Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


WinMENTOR - Masinile ar trebui sa lucreze, oamenii sa gandeasca

Contabilitate

+ Font mai mare | - Font mai mic"Masinile ar trebui sa lucreze, oamenii sa gandeasca.

Masinile sunt mai usor de convins."

Thomas J. WatsonWinMENTOR este un program realizat . pentru calculatoarele care nu stiu contabilitate!!!

Pachetul de programe de gestiune este conceput pentru a respecta cerintele pietei actuale, oferind un acces prompt si simplu la toate resursele disponibile. WinMENTOR cuprinde instrumente integrate pentru stocarea, analiza si raportarea rapida a informatiilor permitand astfel posturilor manageriale accesul rapid la informatiile contabile si de gestiune.

Principalele module utilizate de acest program de contabilitate sunt:

a)      Mentor

b)      Salarii;

c)      Mijloace fixe;

d)      Productie;

e)      Comercial;

f)       Expert;

g)      Satelit;

h)      Casa de marcat;

i)        Cuplaj.

Interconectivitatea modulelor WinMENTOR si conectivitatea aplicatiei cu periferice de gestiune (case de marcat, cititoare de coduri de bare, cantare electronice, terminale de culegere de date, etc.) aduce in prim plan simplitatea culegerii datelor initiale si usurinta in transmiterea informatiilor si in manevrarea datelor contabile si de gestiune.

Modulul principal MENTOR ofera urmatoarele facilitati de gestionare:

 1. Evidenta contabila
 2. Stocuri
 3. Furnizori si clienti
 4. Incasari si plati
 5. Liste si rapoarte

Toate celelalte module din cadrul programului functioneaza in functie de modulul principal. Principalul avantaj al acestui program este faptul ca in momentul introducerii datelor din documentele primare in machete, programul genereaza automat inregistrarile contabile aferente, acestea putand fi vizualizate imediat.

Modulul SALARII ofera posibilitatea calculului salariilor angajatilor, lasand utilizatorul sa opteze intre inregistrarea lor contabila direct in modulul de baza MENTOR si includerea lor manuala prin note contabile.

In afara de aceasta posibilitate, care permite functionarea modulului independent de produsul de baza WinMENTOR, acest modul are facilitati de configurare a contributiilor, indemnizatiilor, sporurilor si retinerilor, ce ii confera un grad ridicat de adaptabilitate la cerintele utilizatorului si la modificarile de legislatie. Adaugand gradul ridicat de configurabilitate a listelor specifice, rezulta un instrument ideal pentru optimizarea activitatii de evidenta a personalului si calcul al salariilor.

Integrat in produsul de baza WinMENTOR, modulul permite preluarea realizarilor din productie pentru angajatii salarizati in acord, calculand automat indicele de realizare a salariului si oferind date pentru calculul costurilor pe produs realizat.

Modulul MIJLOACE FIXE permite calculul automat al amortizarii mijloacelor fixe si obiectelor de inventar, aflate in gestiunile societatii utilizatorului in regim liniar, accelerat sau degresiv. Facilitati de calcul: posibilitatea modificarii duratei de utilizare a mijlocului fix in timpul ciclului de amortizare, posibilitatea reevaluarii amortizarii mijloacelor fixe si a valorii de inventar, etc.

Creat pentru a veni in intampinarea utilizatorilor ce si-au dezvoltat activitatea de PRODUCTIE, modulul ofera posibilitatea asistarii utilizatorului in realizarea urmatoarelor etape: • pregatirea fabricatiei - incarcarea consumurilor de materiale si de manopera pe produs;
 • lansarea in productie - elaborarea comenzilor interne de productie si generarea programului lunar de fabricatie;
 • urmarirea consumurilor de materiale si manopera, a productiei realizate;
 • transmiterea realizarilor lunare ale angajatilor in modulul SALARII in vederea furnizarii indicatorilor impliciti de realizare a salariilor in acord;
 • postcalculul productiei lunare realizate conform programului de fabricatie (cu preluarea datelor din modulul SALARII in ceea ce priveste consumurile de manopera);
 • evidenta realizarii productiei - abateri realizate la nivel de comanda interna in ceea ce priveste consumurile de materiale si manopera, stadiul realizarii programului de fabricatie lunar, situatia realizarii comenzilor de la clienti, etc.

Posibilitatile de lucru oferite utilizatorilor prin intermediul modulului COMERCIAL acopera integral cele mai complexe solicitari ale departamentelor comerciale. Astfel, sunt acoperite integral contractele comerciale de vinzare-cumparare si cele de leasing operational si financiar. Ofertele, comenzile si contractele la si de la parteneri (furnizori, clienti) pot fi gestionate integral.

Listele specifice acestui modul acorda utilizatorului avantajul de a obtine informatii detaliate despre rezultatele activitatii sale comerciale:

 • stocuri: necesar de aprovizionat, stocuri critice, in curs de epuizare, fara miscare, prognoza de stocuri bazata pe perioade comparabile;
 • urmarirea situatiei partenerilor: plati/incasari, furnizori neachitati/clienti datornici;
 • facturi nesosite/facturi de intocmit;
 • liste de intrari/iesiri pe firma si pe gestiuni;
 • topul vinzarilor/incasarilor in lei si in valuta;
 • topul clientilor/furnizorilor;
 • comenzi catre furnizori/de la clienti, comenzi in curs, comenzi de la si catre subunitati;
 • evidenta vinzarilor pe perioade specifice, durata medie de incasare pe fiecare agent de vinzari, istoricul vinzarilor pe articole si pe parteneri.

EXPERT este un modul WinMENTOR care permite analiza activitatii firmei dintr-un punct de vedere diferit de cel al incadrarii contabile. Incadrarea detaliata aplicata valorilor vehiculate de firma furnizeaza o imagine amanuntita a centrelor analizate, fie ele de tip 'flux financiar', de tip 'urmarire contracte' sau de oricare alt tip imaginat. Prezentarile grafice disponibile in sectiunea 'LISTE', evidentiaza comparativ sumele incasate si sumele cheltuite pentru un anumit scop. Rezultatele prezentate sub forma vizuala conduc la cresterea calitatii decizionale, pornind de la imagini sintetice la nivel de centru si terminand cu imagini analitice pentru elementele componente ale centrelor.

Pornind de la identificarea elementelor componente ale unui centru de analiza, traseul de introducere a datelor si de exploatare a rezultatelor trece prin urmatoarele 'capete de pod':

 • bugetarea cheltuielilor si a incasarilor lunare pe termen lung (plan trimestrial, semestrial, anual, sau de ce nu, cincinal!);
 • urmarirea incadrarii in bugete;
 • analiza motivelor care duc la neincadrarea in bugete.

Legatura dintre BAZA si SATELIT - destinata sincronizarii celor doua baze de date care se dezvolta in paralel - se face prin intermediul pachetelor de date, pregatite de procedurile de cuplare din modulul SATELIT si transmise prin intermediul retelei Internet sau pe suport magnetic. Sincronizarea se face in ambele sensuri. Existenta unui SATELIT presupune realizarea urmatoarelor activitati:

 • pornirea SATELITULUI;
 • operarea tranzactiilor curente;
 • sincronizarea bazei de date de pe SATELIT cu cea de pe BAZA.

Modulul CASA DE MARCAT beneficiaza de urmatoarele functii principale:

 • preluarea stocurilor gestiunilor pe care le deserveste (direct din stoc la inceput sau ulterior de pe tranzactiile de receptie sau transfer intern);
 • generarea monetarului si modificarea efectiva a stocului din WinMENTOR;
 • furnizarea raportului privind vanzarile din casa in orice moment al zilei fara sa intrerupa functionarea casei de marcat sau sa influenteze in vreun fel functionarea ei;
 • inregistrarea automata in contabilitate a monetarelor operate.

Modulul CUPLAJ permite listarea unei balante cumulate pentru un grup de mai multe firme inregistrate in nomenclatorul WinMENTOR.

Cuplarea balantelor este necesara daca o firma este impartita in mai multe subunitati aflate in localitati diferite si care au personalitate juridica distincta. In aceasta situatie fiecare subunitate trebuie sa aiba o balanta proprie, iar intocmirea bilanturilor semestriale sau anuale necesita intocmirea unei balante cumulative.

Dupa selectarea firmelor pentru care se doreste cuplarea balantelor, modulul genereaza planul de conturi cumulat, executand validari de compatibilitate intre planurile de conturi ale firmelor selectate.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1023
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved