Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracte
EconomieTransporturiTurismZootehnie

Business Plan - agentie de turism

afaceri+ Font mai mare | - Font mai micStr. Ulmului nr. 5 ap. 16Focsani-Vrancea

620146 ROMANIA

J/39/884/2005

R 18096629


B&C Consulting SRL


Business Plan

Specialitatea noastra..vacante de suflet!

Cap. I Descriere Afacere

Istoric

Incepand cu anul 2005, luna aprilie, Agentia Nationala a Taberelor si Turismului Scolar (ANTTS) se desfiinteaza, prin decizia presedintelui Autoritatii Nationale pentru Tineret care nu mai doreste ca aceasta institutie se se mai ocupe de turism scolar si pentru tineret desi detin o baza materiala solida in teritoriu. Bazele turistice (taberele scolare) aflate in administrarea Agentiilor Teritoriale a Taberelor si Turismului Scolar (care au avut aceeasi soarta ca si ANTTS-ul) se afla in prezent in diferite stadii de functionare, marea majoritate a lor fiind inchise, ca fiind "neviabile". In fapt se doreste in viitor concesionarea sau chiar vinderea lor investitorilor privati.

Disparitia ANTTS si incertitudinea care planeaza asupra bazelor turistice si a activitatilor de turism si agrement pentru elevi, studenti si alte categorii de tineri a creat o bresa in piata, practic nimeni nu se mai ocupa de astfel de activitati, tinerii, elevii si studentii fiind nevoiti sa apeleze la diverse agentii de turism care nu pot oferi pachete de vacanta gen tabere de odihna si recreere. Oferta acestor agentii se limiteaza in a intermedia transportul si cazarea in diverse locatii care sunt improprii desfasurarii unor activitati specifice de tabara.

Dorim ca agentia noastra sa lanseze pe piata un pachet de servicii care sa acopere toate nevoile tinerilor, elevi, studenti, care vor sa-si petreaca vacantele in mod civilizat si educativ atat in tara cat si in strainatate.

Evident ca nu ne vom limita doar la aceste activitati. Ca orice agentie de turism vom putea vinde pe piata rezervari la hoteluri, bilete de transport aerian, naval si terestru, prin incheierea unor contracte de distributie cu operatorii de transport persoane, cu linii regulate sau tip charter. De asemenea vom putea asigura clientilor toata gama de documente de calatorie : bilete de transport, vouchere (rezervari la hotel), asigurari medicale, carte verde etc.

Faptul ca Administratorul SC B&C consulting SRL , Bogdan Emilian MATISAN a fost Directorul ATTTS Vrancea, este detinatorul Brevetului in Turism, obtinut in urma unor cursuri de specialitate, eliberat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului ne intareste convingerea ca experienta acumulata in aceasta functie si cunostintele dobandite il recomanda ca pe o persoana potrivita sa conduca o astfel de afacere.

Pana la aceasta data am obtinut Licenta in Turism eliberata de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului nr.. am inchiriat un spatiu unde ne vom desfasura activitatea ...

Aceasta activitate se afla sub incidenta Legii..

Cap. II Analiza Pietei

Clientii-Piata Potentiala

Elevii si studentii reprezinta un grup important de potentieli clienti ai agentiei noastre in special pentru pachetele de servicii destinate lor (tabere, excursii, banchete etc.)

O alta categorie de clienti sunt "capsunarii" care in perioadele de vacanta vin in Romania (Craciun, Sfarsitul anului, Pasti, vacanta de vara). Pentru acestia dorim sa dezvoltam pachete de servicii legate de calatoriile in strainatate care cuprind rezervari (vouchere), bilete de transport aerian normal si low-pay (Blue Air), rutier cu linii regulate (Eurolines, Atlassib, Ognivia) si neregulate (transportatori locali).

Micii intreprinzatori reprezinta o alta categorie de clienti foarte importanta pentru noi, in mod special pentru relatia Turcia, Italia, Grecia, Germania, Benelux.

Concurenta

Evident ca nu suntem singuri pe piata. Principalii nostri concurenti sunt:

MV Travel Agency, Ernic Tour, Vrancea Tour, Robin Tour- pentru turism general

Samex, Impuls tour, Ernic tour, Robin Group, Europe Tour - agentii de voiaj

Aceste agentii sunt specializate doar in anumite domenii(ex. bilete transport Italia) agentia noastra dorind sa promoveze pachete de servicii all in one, astfel incat un client sa poata sa-si procure dintr-un singur loc toate documentele necesare unei calatorii in strainatate, sau in tara. Mai mult decat atat. clientii nostri vor putea consulta in agentie pe langa materialele publicitare ale firmelor de turism touroperatoare pe care le vom reprezenta si imagini video ale locatiilor unde vor merge, imagini video ale mijloacelor de transport cu care vor calatori impreuna cu explicatiile unui specialist aflat in permanenta la sediul agentiei.

De asemenea, vom oferi posibilitatea clientilor, prin sistemul de rezervari HOTELCON, sa-si aleaga din timp locatiile unde vor dori sa mearga in funtie de bugetul alocat acestor calatorii. Dorim sa dezvoltam astfel un sistem de organizare a vacantelor si calatoriilor in functie de cerinta de moment a clientului.

Piata tinta

Potentialii nostri clienti sunt: Elevii, studentii, muncitorii in strainatate (capsunarii), micii comercianti, persoane fizice.

Sistemul de vanzari  pe care il vom practica va fi unul care sa vina in intampinarea clientilor. Vom organiza in scoli intalniri cu elevii si cadrele didactice in care ne vom face cunoscute locatiile de vacanta pe care le vom promova si serviciile oferite de agentia noastra. In cadrul acestor intalniri vom crea echipe de promoteri de vacanta care vor promova in scoli activitatile noastre(publicitate directa)

Evident ca nu ne vom limita doar la atat . Vom fi prezenti cu afise de promovare pe city light-urile din orase, reclama permanenta in presa locala si campanii de sezon la radio.

O alta forma de publicitate va consta in distributia de pliante publicitare in cutiile postale, pe strada in zonele aglomerate si in interiorul unor ziare locale.

Avand in vedere ca marea majoritate a muncitorilor care lucreaza in strainatate provin din mediul rural, consideram necesara promovarea agentiei si in aceste localitati, prin promovare in locatiile cele mai vizitate din localitate (magazine, baruri).

Noutatea serviciilor noastre va consta in faptul ca un turist isi va putea achizitiona de la sediul agentiei noastre toate documentele de calatorie necesare unei vacate (rezervarea camerelor de hotel, biletul de transport, asigurarea medicala, cartea verde) la cele mai mici preturi.

Cele mai mici preturi le vom obtine prin practicarea unor comisioane minime la vanzare si prin formarea unui portofoliu de furnizori mare ce va cuprinde cei mai importanti transportatori nationali si locali (Eurolines, Atlassib, Ognivia, Samex, BluAir, Tarom), reteaua de rezervari online HOTELCON si reteaua de tabere nationale de stat si private.

Fiind o agentie de turism detailista ne vom putea negocia preturile la transport, cazare, masa cu furnizorii nostri in cele mai avantajoase conditii pentru ca practic aici clientii vor putea decide in mod direct in functie de pret cu ce companie de transport vor circula, care hotel, cabana, pensiune ofera cel mai bun pret la cazare.

Furnizorii

Principalii furnizori cu care vom incheia contracte de parteneriat:

A Transport auto - Eurolines, Atlassib, Ognivia, Samex - linii regulate de autocare in toata Europa

B Transport aerian - BlueAir, Tarom, Alitalia, Iberia, Lufthansa, AirFrance

C Cazare - sistemul de rezervari HOTELCON - in toata lumea cazari in locatii de 1*-5* si neclasificate

D Tabere intern - Casa DUCA, Sind Romania SA- Navodari, ANTS Tour Bucuresti, Crim-Tabere, DJT Prahova, Bistrita Nasaud, Bacau, Dambovita,

E Tabere extern - Kalivas - Grecia

Personal

Pentru inceput agentia va avea 2 angajati - Directorul agentiei care trebuie sa aiba Brevet in Turism si un agent de turism cu calificare in domeniu.

Directorul agentiei este si administratorul firmei iar agentul de turism va fi recrutat de pe piata muncii.

Echipamente

Necesarul initial de echipamente necesre pentru buna desfasurare a activitatii firmei este compus din

2 (doua) calculatoare conectate la internet

o imprimanta laser de retea

un fax

2(doua) telefoane

mobilier de birou

Panou publicitar de prezentare

Cap. III Descrierea detaliata a proiectului

Investitii

Investitii:

Obiectul investitiei

Valoarea Estimata(RON)

Calculator1 (unitate completa)

Calculator2 (unitate completa)

Imprimanta laser - multifunctionala (imprim, scanner,copiator)

Imprimanta inkjet

Fax

Telefon

Casa de marcat electronica

Mobilier birou

Panou publicitar+ firma

TOTAL din care :

Surse proprii (25,13%)

Credit bancar (74,87)

Venituri

Este de mentionat faptul ca o agentie de turism produce venituri din comision acordat de furnizorii de servicii de transport, cazare, asigurari( se deduce din valoarea serviciului vandut) si din comisioane si taxe cumulate la serviciile prestate catre clienti astfel:

Comisioanele acordate pentru transportul de persoane pe liniile regulate este cuprins intre 10-20%

Comisioanele pentru transport aerian : 5-10%

Rezervari hoteluri intern: 5-10 %

Rezervari hoteluri extern : 5-15%

Excursii, evenimente speciale : 10-20%

Tabere intern: 7-10%

Tabere extern : 5-10%

Asigurari (medicale-carte verde-RCA): 3-5%

Calcul estimativ al veniturilor a fost realizat la comisioanele minime dupa urmatorul algoritm:

Vanzari bilete linii regulate Italia (pret mediu 140 Euro):

140 Euro*20 buc/luna*10%*3,7RON/Euro = 1036 RON

Vanzari transport aerian (pret mediu 280 euro):

280 Euro*5buc/luna*5%*3,7 RON/Euro = 259 RON

3. Rezervari hoteluri intern (vacante) :Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 5824
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved