Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


FUNCTIONAREA ROBOTULUI

Tehnica mecanica

+ Font mai mare | - Font mai mic
FUNCTIONAREA ROBOTULUI

Robotul a fost conceput ca un robot mobil care sa poata fi montat pe o masina de teren cu platforma in scopul efectuari unor masuratori cat mai precise a parametrilor transmisi de sondele meteorologice plasate in apropierea furtunilor, uragnelor sau a tornadelor.

In acest scop robotul este actionat pneumatic cu aer preparat de un compresor portabil care se monteaza pe platforma autovehiocolului.

Fig. 75 Robotul montat pe platforma unui autovehicol

Principiul de functionare a robotului este simplu , ficare cilindru este alimentat cu aer si cursa fiecarui cilindru este controlata si paote avea lungimi variabile pentru toti cei 6 cilindri care sustin o platforma. Prin diferenta de lungime a cursei inregistrata la cilindrii platoul se inclina cu un anumit unghi fata de orizontala.. Cele 2 perechi de cate 6 cilindri functioneaza independent astfel platforma intermediara poate face un unghi fata de orizontala in timp ce platforma superioara poate face un alt unghi, antena fiind inclinata cu suma celor doua unghiuri.

Avantajul acestui robot este ca poate sa schimbe rapid pozitia prin actionarea simultana in 12 puncte a celor 12 cilindri pneumatici pozitia antenei poate fi rapid schimbata.Fig. 76 Pozitii in functionarea robotului

Fig. 77 Pozitii in functionarea robotului

Deoarece robotul este actionat cu ajutorul unui compresor mobil devine la randul lui un robot mobil. Acesta se fixeaza pe platforma unui autovehicol cu ajutorul a sase piciore fixate cu suruburi.Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 579
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site