Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Definirea contabilitatii

Contabilitate+ Font mai mare | - Font mai micDefinirea contabilitatii

Contabilitatea a aparut cu multe secole in urma, inca din perioada Evului Mediu, odata cu dezvoltarea economiei monetare si aparitia germenilor capitalismului.Dezvoltarea afacerilor din marile orase ale Italiei de Nord, ca si spiritul renascentist au facut posibila dezvoltarea practicilor contabile, astfel incat, inca din secolul al XV-lea, in aceasta parte a lumii se utilizeaza contabilitatea dupa metoda venetiana.

Prima lucrare din literatura contabila, care prezinta pentru intaia oara descrierea partidei duble in contabilitate, a aparut la Venetia, in anul 1494, intitulata Tractatus de Computis et Scripturis, adica Tratat de Contabilitate in Partida Dubla, si apartine italianului Luca Pacilo.

In aceasta lucrare, Luca Paciolo analizeaza contabilitatea ca un ansamblu de principii si reguli privind inregistrarea in partida dubla a averii ce apartine unui negustor, precum si toate afacerile acestuia, in ordinea in care au avut loc.

Definirea contabilitatii s-a realizat in stransa legatura cu stadiul dezvoltarii cunostintelor in acest domeniu si cu mediul social, economic si cultural in care au operat aceste cunostinte. In timp, contabilitatea a fost considerata ca o arta, ca o tehnica, ca o stiinta, ca un limbaj specializat, ca un sistem de informatii sau, pur si simplu, ca un joc social.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 886
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved