Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Publicitatea in asigurari

Asigurari+ Font mai mare | - Font mai micPublicitatea in asigurari

1 MECANISMUL CAMPANIEI DE PUBLICITATE LA SOCIETATILE DE ASIGURARI

Pentru a comunica in mod eficient, societatile apeleaza adeseori la agentii de publictate care pot crea reclame reusite, la specialisti in marketing direct care pot crea base de date si pot lua legatura cu clientii efectivi si potentiali prin posta sau prin telefon, precum si la firme specializate in relatii publice care le pot crea o anumita imagine. Ele isi pregatesc personalul de vanzare astfel incat acesta sa fie prietenos, serviabil si convingator. Pentru majoritatea societatiilor, problema un este daca sa comunice sau nu, ci cat si cum sa cheltuiasca pentru comunicareIn cazul BT Asigurari S.A, stabilirea bugetului promotional se realizeaza dupa metoda,bugetului disponibil, adica se stabileste un buget fix in functie de ceea ce se doreste a se obtine din activitatea de promovare. Este stimulat la maxim nivelul de creativitate, deoarece acest buget alocat este destul de redus iar rezultatele ce se doresc a fi obtinute sunt maxime.

. De exemplu in cazul campaniei RCA din anul 2007, s-a alocat un buget in valoare de 250.000 euro, buget care nu a permis folosirea tuturor mijloacelor de comunicare. Prin renuntarea la presa scrisa si la radio s-a castigat o saptamana in plus la televiziune. Decizia a apartinut conducerii din cadrul departamenului de marketing, raportandu-se la raportul cost- eficiente

De regula, in BT Asigurari deviza incetatenita pentru determinarea bugetului de publictate este: "cheluiesc cat am disponibil".

In ceea ce priveste BT Asigurari, pentru o campanie eficiente a eloborat un program mai complex atat privind difuzarile cat si mesajul care se doreste a fi transmis publicului larg. In acest scop putem aminti aici colaborarea BT Asigurari cu VITRINA ADVERTISING/ firma specializata in publictate ce a contribuit la realizarea spoturilor TV.

Din punct de vedere BT Asigurari, importanta majora au atat smele puse in joc, cat mai ales implicatiile actiunii asupra obiectivelor urmarite si in special asupra viitorului ei. Vitrina Advertising a urcat treptele de la o agentie de provincie spre topul firmelor nationale. Un doar imaginea clientilor a fost prioritate pentru Vitrina Adverising, ci si propria-i imagine.

Fondata in 1992 sub numele de Vitrina Felix Media, societate pe actiuni cu capital integral romanesc a ajuns la fnele anului 2007 la o cifra de afaceri de 5 milioane euro. Istoria companiei a fost permanent marcata de evolutia a tot ce inseamna Vitrina ca bussines sau Vitrina ca echipa.

Prin representa deschisa la Bucuresti, Vitrina intra in randul agentiilor cu acoperire nationala, lucru confirmat prin locul 1 ocupat in topul agentiilor de publictate cu capital romanesc.

In prezent, Vitrina Advertising are in portofoliu atat clienti din Transilvania cat si din capital. Printre acestia se numara : Banca Transilvania,

De mai bine de 5 ani Vitrina Advertising este agentia care promoveaza polita de asigurare RCA de la BT Asigurari. Colaborarea dintre cele 2 companii este de fapt de 7 ani, perioada in care agentia a prestat servicii de advertising pentru promovarea diverselor servicii si produse ale companiei de asigurari. "Secretul acestei lungi colaborari dintre BT Asigurari si Vitrina Advertising are la baza o compozitie pe cat de simpla pe atat de eficienta: prietenie, incredere si mai ales cunoastere reciproca.", este de parere Mihaela Rus, Director General Vitrina Advertising.

2 MIJLOACELE DE COMUNICARE

Mijloacele de comunicare sunt foarte importante pentru realizarea unei campanii publicitare eficiente iar selectarea lor depinde de mai multi factori. Selectarea mijlocului mass- media utilizat are la baza : scopul campaniei publicitare, bugetul alocat, localizarea geogrfica si durata campaniei. De cele mai multe ori, se recurge la o combinatie a mai multor mijloace de comunicare deoarece fiecare mijloc are capacitati unice si poate fi eficient in diferite moduri. Combinarea avantajelor mijloacelor de comunicare va avea ca efect crearea unui mesaj clar, transmis la mai multi oameni si pe mai multe cai tinandu-se cont binenteles de cost.

Criteriile de alegere a unui mijloc de comunicare

Presa cotidiana

Presa de tip revista

TV

Afisaj

Radio

Suplete

Carcter de eveniment

Imagine

Argumentare

Putere

Imagine

Notorietate

Demonstratie

Repetitivitate

Carcter de eveniment

Actiune rpida

impact

Informare

Repetitivitate

Actiune rapida

Tabel nr. 3

Un exemplu elocvent este cel al campaniei RCA din 2007 organizate de catre BT ASIGURARI ce combina si POLITA ACOPERISC. Programul se numeste "Cupleaza casa cu masina"! Compania de asigurari cupleaza cele doua polite, facand din asta evident o superoferta. E vorba de un pret promotional la un pachet format din RCA si Acoperisc, asigurarea complexa a locuintei.

Ideea creativa comunica intr-un mod simplu si lipsit de echivoc exact acest lucru, asocierea celor doua produse de asigurare valabile pentru casa, respectiv masina.

Mesajul campanie este declinat pe TV, cu ajutorul a doua spoturi ce prezinta situatii in care personajul, aflandu-se intr-un context exclusiv casnic, "domestic", se comporta cu propria locuinta intocmai ca si cu masina.

Fie ca e vorba de clipul "Telecomanda" fie de "Stergatorul" ceea ce ni se prezinta este o "casa nastrusnica", o casa a caror geamuri sunt curatate de ploaie cu stergatoare de parbrize, iar usa de la intrare poate fi incuiata cu telecomanda, intocmai ca la autoturisme. Potrivit reprezentantilor, povestea serveste drept pretext pentru line-ul care vine la final: "Cupleaza casa cu matina, la BT Asigurari polita RCA vine impreuna cu Acoperisc, asigurarea complexa a locuintei".

3TIPURI DE MIJLOACE DE COMUNICARE

Mijloacele de comunicare cel mai des utilizate sunt presa, radioul, televiziunea, publicitatea in spatii deschise, publicatii din domeniul afacerilor, Paginile Aurii, corespondenta directa BT Asigurari, in conceperea strategiei media acorda o importante deosebita folosirii unui ansamblu de mijloace de suporturi astfel incat ele sa se completeze reciproc tinand insa cont si de restrictii bugetare.

Astfel, elaborarea strategiei media la BT Asigurari presupune luarea unor decizii in doua directii principale:

1.Alegerea celui mai potrivit media- care se face in functie de mai multe criterio:   

Accesibilitatea la un anumit media(in functie de costuri, termenul de difuzare, reserva de spatiu)

Acoperirea tintei publicitare(cantitativ-numeric si economic-costul pe contactul util)

Masura in care media ales corespunde publicului vizat din punct de vedere al stilului de viata si al obiceiurilor de utilizare a acestor medii

Capacitatea fiecarei media de a pune in valoare un anumit mesaj si de a-i confer forta in raport cu publicitatea, serviciilor concurentei

2. Selectia celor mai adecvate suporturi si planificarea utilizarii lor in timp

si internetul.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1554
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved