Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Delimitari privind trezoreria intreprinderii

Contabilitate

+ Font mai mare | - Font mai micDelimitari privind trezoreria intreprinderii

v      Notiunea de trezorerieTrezoreria unei intreprinderi insumeaza resursele lichide compuse din: numerar in casierie, disponibil la banci, titluri de plasament, credite bancare contractate pe termen scurt si alte valori de trezorerie. Contabilitatea trezoreriei are ca obiect evidenta existentei si miscarii disponibilitatilor din conturile de la banci si din casierie; titlurilor de plasament; creditelor bancare pe termen scurt si a altor valori de trezorerie.

v     Structura trezoreriei

In structura trezoreriei se includ: investitii financiare pe termen scurt, conturi la banci, casa, acreditive, viramente interne.

Investitiile financiare pe termen scurt (titlurile de plasament prezentate in capitolul 10) constau in: actiuni proprii, actiuni, obligatiuni emise si rascumparate, obligatiuni, alte investitii financiare pe termen scurt si creante asimilate si varsaminte de efectuat pentru investitii financiare pe termen scurt.

Conturile la banci sunt reprezentate de: valori de incasat (cecuri si efecte de incasat, efecte remise spre scontare); conturi curente la banci (conturi la banci in lei si in valuta, sume in curs de decontare); dobanzi (de platit, de incasat), credite bancare pe termen scurt si dobanzi aferente.Casa include: casa (in lei, in valuta); alte valori (timbre fiscale si postale, bilete de tratament si odihna, tichete si bilete de calatorie, alte valori).

Acreditivele sunt disponibilitatile in lei sau in valuta, pastrate intr-un cont bancar distinct, la dispozitia furnizorului. Din acest cont urmeaza a se efectua plati catre furnizor, pe masura livrarii de marfuri, executarii de lucrari sau prestarii de servicii (garantia platii). Se utilizeaza in special in comertul international.

Viramentele interne reprezinta transferurile disponibilitatilor intre conturile de trezorerie.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 657
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved