperatura la care vaporii de apa din gazele de apa condenseaza ;

c.              Temperatura la care apa continuta in gazele de ardere se transforma in vapori .

Viteza gazelor de ardere in cazan are valoarea :

a.            0,5 – 1,5 m/s ;

b.            10 – 20 m/s ;

c.            40 – 60 m/s .

Viteza aburului supraincalzit prin tevi este :

a.            0,5 – 1,5 (2) m/s ;

b.            40 – 60 m/s ;

c.            100 – 120 m/s .

Suprafata supraincalzitoarelor este mai mica atunci cand :

a.            Viteza gazelor de ardere este mai mare ;

b.            Viteza gazelor de ardere este mai mica ;

c.            Curentul de gaze de ardere circula descendent .

Viteza amestecului apa – abur depinde de densitatile celor doua faze :

a.            Nu ;

b.            Da .

C.C.I GORJ

EXAMEN DE ABSOLVIRE A CURSULUI DE PERFECTIONARE

MESERIA ,,OPERATOR CAZANE “

NOTA / SEMNATURA CORECTOR 1

NOTA / SEMNATURA CORECTOR 2

MEDIA / SEMNATURA PRESEDINTE

Inlocuiti liter(a) ele corespunzatoare raspunsului corect

TESTUL NR . 4

Inaltimea unui economizor este :

a.            Inaltimea canalului ocupat de ECO ;

b.            Inaltimea unei parti a tevii de ecran care apartine sistemului vaporizator ;

c.            Cota de amplasare a arzatoarelor .

Zidaria cazanului care arde combustibil ce dau cenusa acida trebuie sa aiba :

a.            Caracter bazic pentru a nu intra in reactie cu oxizii din cenusa ;

b.            Caracter acid pentru a nu intra in reactie cu oxizii din cenusa ;




c.            Rezistenta la temperaturi inalte .

Refractaritatea reprezinta :

a.          Proprietatea materialelor de a reflecta caldura ;

b.          Proprietatea materialelor de a rezista la soc termic ;

c.          Proprietatea materialelor de a rezista la temperaturi ridicate .

Capul de alimentare pe partea de alimentare cu apa este :

a.          Ansamblul pompa de alimentare si robinet de inchidere ;

b.          Pompa de alimentare si clapeta de retinere ;

c.          Robinet de inchidere si clapeta de retinere .

Tirajul natural al cosului de fum depinde de :

a.          Diametrul cosului ;

b.          Inaltimea cosului ;

c.          Forma sectiunii cosului : dreptunghiulara sau patratica ;

Indepartarea suspensiilor din apa de alimentare se face prin :

a.              Decantare si filtrare ;

b.              Coagulare cu sulfat feros si var ;

c.              Demineralizare .

Apa de alimentare netratata poate duce la :

a.        Coroziune pe partea interioara a tevilor ;

b.        Cresterea alcalinitatii apei din cazan;

c.        Depunerii de piatra si namol in sistemul fierbator .

Apa din cazan trebuie sa fie :

a.            pH = 7 ;

b.            pH > 7 ;

c.            pH < 7 .

Purjarea cazanului are rolul :

a.          De a reduce presiunea din tambur ;

b.          De a elimina o parte din saruri odata cu apa ;

c.          De a reduce nivelul apei din tambur .

Degazarea apei de alimentare are rolul :

a.          De a elimina acizii din apa ;

b.          De a dizolva oxigenul din apa pentru a nu produce coroziune ;

c.          De a elimina gazele dizolvate in apa pentru a evita coroziunea .

C.C.I GORJ

EXAMEN DE ABSOLVIRE A CURSULUI DE PERFECTIONARE

MESERIA ,, OPERATOR CAZANE ‘’

NOTA / SEMNATURA CORECTOR 1

NOTA / SEMNATURA CORECTOR 2

MEDIA / SEMNATURA PRESEDINTE

Inlocuiti liter(a) ele corespunzatoare raspunsului corect

TESTUL NR. 5

Depunerile de cenusa pe tevi :

a.              Inrautatesc transferul de caldura si modifica aerodinamica fasciculului de tevi ;

b.              Produc coroziunea tevilor ;

c.              Nu inrautatesc transmiterea caldurii fiind depuse pe partea din spate a tevilor .

Inlaturarea cenusii de pe tevi se face prin :

a.        Spalarea cu apa ;

b.        Suflare cu aer sau abur ;

c.        Modificarea vitezei de circulatie a gazelor de ardere .

La pornirea unui cazan , in supraincalzitoarele cazanului se introduce :

a.          Apa pentru racirea tevilor ;

b.          Abur pentru racirea tevilor ;

c.          Nu este nevoie de abur sau apa pentru racirea tevilor , pana se formeaza abur .

Materialul din care se construiesc tevile de supraincalzitor , trebuie sa reziste :

a.          La presiunea mare din supraincalzitor ;

b.          La temperatura mare ;

c.          La coroziune .

5. Economizoarele cazanelor se construiesc :

a.        Din tevi de otel ;

b.    Din tuburi de fonta ;

c.    Din tuburi de fonta cu aripioare .

Curatirea preincalzitoarelor de aer regenerative de cenusa de face cu :

a.          Apa sub presiune ;

b.          Abur supraincalzit ;

c.          Aer sub presiune .

Regeneratoarele de caldura sunt caracterizate de :

a.          Recuperarea caldurii prin condensarea aburului ;

b.          Functionarea in regim tranzitoriu ;

c.          Recuperarea caldurii din gazele de ardere .

Degazorul termic :

a.          Este un schimbator de caldura de suprafata ;

b.          Este un schimbator de caldura de contact ;



c.          Nu este un schimbator de caldura .

Procesul de racire a apei in turnurile de racire este influentat de :

a.          Umiditatea relativa a aerului la intrarea in turn ;

b.          Temperatura aerului la intrarea in turn ;

c.          Debitul de aer .

Apa de racire se introduce in turnul de racire cu tiraj natural la o cota de aproximativ :

a.            100m ;

b.            10 m ;

c.            1 m .

TESTUL 1 RASPUNS

1 –c

2 – b

3 – b

4 - b

5 - a , b

6 – a

7 – b

8 – c

9 – b

10 – a

TESTUL 2 RASPUNS

1 – c

2 – a

3 – c

4 –c

5 – a , c

6 – a

7 – b

8 – a

9 – b

10 – a

TEST 3 RASPUNS

1 – b

2 – a

3 – c

4 – a

5 – c

6 – b

7 – b

8 – b

9 –a

10 – a

TEST 4 RASPUNS

1 – a

2 – b

3 – c

4 –c

5 –b

6 –a

7 – a, c

8 –b

9 – b

10 – c

TEST 5 RASPUNS

1 – a ,b

2 – b

3 – b

4 –b

5 – a , c

6 – c

7 – b , c

8 – b

9 - a , b , c

10 – b



loading...






Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 724
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site