Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


IMOBILIZARILE CORPORALE – COMPONENTA FUNDAMENTALA A ACTIVITATII ECONOMICE

Contabilitate

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Locul, rolul si functiile contabilitatii
DOCUMENTELE CONTABILE
Contabilitatea salariilor si studiu de caz la SC RAPSODIA SA
FORMA SI STRUCTURA SITUATIILOR FINANCIARE
OBIECTUL DE STUDIU AL CONTABILITATII
CONTABILITATEA TERENURILOR
Procedee folosite in calculatia costurilor
Situatiile financiare
CONTABILITATEA IMOBILIZARILOR CORPORALE
CONTABILITATEA MARFURILOR - GRUPA 37

IMOBILIZARILE CORPORALE – COMPONENTA FUNDAMENTALA     A ACTIVITATII ECONOMICE

Capitalul agentilor economici poate fi plasat in bunuri si valori, adica active care, prin natura si modul in care isi recupereaza valoarea, presupun o imobilizare pe un timp mai indelungat a resurselor sau in stocuri de natura mijloacelor circulante a caror recuperare se realizeaza intr-un termen mai scurt, iar o alta parte din capital ia forma mijloacelor banesti.
Pentru acele active care presupun imobilizari de capital sau alte resurse financiare pe un timp mai indelungat, contabilitatea trebuie sa le reflecte separat prin conturi care sa delimiteze diferitele categorii de imobilizari si sa controleze modul de recuperare, de depreciere si valorificare a lor, in activitatea economica.

In economia unitatii patrimoniale, mijloacele de productie, de natura „imobilizarilor corporale” sau a „capitalului permanent” ocupa un loc important fiind acea componenta a patrimoniului, care defineste capacitatea tehnica de productie sau potentialul de a crea venituri, in concordanta cu obiectul de activitate.

Suportul tehnic-material caracteristic desfasurarii activitatii agentiilor cu profil de productie, dar in prezent intr-o proportie sau alta si in celelalte sectoare ale economiei, o constituie mijloacele sau activele imobilizate.

Acestea sunt elemente destinate a servi de o maniera durabila, realizarea obiectului regiei sau societatii, intr-o acceptiune care sa tina seama de existenta celor doua categorii de imobilizari: profesionale (de exploatare) adica cele care sunt utilizate in unitate, pentru producerea de bunuri sau servicii ori pentru administratie si neprofesionale (in afara exploatarii) adica cele din dotarea activitatilor sociale, sportive, culturale, etc. ale unitatii. Distinctia imobilizarilor in profesionale si neprofesionale este utila pentru fundamentarea necesarului de fond de rulment aferent activitatii de exploatare si in afara exploatarii.
In concluzie, importanta activelor imobilizate corporale (imobilizari materiale, active fixe tangibile) in activitatea firmei rezulta din proprietatea acestora de a fi utilizate o perioada indelungata in productia de bunuri ori prestarea de servicii. De asemenea, ele pot avea ca destinatie si inchirierea la terti sau sustinerea activitatii administrative proprii. Ele detin ponderea cea mai mare in totalul activelor imobilizate la nivelul unitatilor.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 577
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site