Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Definirea distribuitoarelor

Tehnica mecanica



+ Font mai mare | - Font mai mic



Definirea distribuitoarelor

Echipamentul de distributie este destinat distribuirii sau dirijarii agentului motor spre diferite conducte ale schemei hidraulice. El trebuie sa prezinte siguranta in exploatare, rezistente locale si pierderi prin frecare minime, pierderi de debit reduse, comanda usoara si sensibilitate mare la schimbarea regimului de lucru, sa realizeze inversarea fara socuri a miscarii intr-un timp cat mai scurt.



Echipamentul de distributie al actionarii hidrostatice este constituit din: robinete distribuitoare, distribuitoare cu bila, distribuitoare cu sertar si supape de sens unic.

Dintre toate aceste elemente de distributie, distribuitoarele cu sertar ocupa cel mai important loc, ele diferentiindu-se in functie de o serie de criterii cum ar fi: numarul de canale, schema de distributie si natura comenzii de comutare.

Sertarasele distribuitoare sunt cele mai raspandite elemente de distributie din sistemul de actionare hidrostatic deoarece, pot fi folosite pentru game largi de debite si presiuni, permit frecvente ridicate de comutare, asigura o multitudine de functii de comanda, au forma constructiva si tehnologica simpla.

Distribuitoarele sunt elemente hidraulice ce pot indeplini urmatoarele functii:

a) realizeaza diferite conexiuni hidraulice intre racorduri (functia de distributie);

b) regleaza debitul pe circuitele realizate intre racorduri (functia de reglare).

Elementele care indeplinesc numai prima functie se numesc "distribuitoare directionale" si trebuie sa introduca pierderi de presiune minime intre racorduri pentru a nu afecta randamentul transmisiilor din care fac parte.

Elementele care realizeaza si functia de reglare se numesc "distribuitoare de reglare", iar din punctul de vedere al teoriei sistemelor sunt amplificatoare mecanohidraulice (raportul dintre puterea hidraulica comandata si puterea mecanica necesara pentru comanda este mult mai mare ca 1).

Distribuitoarele (valvele) sunt elemente hidraulice cu rolul de a dirija energia hidraulica pe anumite circuite, in concordanta cu comenzile pe care le primeste.

Distribuitoarele sunt de neinlocuit, practic neexistand circuit pneumatic (sau hidraulic) fara sa aiba minim un distribuitor. Orice distribuitor se compune din doua parti principale: partea de distributie si partea de comanda.



Partea de distributie are rolul de a realiza conexiunile intre racordurile distribuitorului conform schemei de comutare la primirea unei comenzi.

Partea de comanda are rolul de a determina comutarea etajului de distributie conform comenzilor date.

Pentru a schimba directia lichidului spre si de la cilindru, se foloseste o valva de control dimensional (distribuitor). Partea deplasabila intr-o valva directionala va conecta si deconecta pasajele interioare ale corpului valvei. Aceasta actiune realizeaza controlul directiei de curgere a lichidului.

O valva tipica de control al directiei consta in corpul valvei cu patru pasaje interioare de curgere si un sertaras alunecator.

Ridicand sertarasul, se conecteaza alternativ un port al unui cilindru pentru a furniza presiune sau pentru a elimina.Cu sertarasul in pozitia A conectata la furnizorul de presiune si B la portul de eliminare, cilindrul se va extinde.Apoi, cu sertarasul in cealalta pozitie extrema, furnizorul de presiune e conectat la portul B si portul A e conectat la refulare, acum cilindrul se retrage.




Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 726
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved