Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Intretinerea instalatiei de alimentare a motorului cu aprindere prin compresie

Tehnica mecanica+ Font mai mare | - Font mai micIntretinerea instalatiei de alimentare a motorului cu aprindere prin compresie

Rezervorul necesita verificarea fixarii pe cadru si curatirea si spalarea la 60000 km parcursi.Conductele se verifica la imbinari si sa nu prezinte deformari sau strangulari.

Pompa de alimentare va fi verificata periodic in privinta fixarii si a presiunii de debitare.

Filtrele de combustibil de filtrare fina se inlocuiesc iar la 15000 km iar cele brute se demonteaza si se curata prin barbotarea in motorina si suflarea cu aer comprimat.

Pompa de injectie impune: operatii de curatire, verificarea fixarii ei si a conductelor de racordare, a etanseitatii si a bunei functionarii - debitarea la presiunea si in cantitatea la care s-a facut reglarea. Tot acum se verifica si culoarea fumului de evacuare, cu ajutorul dispozitivului special - fumetru.

Pompele de injectie se supun verificarii si reglarii pe standul special de centicubare urmarind parametrii:

- inceputul injectiei la toate racordurile de pompare;

- egalitatea debitelor la toate injectoarele;

- debit maxim de combutibil (pompa rotativa CAV)

Pentru aceasta, pompa se monteaza pe suportul standului (diferit pentru pompa rotativa), se cupleaza la sistemul de antrenare cu motor electric (care permite variatia turatiei controlata cu turometrul), se racordeaza la conductele de alimentare cu combustibil si de inalta presiune pentru debitare spre injectoarele standului, care vor pulveriza motorina in eprubetele gradate. Verificarea inceputului injectiei se face prin antrenarea manuala a pompei, urmarindu-se momentul in care se incepe debitarea la fiecare element in parte si citindu-se pe scala gradate unghiul de rotire al arborelui cu came al pompei de injectie. Valoarea unghiului trebuie sa fie de 60 pentru pompele cu sase elementi, sau 90 pentru patru elementii, respectiv 45 pentru opt elementi.

Daca combustibilul se injecteaza mai repede, unghiul corespunzator este prea mic si se micsoreaza cursa tachetului, iar daca se injecteaza prea tarziu, unghiul este prea mare si se mareste cursa tachetului.

Verificarea egalitatii debitului pentru toate injectoarele se face prin pozitionarea cremalierei pompei de injectie la debit maxim; declansand mecanismul de inregistrare a turatiei si a numarului de pulsatii (specifice fiecarui tip de pompa), urmarind ca debitul sa fie egal in toate eprubetele standului.

La nevoie se face din nou reglarea pe standul special, fiind interzisa orice interventie in afara atelierului specializat.

Injectoarele se verifica si se regleaza la 30000 km, urmarindu-se presiunea de injectie ,etanseitatea si caracteristicile jetului de injectie.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2293
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved