Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Contabilitatea cheltuielilor de constituire

Contabilitate

+ Font mai mare | - Font mai micContabilitatea cheltuielilor de constituireHorizontal Scroll: Cheltuielile de constituire reprezinta cheltuielile inregistrate nemijlocit ca rezultat al constituirii intreprinderii ca persoana juridica distincta sau ca urmare a modificarii activitatii cum sunt: cheltuielile de inscriere si inmatriculare, cheltuielile de prospectare a pietei, cheltuielile de publicitate legate de constituirea societatii, cheltuieli cu emisiunea si vanzarea de actiuni sau obligatiuni. Se amotizeaza sistematic intr-o perioada de pana la 5 ani. Sunt cheltuieli ocazionate de infiintarea sau dezvoltarea persoanei juridice.

Contabilitatea acestora se conduce cu ajutorul contului 201 'Cheltuieli de constituire'.Dupa continutul economic: cont de active imobilizate necorporale (nemateriale).

Dupa functia contabila: cont de activ.

Se debiteaza odata cu colectarea cheltuielilor de infiintare, respectiv de modificare a firmei in functie de modalitatea de plata sau de relatia de decontare cu tertii.

Se crediteaza la scoaterea din gestiune a cheltuielilor de constituire dupa amortizarea completa a acestora (cel mult 5 ani).

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 934
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved