Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Elementele tehnice ale asigurarilor

Asigurari+ Font mai mare | - Font mai micElementele tehnice ale asigurarilor.

Definitia data asigurarilor de autorii Vacarel I. si Bercea F. este ,,asigurarea actiunilor in stransa legatura cu existenta unor riscuri comune a caror producere poate provoca pagube importante economiei nationale si populatiei. Existenta riscurilor comune determina la randul ei forma comunitati de risc compusa din persoane fizice si juridice care accepta achitarea primelor de asigurare unei institutii specializate in vederea constituiri fondului de asigurare".Astfel, Yvonne Lambert-Faivre considera ca ,,sub aspectul sau tehnic, care e fundamental, asigurarea este operatia prin care un asigurator, organizand pe principiul mutualitatii un numar mare de asigurati, expusi la producerea anumitor riscuri ii indemnizeaza pe aceia dintre ei care sufera un sinistru pe seama fondului comun constituit din primele incasate".

Autoarea franceza isi motiveaza opinia prin faptul ca ,,spre deosebire de contractul de asigurare care capata aspectul unui pariu sau al unui joc al hazardului, operatia de asigurare, privita in complicitatea ei, devine o operatie antialeatorie de lupta colectiva impotriva hazardului".

Pentru ca introducerea in domeniul asigurarilor sa fie mai usoara este necesara o prezentare a elementelor tehnice ale asigurarii, asa cum sunt prezentate in Tabelul nr.1.1.

Tabelul nr.1.1. Elementele asigurarii

Asigurarea se materializeaza printr-un ,,acord de vointa intre asigurator si asigurat, prin care asiguratorul ofera asiguratului protectia pentru riscurile pe care si le-a asumat obligandu-se sa acorde asiguratului contravaloarea daunelor in cazul producerii riscurilor, in schimbul platii de catre asigurat a primei de asigurare,,Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2215
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved