Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Contabilitatea operatiunilor de divizare a societatilor comerciale

Contabilitate

+ Font mai mare | - Font mai micContabilitatea operatiunilor de divizare a societatilor comerciale

1. Cadrul juridic al operatiunilor de divizareDivizarea societatilor comerciale este reglementata in tara noastra de Legea nr. 31 din 1990, modificata si republicata in M. Of. nr. 33 din 29 ianuarie 1998.

Divizarea se face prin impartirea intregului patrimoniu al unei societati care isi inceteaza existenta intre doua sau mai multe societati existente sau care iau astfel fiinta.

Societatea nu isi inceteaza existenta, in cazul in care o parte din patrimoniul ei se desprinde si se transmite catre una sau mai multe societati existente sau care se infiinteaza.

Divizarea are ca efect dizolvarea fara lichidare, a societatii care isi inceteaza existenta si transmiterea universala a patrimoniului sau catre societatile beneficiare, in starea in care se gaseste la data divizarii, in schimbul atribuirii de actiuni sau de parti sociale ale acestora catre asociatii societatii care inceteaza.Societatea comerciala care se divizeaza se afla in aceeasi situatie cu societatea absorbita in cazul fuziunii, cu diferenta ca ea aporteaza activele si datoriile nu numai la o singura societate, ci la mai multe societati, preexistente sau nou infiintate. Societatile beneficiare se gasesc in situatia societatii absorbante sau a societatii noi. Ele vor emite titluri pentru majorarea capitalului sau constituirea acestuia.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1181
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved