Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Asiguratorul S.C. ARDAF. S.A - Societate de Asigurare Reasigurare

Asigurari+ Font mai mare | - Font mai micAsiguratorul S.C. ARDAF. S.A .

Societate de Asigurare Reasigurare.1. Pozitia ARDAF pe piata romaneasca de asigurari.

Societatea de Asigurare Reasigurare ARDAF S.A. este inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Cluj sub nr. J12/4169/1992 si, pana in octombrie 2001, a functionat in baza avizului nr. 171119/1992 eliberat de Oficiul de Supraveghere a Activitatii de Asigurare si Reasigurare din Romania, din cadrul Ministerului Finantelor.

Dupa aparitia Legii Nr. 32 /03.04.2000 si a Normelor de aplicare nr.2/14.08.2001, ARDAF a fost reautorizata de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor prin Decizia nr.3/23.10.2001, sa practice activitati de asigurare si reasigurare in conditiile noii legislatii.

Incepand cu data de 8 iunie 1995, Societatea de Asigurare Reasigurare ARDAF S.A. este marca inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, avand protejat numele si elementul figurativ din sigla pentru servicii de asigurare si reasigurare.

Respectand legislatia in vigoare si reglementarile specifice emise de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, incepand cu 7 august 2002 actiunile S.C. Asigurare Reasigurare ARDAF S.A. - societate deschisa, au fost introduse pentru tranzactionare pe piata bursiera RASDAQ. Actiunile S.C. Asigurare Reasigurare ARDAF S.A. sunt listate pe piata bursiera RASDAQ, la categoria de baza, cu simbolul ARDF.

In data de 8 mai 2003, ARDAF a fost certificata in conformitate cu cerintele Standardului EN ISO 9001: 2000, pentru aplicarea Sistemului de Management al Calitatii in realizarea serviciilor de asigurari generale, asigurari de viata, lichidare de daune si reasigurare.

ARDAF face parte din trei organizatii profesionale: Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, Biroul Asiguratorilor

de Autovehicule din Romania si Asociatia Romana pentru Pensiile Administrate Privat, fiind membru chiar de la infiintarea acestora.

Societatea de Asigurare Reasigurare ARDAF S.A. are sediul central in Cluj - Napoca si isi desfasoara activitatea la nivel national prin propria retea de sucursale, agentii si puncte de lucru.

Obiectul de activitate al ARDAF este incheierea contractelor de asigurare si reasigurare, cu incasarea primelor corespunzatoare, avand obligatia de plata a indemnizatiei in cazul producerii riscului asumat.

ARDAF este autorizata sa practice toate ramurile de asigurari facultative generale si asigurari de viata prevazute de legislatie, precum si asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru pagubele produse tertilor prin accidente de autovehicule pe teritoriul Romaniei.

Avizul obtinut la finele anului 1996, aferent acestei forme de asigurare, situeaza Societatea ARDAF in postura unica de factor de demonopolizare a pietei asigurarilor obligatorii auto din Romania.

Prin reteaua proprie (31 de sucursale si peste 200 de agentii si puncte de lucru, Societatea de Asigurare Reasigurare ARDAF opereaza in circa 160 de localitati de pe intreg teritoriul tarii, ceea ce presupune atat intelegerea problemelor specifice ale unei economii in tranzitie, cat si managementul caracteristicilor concrete locale si regionale, astfel incat comunicarea cu clientii sa se desfasoare in mod optim.

Urmarind eficienta maxima a serviciilor oferite si monitorizand ponderea cererii de asigurare in teritoriu, ARDAF isi consolideaza, permanent propria retea de distributie, care in prezent are urmatoarea structura:

1.200 de angajati, cu media de varsta de 39 de ani, din care 62%, ocupati direct in structura de vanzari - asigurari si 13% in instrumentarea si lichidarea daunelor, restul fiind personal indirect productiv;

5.000 de colaboratori (brokeri si agenti de asigurare), care completeaza structura de vanzari de asigurari generale si de viata, dezvoltata la nivelul tuturor sucursalelor ARDAF.

Societatea ARDAF este reprezentata cu profesionalism in relatiile cu partenerii din tara si strainatate, personalul ARDAF dovedind dinamism dar si maturitate, seriozitate si responsabilitate in abordarea problemelor specifice domeniului asigurarilor.

Dinamica evolutiei ARDAF in ultimii ani, se poate sintetiza prin evolutia cifrei de afaceri, a veniturilor din prime si a volumului de despagubiri platite.

ARDAF se mentine in elita asiguratorilor din Romania, ocupand locul 8, ca volum de prime bruta subscrise - 2006. Este remarcabil faptul ca a inregistrat cresteri independente de evolutia anumitor sectoare economice, fiind recunoscuta influenta creditelor masive acordate prin intermediul sistemului bancar (in special, prin RAIFFEISEN BANK, B.C.R, ROMEXTERA, BANC POST si mai nou, VOLKSBANK) asupra evolutiei acelor societati de asigurare in relatie cu anumite banci.

Practicand gama completa de asigurari, portofoliul clientilor ARDAF cuprinde atat persoane fizice cat si importanti agenti economici din domeniul productiv, comercial, transport intern si international, turism, mass media, firme romanesti cu capital de stat sau privat, reprezentate ale marilor concerne europene si mondiale, care-si dezvolta activitatea in Romania. Dar nu exista dependenta semnificativa a societatii fata de un singur client sau un grup de clienti care actioneaza in mod concertat, a caror pierdere sa aiba un impact negativ asupra veniturilor societatii.

Prime brute subscrise in primul trimestru al anului 2006

Nr.

crt

Compania

PRIME BRUTE SUBSCRISE

Cota de

piata

TRIM. 1/2006

TRIM. 1/2005

Evolutie

nominala

EUR

Evolutie reala

RON

EUR mil.

RON

mil.

EUR mil.

RON

mil.

ALLIANZ-TIRIAC

ASIROM

ASTRA

OMNIASIG

ING

ASIBAN

BCR ASIGURARI

ARDAF

UNITA

GENERALI

TOTAL TOP 10

TOTAL

Sursa: Revista de Specialitate PROFIL Asigurari si www.1asig.ro

Calitate certificata si premiata

In vederea alinierii la Standardele Uniunii Europene, ARDAF a reusit sa atinga unul dintre cele mai importanete obiective propuse in strategia sa, certificarea pentru calitate in conformitate cu cerintele Standardului EN ISO 9001:2000.

Astfel, ARDAF a marcat o premiera, fiind prima societate de asigurari, care opereaza in Romania , certificata ISO 9001:2000.

Performantele ARDAF au fost confirmate, pe baza auditului initial de certificare, de Agentia Internationala Moody Q-Zert, care atesta faptul ca societatea ARDAF indeplineste cerintele pentru certificarea Sistemului de Management alCalitatii in conformitate cu Standardul EN ISO 9001:2000.

Prin aceasta certificare, la nivelul Centralei ARDAF (si a sucursalelor BUCURESTI si MUNTENIA) s-a implementat si se aplica Sistemul de Management al Calitatii in conformitate cu Standardul EN ISO 9001:2000.

ARDAF s-a remarcat pe piata asigurarilor prin solicitudinea si promptitudinea manifestate in mod constant fata de clienti. Pentru implementarea de noi tehnici in managementul relatiei cu clientii si pentru calitatea produselor si

serviciilor de asigurare aferite acestora, Societatea de Asigurare Reasigurare ARDAF a fost distinsa cu Premiul pentru CALITATEA SERVICIILOR, in cadrul Galei " Premiile pietei asigurarilor", organizata in noiembrie 2003 de Revista de Asigurari PRIMM.

D e asemeni i-a fost oferit "TROFEUL 1" in asigurari pentru "racordarea prompta la cerintele pietei, prin lansarea de noi produse de calitate din categoria asigurari generale"

Reasiguratorii ARDAF.

Societatea de Asigurare Reasigurare ARDAF are relatii de colaborare cu societati de profil din strainatate si a incheiat contracte de reasigurare cu cele mai mari companii de reasigurare, care - conform agentiei de rating Standard & Poor's, sunt reasiguratori de rangul I, pe piata mondiala, cu un rating mai mare sau egal cu BBB. Si anume:

 • Munich Re, Mnchen - Germania;
 • Swiss Re, Mnchen - Germania;
 • Scor Re, Paris - Franta; Transatlantic Re, Paris - Franta;
 • Tryg Baltica International, Londra - Marea Britanie;
 • Hannover Re, Hanovra ;Gothaer Re, Kln - Germania;
 • Odyssey Re, Paris - Franta;
 • XL Reinsurance Company, Le Mans - Franta;
 • Alea Europe, Basel - Elvetia;
 • Sindicate Lloyd's, Londra - Marea Britanie.

Programul de reasigurare ARDAF acopera riscurile provenite din contractele incheiate pentru asigurari de cladiri si bunuri, asigurari ale lucrarilor de constructii montaj, asigurari ale lucrarilor de constructii - montaj, asigurari ale echipamentelor electonice, CASCO, CARTE VERDE, CARGO si CMR, asigurari de raspundere civila (generala, profesionala, a producatorului) asigurari de asistenta medicala, asigurari agricole, asigurari maritime si asigurari de viata.

Conceput si realizat pe principii profesioniste, programul de reasigurare are ca scop protectia societatii, consolidarea capitalului ARDAF si a rezervelor constituite, precum si o extindere rapida a afacerilor.

Oferta de asigurari ARDAF.

Asigurari generale (non-viata)

ASIGURARI DE BUNURI

Asigurarea cladirilor si a continutului acestora pentru personae fizice;

Asigurarea cladirilor si a continutului acestora pentru personae juridice, optional si asigurarea pentru pierdere din intreruperea activitatii;

Polita CAMINUL (ASIGURAREA CLaDIRILOR si a continutului acestora, asigurarea auto CASCO, asigurarea de accidente, asigurarea de raspundere civila);

Asigurarea CAMINUL STANDARD (asigurarea cladirilor si a continutului acestora);

Asigurarea gospodarului prevazator (asigurarea la prim risc a cladirilor si a continutului acestora, asigurarea de accidente, asigurarea de raspundere civila);

Asigurarea cladirilor si a continutului acestora ce sunt ipotecate/gajate bancilor;

Asigurarea pensiunilor turistice;

Asigurarea societatilor de comercializare a produselor petroliere;

Asigurarea de avarii si furt a autovehiculelor - CASCO;

Asigurarea bunurilor pe timpul transportului - CARGO;

Asigurarea banilor si/sau a vaorilor aflate in casierii si / sau pe timpul transportului;

Asigurarea echipamentelor electronice;

Asigurarea garantiei de buna executie a lucrarilor de constructie;

Asigurarea de avarii a materialului feroviar rulant;

Asigurari maritime si fluviale - CASCO naval;

Asigurari de aviatie

Asigurarea animalelor;

Asigurarea culturilor agricole.

ASIGURARI DE RASPUNDERE CIVILA

 • Asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule pe teritoriul Romaniei - RCA.;
 • Asigurarea suplimentara de raspundere civila pentru pagubele produse tertilor prin accidente de autovehicule;
 • Asigurarea de raspundere civila auto cu valabilitate in afara teritoriului Romaniei - CARTE VERDE;
 • Asigurarea de raspundere civila a transportatorului in calitate de caraus pentru marfurile transportate - CMR;
 • Asigurarea raspunderii transportatorului in calitate de caraus pentru marfurile transportate numai pe teritoriul Romaniei;
 • Asigurarea de raspundere civila pentru activitati conexe transporturilor rutiere;
 • Asigurarea de raspundere civila generala;
 • Asigurarea de raspundere civila publica;
 • Asigurarea de raspundere civila profesionala a expertilor contabili si a contabililor autorizati;
 • Asigurarea de raspundre civila profesionala decurgand din practica medicala - MALPRAXIS;
 • Asigurarea de raspundere civila profesionala a notarilor publici si a avocatilor;
 • Asigurarea de raspundere civila profesionala a arhitectilor;
 • Asigurarea de raspundere civila a antrprenorului / a proiectantului/ a beneficiarului lucrarilor de constructii -    montaj;
 • Asigurarea de raspundere civila a producatorului;
 • Asigurarea de raspundere civila a societatilor ce executa prestari servicii de paza si/sau monitorizare in caz de efractie;
 • Asigurarea de raspundere civila a unitatilor turistice si hoteliere;
 • Asigurarea de raspundere civila a cadrelor didactice;
 • Asigurarea de raspundere civila a medicilor veterinari - liber profesionisti;
 • Asigurarea raspunderii transportatorului feroviar pentru marfurile transportate pe teritoriul Romaniei;
 • Asigurarea de raspundere civila a transportatorului feroviar de marfuri;
 • Asigurarea P&I a navelor maritime si fluviale, precum si a altor ambarcatiuni si utilaje plutitoare assimilate navelor;
 • Asigurarea civila a constructorului de nave;
 • Asigurarea de raspundere civila a reparatorului de nave;
 • Asigurarea de raspundere civila a autoritatilor / administratiilor portuare;

ASIGURARI DE RISC FINANCIAR

Asigurarea riscului de neplata a redeventelor (ratelor de leasing) la contractile de leasing;

Asigurarea riscului financiar de neplata a creditelor de consum acordate persoanelor fizice;

Asigurarea riscului financiar de neplata a crediteloripotecare pentru investitii imobiliare acordate persoanelor fizice;

Asigurarea riscului financiar de neplata a ratelor la contractele de vanzare cumparare cu plata in rate;

Asigurarea riscului financiar a operatorilor de transport rutier;

Asigurarea de anulare a calatoriei - STORNO;

Asigurarea garantiei participarii la licitatii;

Asigurarea pentru cazul de insolvabilitate a societatilor de turism;

ASIGURARI DE PERSOANE

 • Asigurarea de asistenta medicalain strainatate;
 • Asigurarea de asistenta medicala pentru cetatenii straini pe teritoriul Romaniei;
 • Asigurarea indiviuala de accidente;
 • Asigurarea colectiva de accidente;
 • Asigurarea managerului;
 • Asigurarea turistilor;
 • Asigurarea de accidente a persoanelor din autovehicul;
 • Asigurarea de accidente a taximetristilor si a persoanelor transportate de acestia;
 • Asigurarea de accidente a pompierilor;
 • Asigurarea de accidente a calatorilor;
 • Asigurarea de accidente a sportivilor;
 • Asigurarea de accidente a vanatorilor si pescarilor;
 • Asigurarea de accidente din viata privata;
 • Asigurarea de deces din accident si invaliditate permanenta din accident pentru beneficiarii de credite;

ASIGURARI COMPLEXE

 • Asigurarea globala a transportatorilor de bunuri si ersonae    ( care cuprinde: asigurarea de avarii si furt auto, asigurarea de raspundere civila auto, cu valabilitate in afara tarii - CARTE VERDE si asigurarea de raspundere civila a carausului pentru marfurile transportate, asigurarea de accidente a persoanelor din autovehicul);
 • Asigurarea complexa a lucrarilor de constructii, asigurarea de raspundere civila a antreprenorului, asigurarea de accidente; suplimentar: asigurarea de raspundere civila a beneficiarului lucrarilor).

ASIGURARI DE VIATA

v   CAPITAL (Asigurare mixta de viata cu formare de capital);

v   DUO CAPITAL (Asigurare mixta de viata cu formare de capital pentru doua ersonae);

v   ECONOM (Asigurare de viata cu formare de capital pentru doua persoane);

v   GAUDEAMUS (Asigurare de viata cu formare de capital cu plata la termen fix);

v   STUDIA (Asigurare de viata cu protectie pe termen limitat cu plata unor indemnizatii anuale pe o perioada prestabilita);

v   ZESTREA (Asigurare de viata cu formare de capital pentru zestre);

v   SUCCESOR (Asigurare de viata cu protectie pe termen limitat);

v   SUCCESOR PLUS (Asigurare de viata cu protectie pe termen limitat si renta pentru urmasi);

v   SUCCESOR FORTE (Asigurare de viata cu protectie pe termen limitat in valuta);

v   SUCCESOR CREDIT (Asigurarea de viata cu protectie pe termen limitat pentru beneficiarii de credite);

v   CAMINUL LIFE (Asigurarea de viata pentru membrii familiei, asociata politei CAMINUL;

v   HORA (Asigurarea colectiva pentru riscurile de accidente, incapacitate temporara de munca urmata de spitalizare, deces din orice cauza;

v   PENSIE PRIVATA;

v   EFICIENT (Plan investitional UNIT LINKED).Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 4007
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved