Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


CONTABILITATEA TREZORERIEI

Contabilitate+ Font mai mare | - Font mai micCONTABILITATEA TREZORERIEI

Trezoreria este ansamblul activitatilor financiare efectuate de unitatea patrimoniala in scpoul obtinerii mijloacelor banesti necesare in bune conditiuni, a activitatii economice.Trezoreria unitatii patrimoniale reprezinta acea parte a patrimoniului care cuprinde gestionarea titlurilor de plasament, a disponibilitatilor banesti aflate in conturile bancare si in caseria unitatii, precum si a creditelor bancare pe termen scurt.

Functia contabila a conturilor - in general sunt conturi de activ.

Evidenta disponibilului bancar este tinuta prin intermediul 512 "Conturi la banci", dezvoltat pe conturile sintetice de gradul al 2-lea, 5121 "Conturi la banci in lei", 5124 "Conturi la banci in devize".

Evidenta numerarului aflat in casieria unitatii prin intermediul 531 "Casa",dezvlotat pe conturile sintetice de gr al 2-lea, 5311 "Casa in lei", 5314 "Casa in devize". Sunt conturi de activ. Se debiteaza cu disponibilul ce alimenteaza contul respectiv, si se crediteaza cu platile efectuate. Soldul este debitor si reflecta valoarea disponibilului existent la un moment dat.

519 "Credite bancare pe termen scurt" este un cont de pasiv. Se crediteaza cu creditele bancare pe termen scurt, acordate de banca pentru nevoi temporare precum si cu dobanzile aferente, se debiteaza cu creditele bancare pe termen scurt, restituite bancii finantatoare precum si cu dobanzile achitate, iar soldul reflecta creditele bancare pe termen scurt nerestituite.

Contul 541 "Acreditive", este o modalitate de plata a furniozorului prin care se deschide o linie de creditare aflata la dispozitia acestuia. Se desprinde din contul curent al unitatii, este cont de activ. Se dezvolta pe doua conturi sintetice de gradul II: 5411 "Acreditive in lei", 5412 "Acreditive in devize".Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1098
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved